• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 23:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хлебарки

Започната от magutta, 24.10.2008 15:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ozelot

Цитат на: sho - 25.10.2008 02:51
Ако ти се дозанимава минаваш през първата селскостопанска аптека и купуваш едно пликче ''Регент'' - разтваря се в 1-1.5 л. вода  и пръскаш по ъгли и кьошета :) - контактен е не трябва да държиш затворено после да проветряваш и т.н. .

Това е най-доброто средство, което съм пробвал. Ефекта е страхотен. Освен това е и дълготраен (повече от година вече, нямам гадини у дома). Препоръчвам го.

Живко

Всичко е само временно. Мориш гадините и те след година са пак на гости.
Като превантивна мярка ползвам едно тесто. Правят го в ХЕИ. Не знам как се казва и какво има вътре, но ефекта е положителен. Абсолютно без мирис и безвредно, дори да го налапа дете. залепва се навсякъде из къщата.
Преди 2 години взехме решение от целият блок. Извикахме фирма и тя обезпаразити общите части. От тогава съм видял 3 хлебарки и установявам, че просто съм забравил, че съществуват тези гадини.
Никой не се е родил научен.

Bunz

Цитат на: миа - 26.10.2008 21:15
Боже,една приятелка има хлебарки които хвърчат и тракат по теракота като чудовища! =-O

Ами те преди години от БАН изтърваха едни доста породисти екземпляри (хамерикански хлебарки, май), които още живеят и преуспяват в някои мазета и абонатни на блокчетата около Плиска. Направо кълчат ръце! Не вярвах, но един приятел, който живее там ме заведе на лов. Не се гнуся от буболечки, но тогава у мен нахлуха думи като огнехвъргачка, зарин, зоман и прочие..
А за да се разкарат гадините освен изброените препарати трябва и изолация. Когато се нанесохме в апартамента беше пълно. Отврат! След сериозна кампания включваща и един Лазар бидеха изтребени до крак, крило и т.н. Но човека ми обърна внимание на някои важни неща. През топлите сезони никакви отворени прозорци и врати след залез слънце. Ако са с мрежа - може. Добре уплътнена входна врата, изолирани и уплътнени щрангове.. Ей такива неща. Потрудих се малко, за да изпълня условията. Засега, вече повече от година няма нито една. А! Баща ми донесе една с някакъв кашон преди месец, но биде разкрита и терминирана на часа.

niky

Аз съм заложил на високотехнологично оръжие...ще ви кажа след Коледа какъв е ефекта. :-D

nevenaskorpi

Търсачката изкара тази стара тема за борбата с хлебарките, та реших да питам тук.
Как да предпазя аквариумите при третиране с препарат срещу хлебарки?
Купих "Айкън" от една селскостопанска аптека, чета в упътването "Препаратът е много токсичен за водни организми". Също пише "достъп на хора и животни 30 мин. след третиране"
Дали ако покрия аквариумите с мокри чаршафи ще свърши работа или да не рискувам да пръскам в стаите, а само в сервизните помещения, балкона и стълбището?
Омръзнаха ми тея гадове, че и кучето ми ги похапва понякога  :duvar:

ico

Аз не бих рискувал, да пръскам в стаята с аквариумите. Но ако е за кратковременно "запечатване" на аквариума, мисля, добра работа ще свърши домакинско найлоново фолио.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

nevenaskorpi

Цитат на: ico - 20.08.2011 09:26
Аз не бих рискувал, да пръскам в стаята с аквариумите. Но ако е за кратковременно "запечатване" на аквариума, мисля, добра работа ще свърши домакинско найлоново фолио.

Не се бях сетила, благодаря!

NO CARRIER

Похвалиха ми много циперметрин за борба с хлебарки. Разбира се, и той е токсичен за водни организми, но като че ли е най-безвреден от останалите гадости.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

nevenaskorpi

Циперметринът е основна съставка на "Райд". Аз търся по-дълготраен ефект.  *dontknow*

NO CARRIER

По-рано бях писал - ползваме Хлебомор Д и вече нямаме хлебарки. Котките също им се радват много. :)
Шише циперметрин струва под 2 лева и може да се ползва няколко пъти, докато цената на РАИД е малко по-различна.  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

nevenaskorpi

Дааа, за цената е вярно, писна ми по 1 опаковка на месец горе-долу отива  :kreshtja: тези пари по-добре да отиват за аквата  (wasntme)

pachoo

С Akon съм пръскал преди в старата квартира в стаята с аквариумите и не съм имал проблеми, но преди това увих всички аквариуми с найлони отгоре и спрях всички видове помпи. Даваха го в сътношение 1 шишенце на 10 литра вода, аз го правих в съотношение 0,5 на 700 грама вода. Ефекта беше, че се оттървах от всички хлебарки без последици за рибоците. В новата квартира пак пръсках от същото, но този път за червени мравки. Ефекта е добър и не ми вреди на аквариумните обитатели  *YAHOO*.

Similar topics (1)

10702

Публикации: 3
Прегледи: 2665