• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.08.2025 19:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Почивка на море в България

Започната от stanilabg, 10.05.2013 14:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanilabg

Коко, да, с чужд номер е. :-)

След малко търсене, стигнах до информацията, че пълномощно е задължително. Пише го в този документ. Пише така:
- когато собственикът на МПС не присъства, водачът следва да притежава нотариално заверено пълномощно за управление на автомобила;

Странно, при нас в Словакия не се изисква, пък ако ще и колата на тъща да карам. :-D За сетен път се убеждавам, че законите на ЕС не важат еднакво за всички.

И още нещо. При нас не е задължителен пожарогасителя. Тъй като в Бг е задължителен, смятам да си купя един. Въпросът ми е, има ли спецификация какъв трябва да бъде? Т.е. може ли да си взема от тези, дето са като флакони, по 500 мл.

П.П. За малко да се изпокараме с жената. Тя ми се присмя, че такава глупост с пълномощното, само в БГ е възможна. При това сме женени, т.е. не говорим за колата на съседа, приятеля и т.н.

trupai

- за пожарогасители заредени с прах и халон, минималното количество е 1кг.
- за пожарогасители на водна основа, минималното количество е 2 литра.
- за пожарогасители заредени с СО2, минималното количество е 2 кг.
Предлаганите на пазара спрей-флакони не отговарят на изискването за минимално количество за зареждане.
Пожарогасителя е годен за употреба, когато е преминал техническо обслужване.
Срещат се полицаи, които го проверяват!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

stanilabg

Цитат на: trupai - 11.06.2013 14:16
Пожарогасителя е годен за употреба, когато е преминал техническо обслужване.
Благодаря за отговора.
Какво ще рече, да е преминал техническо обслужване? Купения нов пожарогасител от магазин, не изпълнява ли това условие?

zlatna ribka

Направи си пълномощно задължително!
И ние с мъжо сме женени,но колата е на мое име и той я кара с пълномощно ;-)
На няколко пъти е проверяван!

"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

trupai

Техническата изправност на пожарогасителите се установява на място, от прегледа на трайно закрепения стикер на корпуса , който съдържа най – малко следната информация:
- индивидуален номер на стикера;
- наименованието на търговеца извършил техническото обслужване;
- адрес за кореспонденция;
- номер на полученото разрешение за осъществяване на дейността;
- вид на извършеното обслужване и крайния срок за извършването на следващо такова;

Асен Евгениев

Цитат на: stanilabg - 11.06.2013 15:30
Купения нов пожарогасител от магазин, не изпълнява ли това условие?
Изпълнява.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ПМП

И аз бях си купил такъв пожарогасител от 500мл.Мислех че съм редовен докато полицаи не ми казаха че не отговаря на нормите.Това обаче се случи в чужбина и само ме предупредиха да го подменя.В България обаче едва ли ще ти простят.

stanilabg

Софиянци да помагат. :-)
Пробвах няколко апликации за планиране на маршрут и винаги ми дава горното трасе по околовръстния в София. Аз съм минавал веднъж по долното, а и на картата изглежда по късо. Да не би да е в ремонт?

П.П. Опитвам се да прикача *.pdf, но нещо не мога да схвана как става. Избирам въпросния файл, но как да го вмъкна в текста..... *dontknow*

Mirobg

Мини си спокойно по околовръстното,няма ремонти. Просто трафика по него е доста по натоварен.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

stanilabg

Но по долното или горното трасе (виж картата)?

borracho

колега карай си направо през центъра, жълтите павета после по Цариградско шосе и си на магистралата. налагаше ми се да ходя често в София и ми направи приятното впечатление че се кара много лесно, не е като едно време. Дали заради метрото, или че се понаправиха булевардите, няма я оная лудница като през 90-те години.
бъди сеяч, а не разбирач!

Mirobg

Точно сега  с тези протести ще ти е доста трудно да минеш през центъра. Перкай си по южната дъга и си свиркай.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

stanilabg

Ок. Благодаря! :-)

П.П. По ми беше интересно, защо апликациите за планиране на маршрут, дават "северната дъга"?

trupai

Може би защото южната беше в ремонт и все още не са ъпдейтнали там където гледаш. В момента южната е изцяло ремонтирана и движението е перфектно.Само внимавай, че има камери за скорост.

stanilabg

Още веднъж благодаря! :-)

Similar topics (5)

21510

Започната от jodeci

Публикации: 7
Прегледи: 5385

19942

Публикации: 9
Прегледи: 3238

56669