• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 01:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Почивка на море

Започната от NO CARRIER, 09.08.2006 17:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Понеже изпуснахме (разбира се, по моя вина :-)) една изгодна оферта на ВИА Орбита за хотелче на ММЦ, сега си търся някакво прилично предложение за почивка на море.

За предпочитане евтин хотел със собствен санитарен възел в стаята, защото ми е писнало от недоволни бабички, които вземат евтино, но после постоянно търсят повод да ти напомнят, че цените на водата в крайморието са в пъти по-високи от нормално и че е хубаво да се икономисва водата. А и обикновено на етаж с 3-5 стаи има по един бойлер, често и 50 литров и къпането след плаж или секс става мъка а не удоволствие.

Става дума за почивка след 28ми август, за около седмица. За предпочитане е южното черноморие, но ако няма риба, и скаридите стават. :-)

Който вече е ходил някъде и е доволен, който ще ходи тепърва или знае нещо по въпроса, нека сподели.

Благодаря предварително.  :beer
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

tishovsx

Нощес заминавам за Балчик, за няколко дена, казвам в понеделник като се прибера :wink:

П.П. нищо, че не южното черноморие, там е по спокойно.
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

lz3cv

Балчик е далече и е скъпо - цените са над 10 лв. и за най-мизерните квартири. За спокойно е спокойно наистина.
Ние от 2 години ходим в Сарафово. Цените са 7-8 лева. Залива е спокоен, водата чиста  и топла. Навътре като влизаш е равно дъното и е удобно за деца. Тихо е защото е залив и няма големи вълни. Пясъкът е черен и това е единствения минус но пък какво като е черен. Важното е че го чистят с машини - един трактор със сито минава през ден по целия плаж. Спокойно е. Определено не е за хора които отиват за да ходят по дискотеки защото такива май няма или ако има не съм разбрал :)

NO CARRIER

Благодаря ви. За сега сме се ориентирали към един хотел на 100тина метра от плажа, т.нар. ЦУРК в Бургас. Там цената е 32лв. на ден за двойна стая. Е, по-скъпо е, но плажът е близо, а това все пак е хотел с всички предимства. Но Сарафово е го де е. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5

iliyana

syglasna sym s lz3cv, prav(a) e! na sarafovo e evtino, makar che pyasykyt e cheren:) az lichno preporychvam sozopol, tazi godina namerihme kvartira za 9 lv na vecher! i beshe s mnogo hubava banya, v zentyra i t.n.? PRIYATNO MORE na vsichki, koito sega shte otivat!
Другите не са ми база за сравнение,те са долната ми граница!

iliyana

Цитат на: "lz3cv"Балчик е далече и е скъпо - цените са над 10 лв. и за най-мизерните квартири. За спокойно е спокойно наистина.
Ние от 2 години ходим в Сарафово. Цените са 7-8 лева. Залива е спокоен, водата чиста  и топла. Навътре като влизаш е равно дъното и е удобно за деца. Тихо е защото е залив и няма големи вълни. Пясъкът е черен и това е единствения минус но пък какво като е черен. Важното е че го чистят с машини - един трактор със сито минава през ден по целия плаж. Спокойно е. Определено не е за хора които отиват за да ходят по дискотеки защото такива май няма или ако има не съм разбрал :)
a shto se otnasya do diskotekite, na diskoteka mojesh da idesh navsyakyde, a na more otivash zaradi plaja i vodata i vyzduha i izgreva i zaleza:):)

Stas

Илияна, добре дошла във форума!

Явно при нас ще се представиш с черноморски аквариум?  :lol:

Ако греша, извинявай!
Аз също бях тази година в Созопол - последните ми два дни там бяха точно по време на бурята, която отнесе плаж Харманите! Оправиха ли го?
Много ми е интересно какво са успели да оправят и какво не...

lz3cv

Точно така е - на почивка се ходи за да оставиш всички други занимания настрани и да отпуснеш. Аз не обичам дискотеките - стар съм вече за там :-) Пък и на море ходя не за да съм по цял ден на плаж. Има толкова хубави занимания още.
Колкото до Бургаския плаж, нещо не го харесват много. Много хора от Бургас ходят на плажа в Сарафово. Хващаш автобус номер 15 от едната последна спирка (гарата) и слизаш на другата последна (Сарафово). Цената на билетчето е 60 ст. а плажа е на 5 минути. Заведенията в които можеш да обядваш са по пътя по който минаваш.

Илияна, сега видях местожителството ти. И аз съм Илиян и аз съм от Пловдив. И като добавка в съвпаденията - и аз съм акварист :-)

Raven

аз бях миналата година на Созопол ,мислех да изкарам цялата почивка там но издържах 5 дена и отпраших към любимият ми Ахтопол- Синеморец.
нищо лошо за Созопол- може би най красивият град по черноморието,но прекалено курортен стана, а аз както знаете ходя на море заради Морето.
за това предпочитам пенсионерските курорти,така или иначе от 8 сутринта до 20 вечерта съм край морето,вечер излизам колкото да хапна и да пия една малка бира,така че заведенията не ме интересуват.

ето еда от любимите ми плажни дестинаций:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.bgphoto.net%2Fphotos%2F2426%2Fo632859137182500000.JPG&hash=39b5db8b6463f114edf6976a6b5c9a4b06c568e2
най хубавото е че сме сами на плажчето.

за мен градският плаж е другото име на адът.
преди две-три години едни приятели ме навиха да отида за един следобед на градският на Синеморец- е още ме втриса като се сетя.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Violeta

Аз току-що се връщам от Шкорпиловци - пак :D  Там на северния плаж, до самия плаж има чудесно малко хотелче на Scorpions Group - "Александър". Бунгала със собствен санитарен възел - един за две бунгалца, като всяко има по две легла. Няма кой знае какви екстри - стандаетно: хладилник, вентилатор, голяма веранда с маса и столчета, но пък цената е съвсем прилична - по 15 лева на легло. Спокойно е и е на самия плаж - излизаш от оградата и си на пясъка. Има и ресторантче, наоколо има и други заведения. От тази година има и дискотека на плажа - нещо, което мен не ме въодушевява особено, но може пък на теб да ти харесва. Цените за чадър и шезлонги на плажа сигурно са най-ниските за цялото Черноморие - 1 лев и 2 лева. Според мен е много подходящо и приемливо за семейна почивка - беше пълно със семейства с малки деца. Имам снимки, но още не съм ги качила никъде. Ще мога да ги покажа след ден-два. Ако те интересува, мога да ти дам координати.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

NO CARRIER

Благодаря, Вили!
Проблем ми е транспорта - нямаме собствен и ще пътуваме с влак най-вероятно. За това за момента се спрях на Бургас. Иначе това, което казваш е направо чудесно.

Raven

в Ахтопол квартирите бяха 8-12 лв. за легло.
нови къщи,санитарен възел повечето случай един на две стаи,хладилник,тв, веранда с изглед към морето,голяма смокиня над верандата- нормалните квартири са такива.
ако имате късмет смокинята ще е от ранозрейните или асмалъка ще е от киви- тогава си закусвате и витамини с кафето :D
аз от  15 години ходя в една и съща квартира в която ги има и двете неща+веранда "на първият ред" - почти надвесена над морето.

много е тихо и спокойно- няма младежки компаний,предимно семейства средна възраст.
но си е село в сравнение с всички останали курорти.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

iliyana

Цитат на: "lz3cv"Точно така е - на почивка се ходи за да оставиш всички други занимания настрани и да отпуснеш. Аз не обичам дискотеките - стар съм вече за там :-) Пък и на море ходя не за да съм по цял ден на плаж. Има толкова хубави занимания още.
Колкото до Бургаския плаж, нещо не го харесват много. Много хора от Бургас ходят на плажа в Сарафово. Хващаш автобус номер 15 от едната последна спирка (гарата) и слизаш на другата последна (Сарафово). Цената на билетчето е 60 ст. а плажа е на 5 минути. Заведенията в които можеш да обядваш са по пътя по който минаваш.

Илияна, сега видях местожителството ти. И аз съм Илиян и аз съм от Пловдив. И като добавка в съвпаденията - и аз съм акварист :-)

ha! naistina syvpadenie! sega ako mi kajesh che si i z cherni ochi i kosa kato men:):):):) i che imash Petyr na 5 godini:):):) mejdu drugoto zaradi nego sym vyv foruma glavno i zaedno gledame i chetem, RIBITE I AKVARIUMA sa si negovi!!!

iliyana

Цитат на: "Stas"Илияна, добре дошла във форума!

Явно при нас ще се представиш с черноморски аквариум?  :lol:

Ако греша, извинявай!
Аз също бях тази година в Созопол - последните ми два дни там бяха точно по време на бурята, която отнесе плаж Харманите! Оправиха ли го?
Много ми е интересно какво са успели да оiправят и какво не...
zdrawei, abe ne znam kakvo sa opravili, ama mai gore- dolu e vyzstanoven, ne sym mnogo sigurna da ti kaja; pyk i da si priznaya; osven sozopol, obikalyahme i po drugite plajove:)

Stas

Ами да, и аз не ходя на плажа в Созопол.
За мен "Каваци" е най-добрият плаж в региона от Бургас до Китен. Бил съм на почти всички, но този е най-приятен като ивица, цени, море, чистота, натовареност и уреденост.

Similar topics (5)

21067

Публикации: 19
Прегледи: 11729

2531

Публикации: 4
Прегледи: 3156

28615

Публикации: 3
Прегледи: 4092

3985

Започната от rookie_gyn