• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 21:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Деформация на пръстите при вълнисто папагалче

Започната от миа, 16.04.2009 20:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лора

Пробвайте и настоявайте.
Ако не се съгласи, прати господина насам да го нахокаме.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

миа

Щастлива съм да ви съобщя,че папагалчето се оправи и е по-жизнено от всякога.Явно спокойствието при чистачките и витамините са му помогнали.Ще купя още и периодично ще му давам витамини.

Caxapa

Цитат на: миа - 16.04.2009 20:14
Ще започна по-отдалеч-днес имахме трудово и с моята приятелка забелязахме,че папагалчето,което живее там не стъпва на едното си краче.Пръстите са му деформирани и то постоянно си човърка крачето,като че ли го разтрива.Имаше много дълги нокти-изрязахме ги.Ходихме да питаме няколко човека(вкл. ветеринар) но не получихме отговор.Някой гледа ли вълнисти папагалчета и срещал ли се е с подобен проблем?Има ли лечение?Ще живее ли папагалчето?

Ей сега се сетих,че трябваше да поискаме риванол и да промием раничката. :-|

: 24.04.2009г 18:06ч
Добре сте направили ,че сте поизрязали ноктите на крачетата му но все пак не го правете сами ,тоест без намесата на ветеринар.То и на ветеринарите може да не се вярва.Сложете пясък или черупка от Сепия в кафеза.Черупката от Сепия съдържа много калций и е полезна за папагалите.Има една трева коятo птичарите е наричат "папагалска"..Малките вълнисти е хрупат с удоволствие..Спанак,магданоз и целина съм чувал ,че са противопоказни за папагалите.Умирали!Ако има повече въпроси пишете,питайте и ще Ви се отговори.
*bg*

Лора

Цитат на: миа - 24.04.2009 18:36
Щастлива съм да ви съобщя,че папагалчето се оправи и е по-жизнено от всякога.Явно спокойствието при чистачките и витамините са му помогнали.Ще купя още и периодично ще му давам витамини.

Това е страхотна новина. Радвам се, за вас и папагалчето. *THUMBS UP*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

onyxman

Има си специални минерални и витаминни добавки за папагалчета.Не са толкова скъпи.По-добре е да слагате от тях отколкото тея незнайни треви и какво ли още не.

Caxapa

"Има си специални минерални и витаминни добавки за папагалчета.Не са толкова скъпи.По-добре е да слагате от тях отколкото тея незнайни треви и какво ли още не"
С тези Незнайни треви навремето гледах стотици папагали които за съжаление ми окрадоха от волиерата както си бяха с малките и яйцата в люпилките .Не се изказвай неподготвен по тема която само си чувал или си гледал птиче в кафезче. И като уточнение да поясня ,че нмах около 180 двойки вълнисти папагали ..За жалост на трето "зареждане"..подготвяне за мътене и отглеждане на поколение ме сполетя това нещастие с обира.Това беше преди 18 години.. :-( Същото ме сполета няколко месеца по-късно и с аквариумите ми. Изпразнени като детски касички ..до шушка.. Години имах страх да отглеждам какви да е питомци но сега мога да се похваля и с доста екзотични обитатели в терариумите ми. естествено имам и аквариуми но скромно с гупи и хелери,понеже за претенциозните няма място и рискувам да не ни изхвърлят на улицата.. :-D

onyxman

ЦитатНе се изказвай неподготвен по тема която само си чувал или си гледал птиче в кафезче.
Не се безпокой, не съм неподготвен.Даже съм си много добре освдомен по тези въпроси, повярвай ми.
Колкото до птичето с изкривеното краче, радвам се че се е оправило.

Similar topics (5)

12605

Публикации: 0
Прегледи: 2126

14761

Публикации: 12
Прегледи: 9307

9081

Публикации: 9
Прегледи: 4596

51174

Публикации: 0