• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.08.2025 04:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Петъчна тема с яденье и пиенье

Започната от NO CARRIER, 22.05.2007 05:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

denbosch


stanilabg


iek

Мога ли да помоля за точната рецепта на тези тиквички!

stanilabg

Цитат на: iek - 14.04.2011 16:43
Мога ли да помоля за точната рецепта на тези тиквички!
Разбира се, че можеш. :-)
Първо искам да уточня, че не са "чисти" тиквички. До колкото знам, се явяват някаква кръстоска между тиквички и краставици. Голяма разлика обаче в вкуса няма.
Сега към рецептата. Само да вмъкна, че рецепти колкото искаш из и-нет пространството , като доста от тях се различаваха по това, дали тиквичките се бланшират в вряща вода за 2-3 мин, или не. Аз реших да не ги бланширам за да не се разкашкат много след това. Тиквичките се обелват, разрязват се наполовина, издълбават се и се посоляват на вкус. На тиган с малко мазнина (по избор) се запържва шунка на кубчета и стерилизирани гъби нарязани на дребно. Към тях добавих подправки на вкус - сол, черен или бял пепер, ронена чубрица. С сместа напълних тиквичките, като най от горе сложих кашкавал нарязан на малки кубчета (вижда се на снимката). Завих всяка тиквичка по отделно в алуминиево фолио ( не го натискай много за да не ти се залепи към кашкавала), предварително намазано с мазнината останала от пърженето на продуктите и ги сложих в тавичка. Тук също имаше много разногласия, дали се слагат в суха тава или се подливат с вода (около 1/3 от дъното). Аз имам тава с решетка/скара и използвах нея. Под нивото на решетката налях вода, защото се притесних, че тиквичките можа да останат сухи (водата не докосва тиквичките). За температурата и времето не мога да ти кажа, защото имаме газова фурна, която грее само от долу. Предполагам на електрическа с вентилатор ще стане по-бързо. Фурната беше загряна предварително. Държах ги около 30 мин на максимум, след което ги открих и поръсих с настърган пармезан и така докато се зачервят. Това е.
Предполагам, че може да се експериментира с най различни продукти.

iek

Много полезна информация, Благодаря!  *DRINK*

denbosch

Покрай тези мачове човек не може да се наспи *DRINK*!

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi55.tinypic.com%2Fxfql41.jpg&hash=12169059f6b616435308eb3b72bb3ca5745482aa

stanilabg

Прави ми впечатление, че много малко се показват сготвени риби и то въпреки това, че нашето хоби са рибите . :-D




Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

denbosch

Наздраве *DRINK*! Яйца с домати/и чесън!/ и домашен крем"Милена":

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi55.tinypic.com%2F2dt2etj.jpg&hash=019a227994ec045e36d777bee1cd2ad524bf8abb

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2Fsoy8vn.jpg&hash=7a8c6a07f02b49cef338ea1816819f993a420b32

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

denbosch


Асен Евгениев

Цитат на: stanilabg - 16.04.2011 13:07
Прави ми впечатление, че много малко се показват сготвени риби

    *DRINK*

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi54.tinypic.com%2Fnxm8uv.jpg&hash=ec9fad8b7a344c73cd9c1970b44c4c147ef57c27
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

stanilabg


denbosch


Асен Евгениев

А луканките ги нагъваме цели. :-)

    *DRINK*

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi56.tinypic.com%2F29e0v90.jpg&hash=ac1059afa29ce430816ce91aba23da7cb40f8174
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

37616

Публикации: 22
Прегледи: 8931

27410

Публикации: 2
Прегледи: 2059

19499

Публикации: 24
Прегледи: 9529

4943

Публикации: 24
Прегледи: 13188

35389

Публикации: 5
Прегледи: 3442