• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
02.08.2025 00:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Петъчна тема с яденье и пиенье

Започната от NO CARRIER, 22.05.2007 05:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

stanilabg

Цитат на: NO CARRIER - 04.07.2011 21:33
Без брашно, без яйце. :)
Без яйце е ясно. :-)
За брашното питам, защото класическите пържени крилца се овалват в брашно - за по-хрупкава коричка.

NO CARRIER

Нямах представа. Ние така ги ядем и стават чудесни. По-диетични. :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

stanilabg

Цитат на: NO CARRIER - 04.07.2011 23:54
Нямах представа. Ние така ги ядем и стават чудесни. По-диетични. :-D
Аз затова попитах миналия път, дали ги пържите в фритюрника, като имах предвид, че от брашното най-бързо се сгом..сва олиото. :-)
Ако смяташ да пробваш как стават с брашно, мога да ти препоръчам, да овкусиш брашното с изброените от теб съставки - по този начин ще минимализираш подправки от крилцата да попадат на дъното на фритюрника, защото брашното играе ролята на спойка. Важно е, след като се овалят в овкусеното с подправки брашно, да ги оставиш малко да се овлажнят от само себе си - колкото и да са сухи крилцата, винаги изпускат малко влага. По този начин брашното държи по-добре на място. ;-)

NO CARRIER

Мерси, ще пробвам така другия път. По принцип ги мия преди да ги пържа, защото ги ръсят с консерванти, за да траят повече, та поне малко да са по-чистички. Затова са и мокри и още повече ще хванат брашното.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

stanilabg

Цитат на: NO CARRIER - 05.07.2011 01:11
Затова са и мокри и още повече ще хванат брашното.  *DRINK*

Така е, но имах друго предвид. Колкото и да са мокри крилцата, като ги оваляш в брашно, винаги на повърхността остава един тънък слой от не намокрено брашно, което, ако сложиш крилцата веднага да се пържат, ще опада в мазнината (както казах, точно това е причината олиото да "прегаря"). Затова ги оставяш за малко (няма определено време, преценя се на око), докато влагата проникне до повърхността на обвивката.
Другия трик е, след като ги оваляш в брашно, да потапяш всяко едно крилце в вода и тогава да ги пускаш в мазнината. Лошото на този вариант е, че много пръска след това и омазваш цялата печка/кухня/фритюрник. Пък и така, част от брашното се "измива" - не се притеснявай, и аз в началото си мислех, че водата ще отмие всичкото брашно, но не е така в действителност.

NO CARRIER

 *THUMBS UP* Ще го пробвам. Половинката ще удари едно рамо и ще видим какво ще се получи.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.


denbosch


stanilabg

Фетучини с сос от три вида италиански кашкавал и прошуто + настърган пармезан. :-)

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

denbosch



Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

_777_

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Similar topics (5)

19499

Публикации: 24
Прегледи: 9512

4943

Публикации: 24
Прегледи: 13181

35389

Публикации: 5
Прегледи: 3438

33966

Публикации: 4
Прегледи: 3104

19686

Започната от elblanko


Публикации: 72
Прегледи: 29052