• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 21:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

първата ви рибка!

Започната от niki033, 20.08.2005 15:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niki033

Искам да попитам всички от форума коя е била пъвата им рибка :roll:  :D
Моята е златна рибка.подариха ми я на 8години :D

Тони

Нямам идея, като съм се родил баща ми е гледал риби...... и след тава винаги съм имал поне един аквариум :)  По това време е имало гупи, хелери, скаларии, кардинали, трихогастри и май това е всичко (става въпрос за преди 35г :lol: )
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Raven

я ,абсолютно в съощто положение съм и аз :D

само че годините при мен са 36- ние сме генетични акваристи w00t
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

kraltchev

Червен хелер в дамаджана. Придобих го по романтичен детски начин - в замяна за пластмасов индианец.

Сменях 100% от водата всяка седмица, направо от чешмата. Хелера преживяваше ужасните смени на водата и особено опасността да бъде изсипан право в канала при изпразването на дамаджаната.  В един момент от женски се превърна в мъжки. По-късно добавих една синя бета в дамаджаната, така, за красота.

На дъното имаше едно единствено малко беличко камъче, което бетата използваше като възглавница в отчаяните си опити да ми покаже че и е студено и не се чувства добре.

Хармония, красота...

--Николай

веско

Аз доколкото си спомням първите ми рибки бяха гупи и хелери.Това обаче беше преди 15 години,след което прекъснах до миналата година.Миналата година започнах отново с гупе,хелери и трихогастери.През май се преместих от Севлиево в Пазарджик и си взех само малавииците,другите ги подарих :lol:

Violeta

Аз започнах с 10-литров аквариум и 10 гупи. Беше толкова отдавна, че направо ме е срам да си призная. И първото ми голямо разочарование - оставих ги една събота и неделя през зимата и като се прибрах всички бяха измрели. Такъв рев беше! Иначе не съм им наливала вода направо от чешмата - чичо ми беше акварист и ми беше обяснил, че водата трябва да престоява поне едно денонощие. Като си помисля от тогава досега с малки прекъсвания съм гледала рибки.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Igi

Преди близо 9 години за рождения ден на брат ми му подариха 20л. аквариум с 3 рибки, гупи и хелери и едно стръкче валиснерия, които той много искаше, а пък на мене ми изглеждаха скучни, аз исках хамстери :D . На втория ден на него рибките му станаха безинтересни, а пък аз се запилих много. От голям ентусиазъм да се грижа за тях им счупих аквариума веднага, тръгнах да го мия, при това стриктно със сапун и добре че го изпуснах, че горките рибки. Веднага купих друг, взех им и помпичка. И така до днес  :D .

Legion

Преди повече от 18 години  thumpup наследих аквариума на баба с 3 гупи и един скаларии,на следващата зима нагревателчето се предаде и доката чакахме в цветарския магазин да получат нагревател,подгрявахме водата на фамилната акомулираща печка ,само дето една вечер мама или татко ги забравил на печката и всички се свариха soska .Хубавото беше че след случката ги гризеше съвеста и ми взеха 40л аквариум и един куп рибоци spoko  lalala,а и същата година дядо МРАЗ за първи път ми подари рибка laughing 1 мъжка бета :lol:

malomir

Брат ми гледаше преди 30 години чифт данио и гупи.Живеехме 5 човека в една стая 4 на 3 и рибите барабар с нас но на никои не му пукаше.Беше безкраина веселба.

sho

от момента който имам спомени - в къщи имаше голяма според тогавашните ми стандарти аквариум с огромен брой гупи в сякви цветове и форми - после имах голяма период на застой после пак живородки и след това открих лабиринтовите и съм им фен и до сега
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

rakim

Първите ми риби ми бяха подарък от вуйчо ми и баба ми за някъв рожден ден.Ха ха преди 15 години.1гупа 1зебра и 1хелер.Бати подбора :D .Еми така с три риби се зарибих
540л Южна Америка

martinis

... Спомени....
Моята първа рибка си беше бая риба. Една голяма и стара скалария, която просто стоеше на едно място в един 5литров буркан от туршия... Лека и пръст.  :oops:
Но затова пък съм фен на южноамериканските риби, най-вече на цихлидите и до днес...

Хунта

Едни приятели ми подариха една 'златна' рибка в найлоново пликче. И се започна - аквариуми, помпи, филтри ... нямам толкова дълъг опит едва от 4 години гледам рибки, като последната по-активно се занимавам. По-скоро от както открих форума ми се отвориха очите за някои неща, та работата потръгна :) Но като гледам как вървят нещата няма да е за малко ...

aqua

Преди 41 години (бях на 5) ми подариха златна рибка, после още 3 златни и така до 10 годишен. После на 13 с приятели започнахме разни гупи, хелери, плати, данио, кардинали, скаларии и барбуси и така цели 24 години. Прекъснах за няколко години и от 2004 г. май месец големият ми син отново ми "подпали чергата", като пожела за именния си ден аквариум с риби и се започна ...

miTko

Мен ме зариби съседа(гада вече не се занимава :twisted: ), но аз сам си купих гупите, той после ми подари анциструси...
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

26805

Публикации: 7
Прегледи: 11981

29571

Започната от botan

Публикации: 6
Прегледи: 3655

13877

Започната от futbolboy

Публикации: 23