та въпроса ми е може ли вече използваната мая и захар да се вари ракия от нея *YAHOO* *DRINK*
Може разбира се.
Като дъщеря на ракиджия (така да го наречем) ти казвам, че от всичко става ракия. ;-)
За съжаление, количеството от 2л не си струва, но ако събираш в бидонче и го оставиш на хладно място, да забавиш процеса, след месец можеш да слагаш мат'риала в казана.
ПС. Захарта се слага за добиване на повече литри от огнената течност. :-D
Може но става от така наречената "лоша ракия" ако се напиеш от нея боли глава и няма добър вкус и аромат.
Всичко зависи от дестилацията.. След двойната преварка, че стане барут!
от всичко става ракия... :) стига да се сложи захар достатъчно пил съм от туршиика... :)
За да се получи качествена ракия си иска добър материал.
Остатъчния продукт с водата и маята според мен не е добър материал.