• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 13:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Относно правописа във форума

Започната от NO CARRIER, 16.11.2007 11:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikolaytoshev

Цитат на: hahooto - 08.05.2010 14:57
аквариума ти нетие малак но броиката ти е малко трябва поне 5 или 6 дискуса да имаш за данесе бият, по принцип като са малко дискусите се гонят много

Е на това в първи клас се пише Слаб (2)

kdravia

Цитат на: nikolaytoshev - 08.05.2010 15:20
Е на това в първи клас се пише Слаб (2)
Слаб 2,то за такова нещо още не е измислена оценка,не ,че моя правопис е идеален,но поне се старая.
А това написаното е ужасно!
Докато има шарани,ще има и рибари!

iek

На тези, които се чувстват неуверени в правописа, препоръчвам Opera, има вграден редактор.

nikolaytoshev

Mozilla Firefox също има вграден редактор на последните версии.

valnata

. Е аз съм с тая Mozilla Firefox и сега я пробвах ама май няма никакъв редактор..:)

rgeorgieff

08.05.2010 22:36 #80 Last Edit: 09.05.2010 09:57 by rgeorgieff
Докархме я дотам, че основни и задължителни неща, които всеки човек трябва да е учил и да знае ги оставяме на разни програми и браузъри. А има и такива, които се дразнят когато някой им покаже, че пишат абсолютно неграмотно и неразбираемо. Лошо, много лошо... Нищо лично, но вместо да си инсталирате всякакви притурки, по-добре отворете някоя граматика.

Black Adder

Не е проблема в четенето на граматиката.
Проблема е в нечетенето на каквато  да е литература, различна от субтитрите на американските филми.
Навремето имаше един израз "Богата езикова култура". Сега даже и на "Богата банкетна култура" не наблягат.
А в училище  ако им се скарат за правописа, директно се оплакват на майки те си, които пък тутакси намират негативно отношение към тяхното дете и алармират цялата световна общественост.
Та всичко опира до възпитание и манталитет, научен от родителите в крайна сметка.

vasso

Наистина има полза от литературата, която се чете. По-неразбираеми автори като символистите също обогатяват личността. Доста е приятно даже да се замисли човек след някое стихотворение. Иначе според мен някои хора от форума ЗНАЯТ как се пишат основните неща в българския език, просто ги мързи или си въобразяват, че са много интересни. ;-)

kdravia

Цитат на: vasso - 09.05.2010 00:43
Наистина има полза от литературата, която се чете. По-неразбираеми автори като символистите също обогатяват личността. Доста е приятно даже да се замисли човек след някое стихотворение. Иначе според мен някои хора от форума ЗНАЯТ как се пишат основните неща в българския език, просто ги мързи или си въобразяват, че са много интересни. ;-)
Това,че знаят как се пише и продължават да пишат глупости,означава,че клатят всички от форума.Това си е жива подигравка. >:o
Докато има шарани,ще има и рибари!

tomatomov197

Абсолютно сигурно е , че за правилното писане е нужно човек да е чел малко книжки. За съжаление образованието не е мерило. Виждал съм вишисти да пишат АФТО БИОГРАФИЯ   точно по този начин и в графата за семейно положение да попълват- нормално .  *YAHOO*   Много е смешно, но за жалост и тук гъмжи от неграмотници, естествено в този форум е важно човек да разбира от акваристика. Едни от най-знаещите в тази област въобще не могат да боравят с компютър. Слава богу модераторите и най-често пишешщите колеги са грамотни  *thanks
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Асен Евгениев

А с тия редактори неграмотните ще стават още по-неграмотни. :-(
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ceco

Цитат на: tomatomov197 - 09.05.2010 09:41
  Абсолютно сигурно е , че за правилното писане е нужно човек да е чел малко книжки. За съжаление образованието не е мерило. Виждал съм вишисти да пишат АФТО БИОГРАФИЯ   точно по този начин и в графата за семейно положение да попълват- нормално .  *YAHOO*   Много е смешно, но за жалост и тук гъмжи от неграмотници, естествено в този форум е важно човек да разбира от акваристика. Едни от най-знаещите в тази област въобще не могат да боравят с компютър. Слава богу модераторите и най-често пишешщите колеги са грамотни  *thanks
Ех Тома, Тома.
Аз бих написал висшисти  8-) 8-)

Лора

Цитат на: akapulko - 09.05.2010 10:05
А с тия редактори неграмотните ще стават още по-неграмотни. :-(

Мхм... Ако не си го научил в училище, забрави да те научи някой в интерет (чат, форум...)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

tomatomov197

Прав си колега ceco,  но и моето не е грешно. Ето ти примери-    ,   http://www.karierist.com/news/bulgaria/programa-osigurqva-rabota-na-mladi-romi-vishisti
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

iek

Това доказва само, че сред журналистите има много полуграмотни, по едно време имахме и един министър на културата, който спадаше към същата категория.

Similar topics (5)

6162

Публикации: 99
Прегледи: 39361

2543

Публикации: 8
Прегледи: 4109

38823

Публикации: 7
Прегледи: 4065

27410

Публикации: 2