• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.07.2025 00:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Олиото замръзна!

Започната от Асен Евгениев, 23.01.2010 15:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Видях на терасата неотворена бутилка олио. В момента е 5 градуса под нулата, не е голям студ,
а олиото е побеляло и се е вдървило.  =-O Като наклоня бутилката не тече. *CRAZY*
Баси, колко вода и боклуци ръгат вътре тия кретени? *dontknow*

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

bicho1976

Нормално е да побелее и сгъсти(замръзне).Нищо му няма на олиото,след размразяване няма да си промени вкусовите качестава.Ако и зелето ти е замръзнало,това вече си е проблем. *DRINK*

Асен Евгениев

Зелето го изпапкахме. *THUMBS UP* *DRINK*

Лора

За зелето незнам, ама представете си саламурата в хладилника ми замръзна. Хладилника е от малките стари хладилници, "Мраз" ако не се лъжа (амонячните). Нагласен е на максимална степен (6). Вадя буренцето със сиренце, отварям капачката, бъркам вътре и хоп... =-O Изненадааа. :-D Имаше леден пласт поне 5мм.
Уж солената вода не замръзвала...
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Асен Евгениев

Тя ако не замръзваше, нямаше да строят атомни ледоразбивачи за стотици милиони долари. :-)
: 23.01.2010г 18:06ч
А днес сутринта при минус 15 градуса олиото беше като гранит, рязах го на шайби направо през
бутилката. =-O *CRAZY*

bicho1976

И при мен свинското замръзна.Сега го размразявам,жената ще прави сач *DRINK*

Kocetosl

Споко за олиото и моето е замръзнало на терасата хем е остъклена и олиото е от най-хубавото гръцко по 3 евро бутилката. :-)

Raven

Прз 70-тте години дядо ми работи в СССР  и то в Томск и Новосибирск- това е едно "райско  " кътче така да се каже.
Разправял ми е невероятни неща , при минус 40 градуса и то постоянна температура  стават наистина интересни неща с предметите и флуидите.
Разказвал ми е че домашната водка- самогона, замръзва и става на буца.
Така че олиото не е проблем, виж ракията ако замръзне тогава вече е притеснително.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

denbosch

При нас пък замръзнаха камъните по вълноломите:

И пясъка покрай морето:

Асен Евгениев

Много красиво са замръзнали камъните. Прилича на Памуккале. :-)

dido

То на вас ви замръзна и магистралата ...

vasso

Който живее във Варна или Бургас и вижда морето от прозореца си е късметлия. Иначе по темата бутилка водка може да замръзне във фризер(поне при мен ). За олиото също е нормално. :-D

Асен Евгениев

Цитат на: vasso - 24.01.2010 23:20
Който живее във Варна или Бургас и вижда морето от прозореца си е късметлия. Иначе по темата бутилка водка може да замръзне във фризер(поне при мен ). За олиото също е нормално. :-D
Живеещите край морето си мечтаят да виждат през прозореца планина и борова гора. :-)

vasso

Знам, човешко е ! Всеки иска това, което няма. Аз виждам планината ама не и обръщам внимание. :-D

barabata

Цитат на: akapulko - 23.01.2010 15:52
Видях на терасата неотворена бутилка олио. В момента е 5 градуса под нулата, не е голям студ,
а олиото е побеляло и се е вдървило.  =-O Като наклоня бутилката не тече. *CRAZY*
Баси, колко вода и боклуци ръгат вътре тия кретени? *dontknow*

Видиш ли на бутилката или изобщо на продукта да пише "Aro" бягай през 9 планини в десетата.
Не говоря конкретно за олиото. Това е регистрирана марка (не знам на кой си) и си поръчват всичките продукти по разни фирмички и цехчета на възможно най-евтината цена и съответно никой не гледа качеството на съставките и готовия продукт. Всичко което се е случвало да взимам от тази марка в 80% е било изхвърляно , а един салам закуска го носихме в ДВСК (да не казвам че само вдигат рамене и казват че ако е направен по ТД-то  /техническата документация която представлява рецептата на салама/ нищо не могат да им кажат или направят - те ако искат и л@йна могат да слагат вътре стига да е описано в ТД-то и да не е отровно).
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.