• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 16:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Notebook/Laptop?

Започната от HaIr4o, 24.05.2010 23:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivotri

Цитат на: peter_m - 05.08.2011 10:03
Най-важното за един лаптоп е да има максимална гаранция, че имат склонноста да се развалят по-ч1есто от нормалните компютри. От там на сетне бих избрал по-известните марки - Дел, Тошиба ... заради сервиза им.

При избор на ефтин лаптоп не може да имаш големи претенции за батерията  :-)
Лаптопа за 2009 беше добър и цената му беше 1250 лв. има си добри параметри и чесно казано тогава гледх и dell i Hp  бяха с подбни  цени (разлика от 50-100лв) и праметри,  но като цяло един и същ клас просто асуса ми хареса на вид и имаше външна видео карта и затова взех него, също държах процесора да е интел. Все пак на батерията пише 4 часа тя кара 3 и нещо. Никога не може да искара пълните часове дето ги пише и това май се отнася за всички лаптопи. Тези дребните карат повече ама на мен не ми харесват .

valnata

От няколко месеца ползвам този http://ardes.bg/laptop/laptop/Toshiba+Satellite+L655-1KW-34220 лаптоп и съм доволен. Имам и един packard Bell TK 81 вече година и също работи перфектно. Втория може да го намериш на по-добра цена, но в Ардес ги няма. *THUMBS UP* Дано случиш на машинка. Ако питаш мен е нужен и късмет.. :-D

denbosch

Благодаря на всички ! *privet*

Като при всяка техника естествено и късмета играе важна роля.Все още не съм избрал на 100%,а най-вероятно ще реша на място,след като видя машинката и на живо.Батерията не ми е проблем,понеже ще го използвам основно у дома.Гаранция рядко видях над две години.Има и много хубави лаптопи,но нарочно си определих лимит,първо защото смятам,че за нуждите ми мога да се побера в този диапазон и второ,защото иначе се почва:"този е само с 60 лв по-скъп...а пък този е с още 50 лв отгоре,ама е трепач...абе какво са на тези дни 150-200 лв...за този модел предлагаме страхотен лизинг...".И така изведнъж си се оказал натоварен с едни 300-400-500 лв за нещо,което надхвърля нуждите ти в момента и чиято цена в следващите три-шест месеца ще падне наполовина.

NO CARRIER

Виж, ако смяташ да даваш едни излишни 200-250 лева само за да имаш лаптоп, дай ги. Я зарежи модата и си купи хубав компютър...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Antuni

Коко си е прав аз затова продадох и моя. Защото настолния ми е предостатъчен а и монитора ми е 22 инча при което затова почти не отварях лаптопа!! Разбира се и останалите параметри са си доста по сериозни. Сега съм с два харда например и заедно правят терабайт и половина.
0899808552

valnata

Е, и двете си имат плюсове и минуси. :-D На мен ми е по-удобен лаптопа, защото си го местя където пожелая, по-тихо работи, няма нужда от отделна маса, стол.. няма 1110987 кабела(за нет, за клавиатура, мишка, монитор... :-D) Освен това винаги може да го свържеш към телевизора. Ако не събираш много терабайти информация лаптопа е добро решение. *THUMBS UP* :-D

В Ардес при изгорял пиксел(недай боже :-D) ти сменят лаптопа. На друго място чакаш да станат 5-6.. освен това ако вземеш тошиба и го откраднат получаваш част от сумата. Имаш гаранция при заливане със сок, бира и др. лоши неща, които са се случили по твоя вина.*THUMBS UP*

Това го знам от приятел на който веднъж му замениха компютъра заради изгорял пиксел а после му правиха ремонт, защото го поля с безалкохолно. :-) Дано никога не се налага..

denbosch

Цитат на: NO CARRIER - 05.08.2011 18:07
Виж, ако смяташ да даваш едни излишни 200-250 лева само за да имаш лаптоп, дай ги. Я зарежи модата и си купи хубав компютър...

Че то модно ли е все още да си с лаптоп?!Имам чувството,че сега са на мода смартфоните,а пък и с моите 600-700лв къде да се бутам?
Майтапа настрана,но си бях харесал наистина хубав настолен/аз съм последния или предпоследния човек,който би се водил от модата/,обаче жената като взе да подхвърля леко "това бюро там много ме дразни-дай да го махнем като правим ремонт"  и усетих,че залагам на бита карта.
:-D
Така или иначе вече съм горд собственик на НР 625 и всички са доволни-хлапето си удря дупето в тавана,че има лаптоп,жената вече вижда на мястото на бюрото маса и столове,а пък аз просто се радвам,че съм успял да ги изненадам!
Наздраве! *DRINK*

NO CARRIER

Бях го написал, нека си остане.

ЦитатС икономисаните пари винаги можеш да си купиш безжична мишка, клавиатура и комплект акумулаторни батерии + зарядно за тях. По тоя начин кабелите драстично намаляват. Ако си разнасяш лаптопа на ляво и на дясно, рано или късно почват да му се губят клавиши, да задръства клавиатурата заради попаднали трохи и други гадости. Обикновена клавиатура е <20лв. Мишката е и по-евтина. Да не говорим, че тъчпада не става за нищо и така или иначе външен гризач е наложителен.

Да ти е честит!  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

denbosch

Цитат на: NO CARRIER - 05.08.2011 23:21
Да ти е честит!  *DRINK*
Благодаря! *DRINK*
Както се казва-Дай,Боже,всекиму!

Асен Евгениев

Със здраве да си га ползваш! Лаптопа си е повече от необходим, имаме два броя освен настолния.
В къщи броя на компютрите е обратно пропорционален на умението да си служим с тях. :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

denbosch

Цитат на: akapulko - 05.08.2011 23:26
Със здраве да си га ползваш!
Мерси,Наздраве! *DRINK*

valnata

Честито!!!  *THUMBS UP* *DRINK*

denbosch

Цитат на: valnata - 06.08.2011 07:35
Честито!!!  *THUMBS UP* *DRINK*

Благодаря,градски! *DRINK*
Голяма борба падна днес за да сменя Линукса с Уиндоус /малко над четири часа,докато накрая последния Уин зацепи/, но сега съм доволен .

Luton

Честито и от мен!

Как ги купувате, тези машини без Уиндоус, разбойници такива :-)