• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.07.2025 07:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Някои гледа ли си гущерче???

Започната от JayCutler, 08.04.2010 15:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

JayCutler

Колеги има ли някои от вас, който се занимава с тераристика и по спецялно да гледа гущери???
Напоследък ме е обхванала една лоша идея да си направя представителен терариум в магазина  :-D и да цопна вътре един гущер зелен...но съм напълно бос в тераристиката.Ще може ли някой да ме просветли за какво иде реч там?

LuDiQa

Абе и аз съм навит отдавна гледам тука около блока има доста и мисля да хвана и да го пусна в аквариум около 30 литра и да го храня с мухи  :-D но и аз бих искал да науча нещо повече *THUMBS UP*
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

Rider

Намерих из нета този сайт :http://www.zoo-info.org/index.html.В него пише за видовете гущери и информация за терариуми.Успех!

sliven

Отглеждам си едно гущерче(бяха 2,едното отиде при Джими Хендрикс)от миналото лято.В едно старо аквариумче(с дъно=20/40)Камъчета, клонки, малко мъх.Поставих лампа 60в.и затворих отгоре с капаче(беше избягал "Асен"  :-D)Яде мухи, та се къса!Цяла зима не е хапвал нищо!  *SORRY* Пробвал съм някакъв заместител на мухите-Не иска.Не съм виждал да пие вода, но постояно зареждам!Крие се.Активен е вечер и излиза когато няма движение, пред стъклото.Не го разпознах в сайта за гущерите и не зная от кой вид е?  *CRAZY* Когато бяха 2(Иван и Асен)се гонеха и биеха.Издаваха някакви "писукащи"звуци.Препоръчвам ви да ги отглеждате поединично!
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

Peakone

Аз преди години по цяло лято на вилата в родопите ловях гущери и змии. Бях направил терариуми, с пръст, воден басейн, камъни, клонки, дори бях засадил живи растения... еми нито гущерите искаха да ядат, нито смоците. Явно силно се стресираха и нещяха. Накрая ги пусках, за да не омрът от глад хайванчетата.

JayCutler

Ясно....
Много съм се надъхал за един зелен гущер ама...явно по добре не

Peakone

Цитат на: JayCutler - 09.04.2010 12:43
Ясно....
Много съм се надъхал за един зелен гущер ама...явно по добре не

Внимавай с тези зелени гущери, чувал съм че са слабо отровни и може да ти създаде ядове ако те ухапе.

Асен Евгениев

И да не са отровни, всяко ухапване носи риск от инфекция.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

denbosch

Гущер е следващото желание на сина ми-категорично му отказах *STOP*!Ентусиазма му към рибите премина точно за седмица,сега дори не ги поглежда,но да кажем,че на мен ми станаха малка тръпка.Влечуги обаче обичам да гледам ...само по телевизията-смятам да пропусна.

Асен Евгениев

Цитат на: denbosch - 09.04.2010 23:09
Гущер е следващото желание на сина ми-категорично му отказах *STOP*!Ентусиазма му към рибите премина точно за седмица,сега дори не ги поглежда,но да кажем,че на мен ми станаха малка тръпка.Влечуги обаче обичам да гледам ...само по телевизията-смятам да пропусна.
Сигурно си гледал това.
Бебе И Кобра
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

denbosch

Цитат на: akapulko - 09.04.2010 23:17
Сигурно си гледал това.
Бебе И Кобра

Ужас =-O,не го догледах до края...

LuDiQa

Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

JayCutler

vasso

Аз не видях детето да е ухапано! *dontknow*
Змията само леко го "клъвва".Според мен са и извадени зъбите. Няма как да го одуши.

nikolaytoshev

Горката змия. :'(
Иначе не видях да му има нещо на бебето.

Similar topics (5)

6806

Публикации: 42
Прегледи: 18347

34163

Публикации: 1
Прегледи: 1880

34822

Започната от qvo

Публикации: 16
Прегледи: 7316

37419