• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 07:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новите камери-радари на КАТ

Започната от Denis The Hotstepper, 23.02.2010 11:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Denis The Hotstepper

Цитат на: zambo - 24.02.2010 14:43
Нека си кажат болката . Утре ще разчистя всичко , което е извън темата и ще оставя само отговорите , които те касаят .  *MODERATOR*
:-D *privet*
*DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi185.photobucket.com%2Falbums%2Fx190%2Fmataxata%2F1-4.jpg%3Ft%3D1268384406&hash=0618ef6c1fddc20c43d674df9e8648210e9e6deb

N.Nobs

Цитат на: etg - 24.02.2010 12:58
...да но когато някой българин  излезе в чужбина на екскурзия и после почва: колко е чисто, колко е уредено, колко е редовен транспорта, как хората са вежливи,как....
Гледаме в канчетата на другите, виждаме доброто, искаме го , но въобще не осмисляме , че то е постигнато на базата на ред и спазването му, а при евентуално неспазване яки глоби.

Емо, Емо, интелегентно момче си, сам знаеш че говориш небивалици.
Разликата м/у тука и там е, че тук сме сложили Марцедеса пред коня.Там първо ти почистват и после те глобяват ако се изплюеш. Знаеш ли с какво удоволствие ще отида да си платя данака в общината като ми оправят улиците?Софийска община щяла да отдели 12 милиона лв. за ремонт на улиците тая година.12 милиона разделени на 150 лв. данък средно на автомобил са данаците за 80 000 автомобили (забележи че не споменавам бусове, камиони, мотори и т.н.), а само в КАТ София има регистрирани над 700 000 леки автомобила.Интересно ми е какво става с данаците на останалите 620 000?
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

ceco

Цитат на: N.Nobs - 24.02.2010 19:17
Разликата м/у тука и там е, че тук сме сложили Марцедеса пред коня.Там първо ти почистват и после те глобяват ако се изплюеш. Знаеш ли с какво удоволствие ще отида да си платя данака в общината като ми оправят улиците?Софийска община щяла да отдели 12 милиона лв. за ремонт на улиците тая година.12 милиона разделени на 150 лв. данък средно на автомобил са данаците за 80 000 автомобили (забележи че не споменавам бусове, камиони, мотори и т.н.), а само в КАТ София има регистрирани над 700 000 леки автомобила.Интересно ми е какво става с данаците на останалите 620 000?
Снощи в Господари на ефира кмета на Варна каза, че за тази година има планирани 22милона за ремонт на улиците, а за оправянето на всички улици бил нужен 1 милиард =-O
Не ми е ясно, дали не лъже, ама ако не явно парите от данък не са достатъчни.

etg

Цитат на: N.Nobs - 24.02.2010 19:17

A  кой според теб трябва да дойде да изчисти? Германците, французите или марсианците, или някой друг например ние българите.
Аз такъв данък, досега не съм плащал? От къде ги сметна 150лв., все едно всички 700000 коли са по 150 коня.

И кои са тези 'те'? Същите дали не идват, от същия този народ и преди да станат 'те' са си давали рушвета на полицая, чопвали са от тук- от там и сега просто продължават по старому, ама в по-големи размери.

Проблемът е в манталитета ни, а именно да крадем повечко от необходимото.
Аз лично нямам нищо против брат'чеда на кмета да вземе общинската поръчка, но да я направи като хората. Във всяка една нормална страна това би било достатъчно. 10-20% надценка от поръчки за милиони, екстра бизнес, но тук не е така . Тук трябва да е 100-120% , ето ти къде отиват останалите пари, а после новоположения асфалт е за ремонт след първата зима.

Иначе принципно си прав, ако е чисто не мърсиш, пример затова е метрото. Но от друга страна няма кой да ни изчисти.

Съжалявам за темата, ама явно никой не знае за такъв антирадар  :-[ *offtopic

ivan_251

suntsu69 е прав.Знаците и ограниченията са лошо подставени,куки дебнат на кофти и невъзможни за спазване места.Пътищата са лоши,което изнервя шофьорите ,километричните задръствания също.Не шофирам,но съм наблюдавал как шофират в чужбина и как тука.Там ограничение от 50 км/ч извън града почти няма.Имат много повече магистрали и не е като швейцарско сирене пътя.

Я вижте Цар Борис III в горната част,центъра на кв.Княжево.Ако някой не си е счупил вече полоската.

Luton

МВР или там на който са камерите е длъжно да даде информация
къде се намират всички спид камери, какво е ограничението.
Тази информация може всеки да има след като ъпдейтне GPS-a си
За една година на ТомТом ъпдейтите за спид камери са около 20 паунда
Това е единствената законна възможност.
Работи на 100% използвам го.
Също така камерите се научават къде се намират и не е проблем да ги избягваш.
Трябва да бъдат в светоотразитлен жълт цвят на видно място и знаци за предупреждение че има такива камери.

niky

Малко картинки от една друга европейска страна.
Както виждате, и тук радарите са лесно забележими, маркирани с подходящ цвят, за да може драгия шофьор да не рискува половин заплата за глупости. :-D

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi46.tinypic.com%2Fk3uetx.jpg&hash=1c332be54b42f5e12f519a0618de52f56fe3e570
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi49.tinypic.com%2Fs30pzr.jpg&hash=0ec4c0bac8825bcbfa8c2b919f604d9768a939e0
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi47.tinypic.com%2F1ow0zp.jpg&hash=56348a1f9198e3ba6264440e76c953598b2e86e3

Асен Евгениев

Цитат на: Denis The Hotstepper - 24.02.2010 13:31
....аз такова, само да Ви припомня, че питах за начините, с които може да се избегнат новите радари-камери на КАТ.
С останалите радари антирадара ми се справя отлично, но тея ми зимат здравето  :-(
Ако е такъв голям проблем, че ти ползваме темата, ще отворим нова и ще си кажем болката без
заплахи за триене от модератори.       

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

valnata

Denis ако откриеш радарче ще се радвам да споделиш с мен цена, и постигнати резултати. *DRINK*

Колкото до правилата аз не ги спазвам, и за мен ще е голяма мъка да карам с 60 от Варна до София. Който иска да си ги спазва тези наши безумия.  Днес ходих до Димитровград, и ако спазвах всички правила още щях да съм на път. :-D Аз нося двайсетачка в джобчето, и ако ме изненадат си черпя и заминавам.  *THUMBS UP* Този вариант винаги работи, стига да си сладкодумен, и да решиш да не спазиш закона. *ROFL* 

miTko

Цитат на: etg - 24.02.2010 20:03

Проблемът е в манталитета ни, а именно да крадем повечко от необходимото.

Абсолютно вярно! Иначе смисъла на законите и разпоредбите е в тяхното спазване. Много хора се заблуждават, че началото на корупцията започва от искащия рушвет. Точно обратното! Нито пък започва от високите етажи на власта! Това си го запишете до 20-те лева в джобчето.
Идеята за маркиране на радарите хич не е лишена от смисъл, ще спести разходи и на двете страни. Хубавите неща в България обаче стават трудно и насила.
Разни мои АКВАРИУМИ 

suntsu69

Смисъла на законите и разпоредбите е , властта да държи в подчинение населението. Да му изстисква паричките максимално, оставяйки му толкова, колкото да не се бунтува. Какво е лошото на корупцията? Да платиш 20лв на полицая или да платиш 70 на държавата плюс точки, разправии и т.н. Просто е премината границата на търпимостта на шофьора. Ако глобата е 20лв., повечето ще предпочетат да си платят на държавата. А хубавото е, че копупцията прецаква държавата.

miTko

Ами ето ти го проблема, ако ще си платиш 20 лева с радост(няма значение на кого) и пак ще си нарушаваш правилата, значи това не е глобата!  *dontknow* Глоба е това, което ще те накара да се замислиш дали да повториш. Справка - Гърция.
Разни мои АКВАРИУМИ 

valnata

Митко прав си. Но просто съм принуден да нарушавам. :-D Всяка седмица пътувам до някой град. Плевен, Търново, София,  Радомир, Димитровград и др. И как да спазвам тези ограничения, след като са така безумно разхвърляни по пътя. Тъкмо засилиш и някой на правия път лепнал едно 60 и трябва да спреш. :-D Знам къде стоят полицаите и много рядко са ме изненадвали за нещо, но когато се случи си плащам, защото не искам да ми взимат точки.  *CRAZY*
  При нас най е лесно да слагането на знаци. Лепват един знак "неравности" и едно ограничение 40 в продължение на 5-7 километра и всичко е ок. Как да го спазваш това безумие? Вместо да направят пътя слагат все повече ограничения. :karamse:

suntsu69

Замисляш се - незамисляш, все някога ще се издъниш. Много са малко хората, които не го боли за 20лв. Просто по-големите глоби са непосилни и хората се спасяват поединично.

Denis The Hotstepper

Цитат на: Luton - 24.02.2010 20:30
МВР или там на който са камерите е длъжно да даде информация
къде се намират всички спид камери, какво е ограничението.
Тази информация може всеки да има след като ъпдейтне GPS-a си
За една година на ТомТом ъпдейтите за спид камери са около 20 паунда
Това е единствената законна възможност.
Работи на 100% използвам го.
Също така камерите се научават къде се намират и не е проблем да ги избягваш.
Трябва да бъдат в светоотразитлен жълт цвят на видно място и знаци за предупреждение че има такива камери.

Инфо от МВР има и ъпгрейд на gps-те също... дори безплатен, аз за мобилните доворя   :popcorn:
За сега аз не съм открил точното решение, но ако го намеря ще снеса инфо, както се надявам и вие да напрвите  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi185.photobucket.com%2Falbums%2Fx190%2Fmataxata%2F1-4.jpg%3Ft%3D1268384406&hash=0618ef6c1fddc20c43d674df9e8648210e9e6deb

Similar topics (5)

10476

Публикации: 33
Прегледи: 13278

51036

Публикации: 15
Прегледи: 15040

2245

Публикации: 0
Прегледи: 6089

37616

Публикации: 22