• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 06:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нов аквариум по бързата процедура

Започната от GrandePippo, 27.04.2008 22:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

GrandePippo

Продадох стария и не ме свърта сега без аквариум. Та си поръчах нов преди няколко часа. Ама не ми се занимава с подробности тоя път и ще карам през просото малко.
Бюджета ми е много занижен в момента и не мога да си позволя да харча за какво ли не.

Височина 38 см, да може клетите ми лампи да осветяват по-добре, ширина 48 см и дължина 70 пак заради клетите лампи. Общо взето размера е съобразен с лампите.

Повярвайте, искрено ме мързи понякога да сменям вода и като знам кво е да сменяш вода на 500 литров си рекох повече от 100 литра не ща. Докарах пак към 130 литра, кво да се прави.

Ще вържа един по-малък канистър, ще туря 6 лампи по 18 вата - идва 0.86 вата на литър при относително нисък съд, би трябвало да е съвсем наред. Някви растения дето искат по-малко ала-бала и тва е.  Сто на сто зелена ротала и явански мъх, за останалите не съм решил. Може би паричка...Имам един много малък вътрешен филтър да разтваря диоксида и толкова.

Не планирам да меря нито нитрати, нито да меря фосфати и глупости. Редовни смени на водата по два пъти седмично и много леко торене.

Пари за рибки почти няма. Мисля си за два отоцинклуса, щото САЕ малко калпазани ми се струват. И една малка, ама малка група тетри и тва е.

Обещавам снимки как се прави и как се развива. Не може само да се правя на отворен и да давам акъл на хората, без една снимка да съм качил в живота си.

Абе някой да знае къде е най-близкото място, където мога да си зареждам бутилката с диоксид. Живея в Лозенец точно до районното управление.

Similar topics (5)

27364

Публикации: 10
Прегледи: 7268

11378

Публикации: 3
Прегледи: 3798

10754

Публикации: 4
Прегледи: 3479

56343

Публикации: 5