• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 13:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

ние сме като собствениците на Москвич

Започната от federal, 03.01.2008 20:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MethodMan

най-накрая усетих нотка оптимизъм в думите ти  *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages21.snimka.bg%2F004337306-big.jpg&hash=bcb12ac1a8ea9bc05ece7ad754acac2c391d86b7 https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages23.snimka.bg%2F005081977-big.jpg&hash=5525a7023a028aa2be5941dbb7f945fe4ef405fc

mkmarinov

В отговор на въпроса за Гюнтер :-D, ще ви кажа моите наблюдения, тук в Германия са доста уядени хората ако мога така да се изразя, например купува си Гюнтер скъпия аквариум за незнам си колко евро с марков филтър Ехайм и незнам си какво още УВ филтри, впрочем както му го продадът.(то тука впрочем само Ехайм и отчасти Сера използват,има и на Тетра нещо си ама е навряно в най-долния рафт и събира прах, китайско не съм виждал) После го гледа без да пипне много много по него, едно че няма какво да му пипа, нито капаци си правят като нас, нито се занимават с експерименти, някък си креативитета (творческото) го няма  *NO*, друго е че не му се и занимава, сложил го е не защото на него му харесва, а защото се харесва на децата, или му пасва на къщата.(с една дума да си начеше поредната краста, както мазните БМВ които карат по 2години и после продават) Писва му по някое време и го продава за 10Евро или най-много 50, от личен опит говоря аз моя 120литра го взех за 10Евро заедно с касовата бележка. Иначе има 2-3 зоомагазина на град с големина като Пловдив, заредени са та се пръскат, всичко може да намериш, на какви цени е друг въпрос. Търсенето определя цената както навсякъде. Има риби които в БГ са доста скъпи-тука евтинийка и съответно един стъклен сом е 6-7Евро. Има и отделни личности изключения, при които аквариумното хоби е на друго ниво, но горе-долу така стоят нещата с 80% от немците. Относно качеството на аквариумите и техниката няма какво да се коментира, аквариумите не се разлепят, филтрите не отказват, нагревателите не светят :-D. От техническа гледна точка всичко е върха. Само желание и време (и пари разбира се) му трябват на човек да направи каквото иска. Надявам се, съм бил полезен  *DRINK*

П.С. Относно средния германец- минималната заплата е някъде към 1200Евро, предостатъчни за са всичко което душа ти иска, така че нали знаете разликата между бедния и богатия немец-бедния сам си мие БМВ-то, нещо такова е-богатите имат огромни аквариуми с редки риби, бедните имат големи аквариуми с не-толкова редки риби.
Es gibt Menschen, die, wenn sie das Licht am Ende des Tunnels sehen, ein neues Stück Tunnel kaufen.

borislav

Аз пък съм оптимист за развитието на акваристиката в БГ.Колкото и бавно да е все пак нарастват доходите на хората,а и все по-вече навлизат  маркова техника,риби и растения от чужбина. Едно време какво беше само като си помисля.....докато намеря  една помпичка за въздух скъсах един чифт обувки,да не говорим за филтри,риби и растения,които сега има и за които само сме мечтали. :-)
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

kratun

Имал съм два Москвича. Имам и два аквариума. А в момента имам и два Фолксвагена. До този момент, само съпругата ми е една, но имам двама синове от нея.
За всяко нещо трябват грижи  *DRINK*!
И 'щото стана късно, отивам да се грижа ...
Аре, със здраве!
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

denzel

не трябва толкова песимизъм. акваристиката у нас се развива с бързи темпове. това е факт. друг е въпроса,че нямаме магазини като в Германия. и въпреки това се борим и имаме много успехи,както и разочарования. но това е нормално в живота. винаги ми е било много кофти когато съм губил нормалните темпове в поддръжката на аквариумите ми. мъртви риби и растения,кофти подредби,натравяния и куп проблеми,а не знам дали съм научил и 10% от тази красива наука.така да кажа. искало ми се е да се откажа,но съм продължил напред със още повече хъс. така,че горе главата,смели решения и дай Боже всеки му безчет прекрасни аквариуми !
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

panchopan

Колега, не мога да те разбера ... Ти сега от кое се оплакваш? От глобалното затопляне или от обстановката в Близкия Изток?

Ми то точно това му е готиното на хобито ни, да се бориш с проблемите и да ги решаваш. По-голяма награда от това да се пребориш с трудностите и да успееш аз не знам. И не е нужно постоянно да рестартираш. Просто трябва малко търпение и постоянство. Спокойно може да питаш за съвет как да си решиш проблема и най-вероятно ще го получиш, но да хленчиш че не ти върви просто не ти прави чест.

От 1 месец имах черна брада по пъновете в моя аквариум. И беше станала страхотно много. Но даже не съм ги вадил и не съм и мислил за рестарт. Просто четеш, разбираш какво трябва да се направи и го правиш колкото и досадно и бавно да е.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

jimbeam0706

В интерес на истината аз моя го рестартирах на 2 месец,защото го бяха полазили някъде около 300-400 охлюва *MODERATOR* от ония кафевите и бързо множящите
но после да чукна на дърво няма проблеми,но си мисля че всеки може да избира кога и как и защо да си рестартира аквариума.Дали заради растения,дали заради други риби или просто ей така ;)
А за магазините у нас....ами незнам как може някой да си отвори голям магазин като след 5 месеца например хазяина ще му вдигне наема и ще трябва или да се махе от там и да търси друго място,или ще се вдигне цените ,което ще дпведе до намаляване на търсенето
Няма невъзможни неща

mistar_ti

Интересното е че колкото повече се стараеш и искаш всичко да ти е ок то не тръгва и при мен е така но не се отказвам грешките които повечето от нас правят е да си правим и купуваме се кофти неща и после даваме пари за оправяне на нещата и после пак си купуваме хубавите неща и то излиза много солено. ама какво да се прави се гледаме да минем тънко а и нямаме толкова финанси поне голяма част от нас или пък приоритетите са ни други семейство и тн . като цяло не трябва да се предаваме и да продължаваме напред
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

miTko

Забравяте, че работите с жива материя! Тя има собствено мнение за нещата, така да се каже, проявява относителна самостоятелност. Правилата са много общи и насочващи и не могат да бъдат други. Започнете от простото към сложното, не избързвайте, изучавайте поведението и привичките на животните и растенията които отглеждате. И накрая, не си мислете че ще станете спецове по всичко що плува! Заградете си едно кътче от това многообразие и специализирайте в него, така ще имате най-малко тайни и проблеми. Това е според мен. ;-) Другото е време и опит.
Разни мои АКВАРИУМИ 

jimbeam0706

Цитат на: mistar_ti - 04.01.2008 11:36
Интересното е че колкото повече се стараеш и искаш всичко да ти е ок то не тръгва и при мен е така но не се отказвам грешките които повечето от нас правят е да си правим и купуваме се кофти неща и после даваме пари за оправяне на нещата и после пак си купуваме хубавите неща и то излиза много солено. ама какво да се прави се гледаме да минем тънко а и нямаме толкова финанси поне голяма част от нас или пък приоритетите са ни други семейство и тн . като цяло не трябва да се предаваме и да продължаваме напред
Старите английски лордове са казали: Не съм толкова богат ,че да си купувам евтини неща
Няма невъзможни неща

miTko

И пак не е в това проблема! Разгледай снимките на участници в чужди и международни конкурси и ще видиш аквариуми които струват в пъти повече от нашите а са пълна трагедия! Има аквариуми оборудвани от горе до долу с марката "Амано" и пак това не е гаранция за успех. Потърси си примерите, че ме мързи да ровя по форумите.
Разни мои АКВАРИУМИ 

ceco

И аз искам да се присъединя към мненията на Мистар_ти и Джим Бим.Хобито ни е скъпо.За да се получи нещо свястно трябват пари , време и търпение.Виж само темата за нагревателите Шарк.
Ти приятелю си много нетърпелив.Следил съм ти постовете от самото начало.Във форума има 5-6 растителни аквариума, които са  впечатляващи.Другите показват добри снимки и след седмица, две започват водораслите и т.н.Е, не може да искаш за 2-3 месеца да постигнеш същото.Виж постовете на Рейвън, Тони и др.Те се занимават с това отдавна и то без паузи.Личи си и по аквариумите им.
Аз си стартирах моя преди няколко месеца.Растенията ми тръгнаха чак сега.Все още обаче не съм рестартирал.
Започни от начало и имай търпение.
Успех !
*DRINK*

panchopan

Хаха...
Имаше една тема тука за едни германци дето лепяха ОГРОМЕН аквариум в хола си.
После го натъпкаха с каквото господ дал по световните водоеми.
Та на толкова много похарчени пари сътвориха едно ОГРОМНО л....о в хола си, че и ампулариите бяха наснасяли навсякъде.
Та има си хора които с малко пари правят малки лайненца, а с много пари правят по-големи такива.

И не мисля че тук има значение чак толкова много парите. Като гледам как се подаряват растения и риби във форума, и се продават добри аквариуми на смешни цени, все има как да направиш нещо хубаво. Пък ако не може някой с малко пари, съм сигурен че няма да може и с много пари *DRINK*
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

denzel

*offtopic ето го тук.
много работа,много мат'рял,много евро и накрая изобщо не ми хареса подобора на риби. иначе дължинта ми е мечта,точно мой тип.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

malomir

Federal не всички имат лепени аквариуми,купуват рибки от Бай ти Пешо и рестартират през месец.Нещо не мога да разбера за какво е цялата дандания дотук.Доста хора имат готови аквариуми с готино обурудване и т.н.Има също така лепени аквариуми направени много добре за които нямам никакви забележки

Similar topics (5)

28432

Публикации: 16
Прегледи: 15078

44434

Публикации: 244
Прегледи: 68722

56115

Започната от elmovani

Публикации: 1
Прегледи: 2908

8841