• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 22:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Не на цензурата !

Започната от Raven, 09.12.2009 21:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Цитат на: kraltchev - 11.12.2009 14:11
Тоз акваскейпен конкурс само за аквариуми с растения ли ще е или мога да си пусна моя дето е само пясък, дърво и вода?

Вече няколко дни всеки ден по нещо правя на тоя аквариум (чети стържа брада) и да не се окаже че няма категория за него?

--Николай

Акваскейп конкурса е в два раздела.

1 Най нормални си акваскейпи аквариумчета без ограничение, кеф ти Амано стил, кеф ти хонк конгски- важното е да има акваскейп идея.

2.Сух хардскейп- празни аквариуми без вода с наредени камъни и пясък ето от този тип:

http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=mgallery;sa=item;id=511 -  цъкайте нататъка по снимките.
http://www.adana.co.jp/training2008/en/iwagumi_challenge/index.html това е самото състезание.

п.п.
...и само смей да не участваш - ти направо си абониран  за участие :karamse:

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Raven

Между другото- това за хардскейп категорията ми се пръкна на мен като идея- не е сигурно.
Просто си го мислех и го написах като предложение.

Та ще ползвам случая да ви питам как ви се струва като идея,има ли място една такава категория в акваскейп конкурс  или само ще пречи?

Ако имате някакви мнения ще се радвам да ги чуя :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

kratun

Преди около една година, петима действащи модератори в БАЕ, решиха да експериментират със собствените си идеи за нов акваристичен форум. Така беше създаден aquaportal.bg Тези, петимата, можеха да бъдат и повече, защото част от сега действащите модератори и администратори в БАЕ, също имаха идеи за промяна и готовност да се включат в този проект. За да е имало обсъждане помежду ни, значи наистина е имало някаква нужда от промяна и раздвижване. Всички помним дълго обсъжданите предложения на Боби и Живко за промени в правилата на БАЕ. Niky, в качеството си на собственик и администратор, също знаеше за тези обсъждания и е участвал в тях, както намери за добре.
Няколко дни, след като новият форум беше пуснат, профилите на петимата бяха заличени с все личните съобщения. Дни по-късно, профилите бяха възстановени частично. Вече бившите модератори бяха редови потребители.

Измина една година, в която другият форум работи. Появи се и сайт към него. Няма да коментирам дали работи пълноценно и дали е от полза за някого. Няма да коментирам и този форум. Ще попитам - дали съм излъгал или изопачил фактите дотук? Мисля, че не съм.

Niky, Raven, Dido, Boby_, Живко, Stas, Violeta, Malomir, Митко, N.Nobs, Жорикс, NO CARRIER, аз – може би пропускам някого – искахме да има някакъв контрол над информацията в БАЕ. Да се класифицира полезното, да се почистят безсмислените мнения (съгласете се, че за четири години се бяха натрупали много), да стане по-лесно боравенето с форума, да се работи по осъвременяването на сайта на БАЕ, да се превеждат нови статии и въобще – да се вижда, че има някакво развитие. Ще ме попитате какво направих. Много просто. В качеството си на модератор в два раздела, отделих почти месец време и ги почистих. Махнах откровените заяжданици, излишният спам, злобните подмятания, слях сходните теми в една обща, подредих ги доколкото можах (не съм вземал еднолични решения). Говоря за разделите "Направи си сам" и "Други - проблеми". Разпратих лични съобщения до част от по-опитните акваристи, които бяха престанали да пишат в БАЕ с въпрос "Каква е причината да не пишат, а само да влизат за по няколко минути?". Накратко – направих каквото можах и когато се съгласих да участвам в експеримента наречен АП, нямах намерение да напускам БАЕ. Имах готовност да помагам с каквото мога и където мога. Уви, това не се случи!

Та – по темата. Мисля, че описах един своеобразен връх в цензурата. Не го казвам със злоба, не се заяждам с никого, казал съм каквото мисля на всички, които бяха част от събитията и мисля, че никого не съм нагрубил. Описвам фактите, защото те са най-важното в случая. Изводите ще се интерпретират от всеки, който успее да осмисли казаното.

Аргумента за заличаването на 5-те профила беше – конфликт на интереси. Тоест, няма как да съм модератор в два акваристични форума.
N.Nobs, Жорикс и Botan бяха модератори едновременно и в двата форума. Не са навредили на www.aquaportal.bg  за месеците, когато са работили за форума. Надявам се, че и тук се държат прилично.

Не бях писал в БАЕ отдавна. Видях добра възможност да кажа нещо по темата.
Моля да бъда извинен, ако съм засегнал някого!
Нека шоуто продължи.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

niky

Истината е, че Вие, в качеството си на модератори тук, без изобщо дори да ми споменете, правите НОВ форум.

Което за мен означава чисто предателство.
Аз така ги разбирам нещата. Поздрави на Стас  :-D

miTko

Ей, неналудували се! :-D 7 страници излишни приказки!
Не е ли време за  *lock?
Разни мои АКВАРИУМИ 

bigbeer

Цитат на: miTko - 11.12.2009 15:32
Ей, неналудували се! :-D 7 страници излишни приказки!
Не е ли време за  *lock?

Според мен не. Ти защо искаш да се заключва темата?

miTko

Ми най-малкото щото правя разлика между форум и чат. Иначе все ми е тая, принципно, като не чета де.
Разни мои АКВАРИУМИ 

bigbeer

Цитат на: miTko - 11.12.2009 15:39
Ми най-малкото щото правя разлика между форум и чат. Иначе все ми е тая, принципно, като не чета де.

А каква е разликата между цензориран форум и нормален форум?

suntsu69

Ето това не е "cool". Готин форум, раздел "Лафче" и пак "да заключваме", да не спамим и т.н.
То тук ако не не може - къде тогава?

bigbeer

Ето имаме си нови демократични мерки за избягване на цензурата. Голям смях пада..
Не знам защо ставам бесен, когато някои се опитва да ми запуши устата..

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi50.tinypic.com%2F1zp5imo.jpg&hash=fb718e3e506ca97466d22b12a36bb8fc735a846e

raiko

То и липсата на цензура не си е работа - води до анархия!
Никак не е приятно някой да вършее из целия форум и да съсипва темите на потребителите. :-)

bigbeer

Цитат на: raiko - 11.12.2009 19:34
Никак не е приятно някой да вършее из целия форум и да съсипва темите на потребителите. :-)

Визираш мене ли?  :-P

raiko

Цитат на: bigbeer - 11.12.2009 19:35
............................ :-)

Лора

Цитат на: raiko - 11.12.2009 19:34
Цитат на: bigbeer - 11.12.2009 19:35
Цитат на: raiko - 11.12.2009 19:37
............................ :-)

Ха, че ако не е Бирата да вкара малко цвят в темите, кой да е? Така ни разведрява от сивото ежедневие.:-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kratun

Цитат на: niky - 11.12.2009 15:19
Истината е, че Вие, в качеството си на модератори тук, без изобщо дори да ми споменете, правите НОВ форум.

Което за мен означава чисто предателство.
Аз така ги разбирам нещата. Поздрави на Стас  :-D

За теб може да означава много неща. Тогава, допита ли се до мнението на всички замесени? Зададе ли един елементарен въпрос? Не си.
Добре, предатели сме. Предадохме кого? Теб, БАЕ, колегите модератори? Не съм предавал аквариумната енциклопедия, независимо от едноличната ти интерпретация. Ако твоето поведение не е цензура - здраве му кажи.
Стигнахме до положение, в което Raven се оплаква от несъществуващи и несъпоствими рестрикции в АП. Стигнахме до там, че Bigbeer се изказва за неща, от които никога не е бил част и трябваше поне малко да замълчи.

Цитат на: bigbeer - 11.12.2009 18:40

Ето имаме си нови демократични мерки за избягване на цензурата. Голям смях пада..
Не знам защо ставам бесен, когато някои се опитва да ми запуши устата..

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi50.tinypic.com%2F1zp5imo.jpg&hash=fb718e3e506ca97466d22b12a36bb8fc735a846e

Двуличното поведение на Bigbeer е добре известно. Нямам нищо против неговият избор. Държи се така, както е намерил за най-добре.
Решили сме да не бъде допускан до АП. Направили сме го обосновано. Знае прекрасно кои правила е нарушил и какво точно е направил (получил е ЛС с мотивите ни). Само да вметна, че аз нямам такова съобщение преди заличаването на профила си. Мога да изкарам цитати, които няма да се харесат нито на Bigbeer, нито на който и да е потребител, ценящ акваристиката.

Когато писах предното си становище, имах една единствена цел. Исках да покажа на Raven, че сбърка с тази тема.
Niky, не очаквах, че една година няма да ти стигне, за да проумееш нашето поведение. Може и да сме били най-гадните предатели на света, но си мислех, че ще имаш поне малко достойнство.
Ще предам поздравите ти на Стас, на арменския поп и на когото друг се сетиш.

П.П. Ще се наложи да накажеш за предателство и останалите, които са знаели за него, но не са ти споменали нищо по този повод.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

Similar topics (1)

22060

Публикации: 148
Прегледи: 46783