• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 09:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Най-големият аквариум в света отваря врати в Атланта

Започната от NikolaV, 24.11.2005 09:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NikolaV

miTko

Ама той солен бе...Дай за най-големия "сладък"!  :)
Разни мои АКВАРИУМИ 

NikolaV

Абе не е много ясно къф е: :-)
ЦитатЗад огромно акрилно стъкло на приятен музикален фон златни рибки танцуват в синхрон, от пясъчното дъно се надига риба трион, а над тях се плъзва бавно и грациозно бял кит.
А и ми даде идея за филтрация на водата, от която ще пестя от сметката за ВИК особено рано сутрин след кафето:
ЦитатОткъде един град без излаз на море има толкова солена вода? От градската канализация, само че водата е химически обработена с продукт, който се продава в повечето магазини за домашни любимци
:twisted:

cihlidi_fan

Страшен е този аквариум!! :lol:  Дай боже и ние някой ден да имаме подобен в БГ, или ако не поне да отидем да го посетим  8)  :lol:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

rakim

Току що го видях по новините.Ммм да бая голям си е,а относно соленоводен или сладководен,мисля че е мешана скара някаква защото говореха за големи соленоводни риби,китова акула и тн :shock: ,но стана дума и за някакви езерца.Мисля че е цял комплекс,а не един аквариум :wink:
540л Южна Америка

Атанас Казаков

kraltchev

Някъде четох че големи аквариумни изложения подобни на това в този пост са всъщност много изгоден бизнес.  Май дори пишеше че нито един подобен аквариум не е имал финансови проблеми.

Посетил съм 4 подобни аквариума и няма какво друго да се каже - преживяването е уникално.  Винаги има да се видят неща които направо те отнасят.

Обикновено тия аквариуми са соленоводни обаче.  Най-големите сладководни които аз съм виждал бяха в Ню Орлеанс, но не знам дали още съществува аквариума след урагана.  Имаше дори от тия големите сладководни североамерикански риби дето растат до повече от 2  метра ако не се лъжа, черни са и плуват бавно с широко отворена уста защото се хранят само с планктон:
http://images.google.com/images?svnum=10&hl=en&lr=&q=paddlefish&btnG=Search
Но честно казано сладководите аквариуми бяха занемарени и морските изглеждаха още по-привлекателни поради тая причина.

Чух преди около две години че в Хюстън в един от новите аквариуми щяха да правят огромен сладководен аквариум с растения.  Човека дето го бяха наели да отговаря за това дори се обади на нашия клуб тука да пита как точно да поддържа расенията в тоя аквариум.  Аз като чух че той никога не е гледал растения, а ще прави 50 тонен растителен аквариум направо се разсмях.  Не знам какво е станало обаче, всъщност ми се иска да чуя че е станал жесток растителен аквариум...

--Николай

Георги

Цитат на: "kraltchev"...черни са и плуват бавно с широко отворена уста защото се хранят само с планктон...

Цял живот да не можеш да си затвориш устата  :shock:

Legion

Ники кажи нещо за някой голям аквариум в Сев.Америка около Мейн :roll:

Stas

Доколкото гледах схемата на аквариума май всъщност са няколко биотопни, т.е. има и соленоводен, но има и сладководни.

kraltchev

Като си помисли човек ей такива точно публични аквариуми са прекрасно място да се популяризират растителните сладководни аквариуми.  Обикновената реакция на красив такъв аквариум е "Тва е морски нали?".  Проблема обаче е в поддръжката както знаем и трябва да се решава като бизнес, а не местния клуб да направи аквариума и да го остави на самотек.

Легион,

Не знам за аквариуми около Мейн.  Тука на българския форум нали има едно момче от Флорида дето дори май работи с риби професионално той може да знае.  Беше ми пратил ЛС а пък аз загубих телефоните и така и не му се обадих.

--Николай

Legion

Eдинствения възможен изход е събираме се членовете на местния клуб(AQUARIA BG) отиваме с 5-6 булдозера на съботния пазар и започваме,като приключим съботния пазар ще го сложим на покрива 8) и ще въведем правилата:
1.Каквото не се продаде в аквариума
2.Който е участвал в лют  и безмислен спор във форума ще чисти поне месец аквариума :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
и т.н.

П.С който е от Флорида да си казва!

discus

Станко е от Маями но не се занимава професионално с риби там, тук в БГ се е занимавал за известно време. Последният ураган ги удари лошо и незнам дали вече всичко е наред.

danail_karadaliev

Мдаам, много хубаво излежда със сигурност бих искал да отида да го видя, но нещо не виждам кога ще стане това, то това чак в Джорджия и ми идва малко далеч.
P.S. По-скоро бих се разходил на гости на братовчед ми, той живее в Ла Рошел, Франция където досега се водеше най-големият сладководен аквариум в света. Той често ме "дразни" с впечатления от аквариума където като любител на акваристиката и природата ходи доста често :evil: .

cihlidi_fan

220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

Similar topics (5)

24169

Публикации: 11
Прегледи: 8260

15750

Публикации: 7
Прегледи: 4719

11544

Публикации: 16
Прегледи: 7451

2863

Публикации: 27