• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 09:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Музикална тема

Започната от elblanko, 22.08.2009 17:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elblanko

22.08.2009 17:41 Last Edit: 23.08.2009 10:24 by Raven
Цитат на: Raven - 22.08.2009 10:18
За хип хопа нямам много какво да кажа,от време на време мяркам някакви 14 годишни карикатури по улиците със смъкнати дънки и шапки на NY , но никога не съм се замислял какъв е вътрешният свят на тия "соджъ бой мадъ факъ".
Интересно така цветущо и в детайли обрисува чалга културата а не си се замислял какъв вътрешен свят носят в себе си рапърите, и това при положение че твърдиш че когато някои ти каже каква музика слуша ти разбираш що за човек е.
ЦитатОбщо взето според мен това са някакви ефтини недоразбрани люлински "генгста" имитации.
В БГ като се кажа гето и генгста се разбира Люлин 3 и сбиване в ламариненото кръчме на последната спирка на 309 с трима филиповски цигани.
Тука си много далече от истината, рапърите нямат нищо общо с сбивания на етническа основа.
Цитатако брат ти е наркобарон от Харлем и има собствен лейбъл- значи е генгста и изразител на хип хоп културата.
Ако не е член на банда занимаваща се с наркоразпространение,ако не е участвал в престрелка с полицията,ако не е лежал един път в затвор за малолетни и два пъти за възрастни- значи просто си слуша някаква музика.
По тая логика ако ти не носиш кубинки, кожени дрехи и нямаш коса до кръста не си никакъв метал а просто си слушаш някаква музика.
Сега ще отговоря и на диването защото просто изчаквах твоя отговор, ако кажеш на някои рапър че има нещо общо с чалгата да знаеш че ще игнорира напълно факта че си жена и ще ти одварти един шамар без въобще да се замисля, ако има музика която да е на противоположния полюс на чалгата това е хип хопа, защото в него е  важен единствено и само текста а в чалгата са важни съвсем други неща. И сега един безплатен съвет, знам че ще ми кажеш че нямаш нужда от него но имаш ВЕРВАИ МИ, не се чуствай длъжна да отговаряш на всеки за всичко и на всяка цена, няма човек на света който да знае всичко, не е проблем ако кажеш ми това не го знам никои няма да ти се смее, виж ако се изкажеш неподготвена тогава някои може да го понапуши смях. kapish???????????????
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Divane

22.08.2009 20:22 #1 Last Edit: 23.08.2009 10:24 by Raven
Скъпи Елбланко, с поста си отправен към мен,демонстрираш яко чалга поведение :-)
Никъде не съм изразила мнение относно любимият ти музикален жанр,само споделих,че по канал Планета пускат чалга и рап.Вероятно собствениците на въпросния канал са много далеч от музиката,нищо не разбират и са се объркали нещо без да искат.
Сега по другия въпрос - ако ти раздаваш шамари и забравяш,че пред теб стои жена,замисляй се от време на време,че може това да ти излезе през носа.
И още нещо - когато не съм компетентна по даден въпрос,просто не го коментирам.Да си забелязал да пиша в Химия?
Но навсякъде другаде,където съм изказала мнение,то е защото смятам,че знам достатъчно по въпроса и мога да си позволя лукса да дам съвет и на другите.Капиш? :-)

elblanko

22.08.2009 21:00 #2 Last Edit: 23.08.2009 10:24 by Raven
Цитат на: Divane - 22.08.2009 20:22
Никъде не съм изразила мнение относно любимият ти музикален жанр
Както ти обичаш да казваш на другите защо пишеш без да четеш,  ;-) на няколко места казах че нямам любима музика по простата причина че не слушам музика, дадох пример с хип хопа защото познавам много хора които слушат такава музика и си мислех че всички тия изказвания че познавате хората по това каква музика слушат са меко казано пресилени. в последствие се оказа че сам напълно прав ти сравни хип хопа с чалгата
Цитатпо някаква телевизия Планета,която ми се мярка докато прехвърлям каналите,мисля че пускат чалга и рап..  ;-)
а Raven говореше за някакви боеве с роми което въобще не отговаря на истината.
ЦитатСега по другия въпрос - ако ти раздаваш шамари и забравяш,че пред теб стои жена,замисляй се от време на време,че може това да ти излезе през носа.
много държа да ми покажеш къде съм написал че раздавам шамари на жени, пак някои не чете внимателно, а може би няма какво да напише и се опитва да се измъкне не особено ловко.  ;-)
ЦитатИ още нещо - когато не съм компетентна по даден въпрос,просто не го коментирам.
Коментираш го и още как.
Цитатпо някаква телевизия Планета,която ми се мярка докато прехвърлям каналите,мисля че пускат чалга и рап..  ;-)

: 22.08.2009г 20:08ч
А между другото кой е запаметил  на телевизора ти канал по които пускат чалга?????? Явно е някои от семейството ти защото след всичките ти изказвания срещу нея не ми са вярва да си ти. ;-)
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Raven

22.08.2009 21:47 #3 Last Edit: 23.08.2009 10:25 by Raven
elblanko  мислех че като повдигаш въпроса за рапа разбираш от тази култура ,но явно трябва да ти обяснявам основни неща.

Ами има два вида хип хоп- източен и западен.
Западният  е рапът на улицата- текстовете са със силна социална насоченост,пее се за живота в гетото,за липсата на избор ,за поттиснато от ситемата ветнокожо малцинство и всичките му проблеми с интеграцията,за наркотици,затвори и мизерия.

Представители на този стил са DMX,Еминем  и най вече идеологът на стилът 2Pac.

Аз слушам DMX  и Еминем,това е силна музика с интересни текстове и няма почти никаква почва у нас.

Единственият който преди години се опита да развие нещо в тази посока бе Мишо Шамара който пееше за престрелки с гадните куки,гета и некви други комедии,ясно е че това е безидейнна имитация.След това бързо се усети и започна да си прави стандартните за България кухи парченца.

Дискриминираното  и поттискано цветнокожо малцинство у нас е много далеч от хип хоп културата.

Хип хопът на източният бряг- основни елементи в текстовете му са лъскавите коли,лъскавите мацки,лъскавите тоалети,лъскавите кинти,лъскавите  секво квот се сетиш стига да е лъскаво.

представители на този хип хоп са Пи диди,кулио Ноториъс Биг  и прочие "лъскавиняци"

Често правят дуети с Кристина Агилера,нели Фуртадо,лейди Га Га и други лъскавини.
Това е чалга,ама чалга баш как си требва.

Представители на тази чалга хип хоп култура у нас са на практика всички известни хип хоп изпълнители без Ъпсурт.
Не случайно те често правят дуети с български фолк звезди като Софи Маринова примерно.

Текстовете на Сантра и екранната и половинка  са типичен пример за тази чалга хип хоп култура- възхваляват абсолютно същите неща както и техните  естествени  съидейци от поп фолка- скъпите коли,кинтите,мутрите ,гонките с куките....

Така че хип хоп се състои от две коренно различни като идея течения,ако слушаш DMX - ок,кефиш.

Но ако под хип хоп имаш предвид Пи Диди и сие- извинявай ама по добре отиди в Биад да ти праснат един кючек на масата - поне цицорестата  перхидролка ще ти пее на разбираем език,иначе текста ще е същия.

Така че ако приемем факта че "източният" рап е най популярният и ни залива постоянно от всяка медия- да рапът е чиста чалга!


"Bling Bling ерата е най-продължителният период в развитието на хип-хоп културата, започва през 1998г. и продължава да съществува в настоящето, като проследява последните и текущи тенденции в хип-хоп културата. Характеризира се с хиперматериалност, показност на имущество, изобилие от бижута, нелепи бижутерски идеи, изместване на златото от платина и диаманти, нехарактертни тонове на дрехите (розово, жълто, бебешко синьо), пищни коли с излъскани до огледалност джанти, хеликоптери, "облицовани" отвън с естествена кожа или пух, златни тоалетни чинии, почти ненатрапчив сексизъм (след 2000 г.), отсъствие на gangsta мотиви, скъсени поетични строфи, никакви оръжия и липса на идеология и бунт. За творците от изминалите ери, както и тези, които посвещават живота си, за да поддържат силата и духа на хип-хопа, Bling Bling ерата представлява позор и гибелна поквара за тяхното изкуство. Веднъж вече доказали се като мъже пред белокожите момчета, чернокожите MC-та прескачат изтърканото изискване да грабнат масите с бунта, дошъл от гетата.

В средата на 90-те Will Smith популяризира пъстротата на "jiggy" (динамично тресене на тялото, най-вече задните части) видеоклиповете и необичайните краски за облеклото, което привлича и Puff Daddy. "


Това е съвременният популярен хип хоп- как мислиш- дали е чалга?
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Divane

22.08.2009 23:02 #4 Last Edit: 23.08.2009 10:25 by Raven
Ето един мъж,от който можеш да научиш нещо ново(вероятно поради липса на интерес у мен относно това течение в музиката) :-)


elblanko

23.08.2009 00:26 #5 Last Edit: 23.08.2009 10:25 by Raven
Незнам защо реши че не я разбирам и имам нужда от някакво поясняване, познатите ми рапъри текстописци и обикновени фенове са повече от космите на левия ми крак. никога не съм искал да знам каквото и да било за рапа защото не ме интересува но съм чувал от тях доста неща, да не кажа че съм чувал всичко и то по няколко пъти. Въпроса ми беше дали знаеш що за хора са почитателите на тази музика а ти ми каза.  
ЦитатОбщо взето според мен това са някакви ефтини недоразбрани люлински "генгста" имитации.
В БГ като се кажа гето и генгста се разбира Люлин 3 и сбиване в ламариненото кръчме на последната спирка на 309 с трима филиповски цигани.
Никои от тези мои познати не ходи в ламаринени кръчми, още по малко за да се бие с някакви цигани, за мене опита ти за портрет на рапър е пълен провал както и идеята че можем да направим профил на някои по това каква музика слуша.
: 23.08.2009г 00:12ч
Диване ти май си пропуснала съвсем случайно  ;-) да прочетеш предишния ми пост, там ти зададох два въпроса на първия може да не ми отговаряш то е ясно че просто се опитваше да се измъкнеш но на втория отговора ти ще ми е доста интересен, сигурно ще е интересно и на всички любители на чалгата които ти така старателно оплю.
Кой е запаметил  на телевизора ти канал по които пускат чалга?????? Явно е някои от семейството ти защото след всичките ти изказвания срещу нея не ми са вярва да си ти. *dontknow*
И ей така между другото да вметна още едно въпросче.
Цитатзамисляй се от време на време,че може това да ти излезе през носа.
Това заплаха ли е ?
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

jodeci

23.08.2009 02:23 #6 Last Edit: 23.08.2009 20:21 by jodeci
 *spam
С Лично Извинение към No Carrier ще пусна пост-а, тъй като бе вече написан. Надявам се да бъда разбран правилно...

Много се отклонихме всички от темата, и то с бърза крачка. Пак ще спамя, но не мога да не кажа:

RAVEN , далеч си от истината съфорумнико! По въпроса за хип-хоп/рап
(Между тях двете общото е, че РАПирането е част от Хип-Хоп Културата, но това си е друга тема).
Без да го приемаш лично, следващият път, когато ,,обясняваш" ,,основните" неща за нещо, което не разбираш – прочети тук-таме.

Иначе за Акваристика – Моите уважения към теб за всички мнения и съвети, които даваш!!! RESPECT! ( думата също е част от хип-хоп културата и съдържа доста голямо послание)

Така. Нека поговоря и за РАПиране:

Няма само Изток и Запад. Това беше по времето на моята младост. Войната East Coast-West Coast отдавна умря. Преди много време  наистина имаше такова разделение, но то беше от съвсем друг тип.
Сега освен тях има и Юг, и Център, и... да не продължавам! И да,( но с разликата че  от всеки край и град) всички си правят дуетчета здраво помежду си, пък междувременно и с Нели Фуртадо, Кристина Агилера, Лейди Га-ГА и т.н.. (Бих запитал 'що слагаш Нели фуртадо и Лейди Га-ГА под един знаменател, но пак си е въпрос на друга тема)

ЗАПАД.
2Pac – Идеолог на Западният Бряг???
Да си чувал за NWA, Naughty By Nature, Bell Biv DeVoe и т.н.... А за членовете на тези групи : Доктор Дре, Айс Кюб, Айс Ти, Изи И (ако си така запознат, де?) и т.н....

Нататък цитирам:
,,Единственият който преди години се опита да развие нещо в тази посока бе Мишо Шамара който пееше за престрелки с гадните куки,гета и некви други комедии,ясно е че това е безидейнна имитация.След това бързо се усети и започна да си прави стандартните за България кухи парченца"
Бате Михо(или ,,Гумени Глави" тогава) нищо не правеха. Копираха Dr.Dre и Ice Cube. Но бяха различни от всичко друго. Но не и за тези, слушали също като тях оригиналите.

Та Запада бил с идеология, цитирам:
" текстовете са със силна социална насоченост,пее се за живота в гетото,за липсата на избор ,за поттиснато от ситемата ветнокожо малцинство и всичките му проблеми с интеграцията,за наркотици,затвори и мизерия.

Представители на този стил са DMX,Еминем  и най вече идеологът на стилът 2Pac. ,,

Май не си слушал добре 2pac и DMX, 'щото мога да ти докажа с текстове че бъркаш, и то доста. И то само с текстовете тези 2мата, които слушам с удоволствие. Еминем не коментирам (лично пристрастие). Иначе съм фен и на двамата, но пак ще се отклоня от мисълта си.
Чуй все пак и "Baby Got Back" на Сър Миксалот, един от най-известните представители на Западният Бряг.(Сериала ,,Приятели" развива цял епизод със сюжет тази песен). Обожавам песента, но е комерс...

Изток, цитирам:
,,Хип хопът на източният бряг- основни елементи в текстовете му са лъскавите коли,лъскавите мацки,лъскавите тоалети,лъскавите кинти,лъскавите  секво квот се сетиш стига да е лъскаво.

представители на този хип хоп са Пи диди,кулио Ноториъс Биг  и прочие "лъскавиняци" ,,

Тe тук направо се издъни приятелю. На първо място: Първата награда ,,Грами" за Рап е дадена точно на Изток. Метод Мен. Което означава, че май не е само чалга там, а? За Бай Кольо (разбирай Кулио), той винаги си e стоял на Западният бряг. До днес. И си е комерс, разбира се....
Пи Диди го приемаш за рап артист, 'щото не знаеш, че всъщност е продуцент. Такъв е тръгнал, винаги е бил, дори сега е такъв (това, че трябва да му забранят със закон да припява е друга тема и аз съм ЗА!). Освен това пък е и Ко-продуцент на първият албум на Тупак (май вече ти бяга логиката, ама чети).
За Ноториъс не ми се спори, 'щото си слушал 5-те най-комерсиални негови неща, давани по телевизията.

Другите страни на медала:

Само за пример Лудакрис (Юг или South). Ти него къде го сложи??? Текстовете на пича са препълнени с черен хумор и сатира. Критичната му песен за Буш накара тъпите американци да се опитат да мислят.

Въпроси към теб:
Кажи ми нещо за У Танг Клан, типични представители на Източният Бряг, който според теб е комерс.
Или пък Доктор Дре, основа на Запада, пеещ за коли, джанти, жени и прочее комерс....
Или пък Тимбаланд, който много ,,разбирачи" наричат певец. Той прави песни(и пее) заедно с West & East...

Далече си Равен, далече си...
С цялото ми уважение, остани си акварист и помагай на хора, като мен със знанията, които имаш. И не се притеснявай да питаш за неща, от които не разбираш...

Respect!!!


За малко и да забравя... Цитирам:

,,"Bling Bling ерата е най-продължителният период в развитието на хип-хоп културата, започва през 1998г. и продължава да съществува в настоящето, като проследява последните и текущи тенденции в хип-хоп културата. Характеризира се с хиперматериалност, показност на имущество, изобилие от бижута, нелепи бижутерски идеи, изместване на златото от платина и диаманти, нехарактертни тонове на дрехите (розово, жълто, бебешко синьо), пищни коли с излъскани до огледалност джанти, хеликоптери, "облицовани" отвън с естествена кожа или пух, златни тоалетни чинии, почти ненатрапчив сексизъм (след 2000 г.), отсъствие на gangsta мотиви, скъсени поетични строфи, никакви оръжия и липса на идеология и бунт. За творците от изминалите ери, както и тези, които посвещават живота си, за да поддържат силата и духа на хип-хопа, Bling Bling ерата представлява позор и гибелна поквара за тяхното изкуство. Веднъж вече доказали се като мъже пред белокожите момчета, чернокожите MC-та прескачат изтърканото изискване да грабнат масите с бунта, дошъл от гетата."

Те ти откри май пак топлата вода и наистина съдиш по 10-те клип-а, които си гледал по БГ Телевизиите...
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

Raven

23.08.2009 10:16 #7 Last Edit: 23.08.2009 10:41 by Raven
Всичко което съм написал в предишният си пост съм чел  в различни статии по въпроса,цитатът пък с който ти показвам че хип хопът е чиста чалга е от уикипедията,така че прочел съм това онова.


Идеята ми е че популярният хип хоп е чиста чалга,да знам за южната школа,знам за доктор Дре,Айс кюб,знам за латино хип хопа- знам за Гумени глави- всичките тези неща ги знам.

Всичко това което изреждаш са подробности и изключения от общият случай.

Основното лице на популярният масов хип хоп са изпълнители като Пи Диди с неговата идея за свръх материализмът,а това е чалга в чист вид.

Кой е чувал за Naughty By Nature?

А кой не е чувал за Пи Диди и Кулио?


elblanko  
продължаваш да повтаряш  едно и също:

"Не познаваш вътрешният свят на рапърите,следователно  идеята ти че музиката която човек слуша определя до голяма степен що за човек е не работи."

Да- не познавъм много рапъри и нямам представа какви хора са,каква е връзката не разбирам?

Хората които са пропити от чалга културата имат влечение към материални неща- ходят по заведения пред които има паркирани скъпи коли,жените се обличат предизвикателно,държат на скъпи атрибути и бижута които са външен израз на материално благополучие.
Това са поклонниците на чалга културата.

Хората които си слушат чалга просто като музика- еми те си слушат чалга просто като музика.

Хората които слушат рок като цяло са по бунтарски настроени- рокът винаги е бил символ на бунтарският дух.

И така нататъка.....

Аз слушам и реге просто като музика,но не съм растафарианец и не свивам по един масур  джойнт на всеки три часа.

Има разлика между музика и музикална култура .


https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

sliven

Елбланко,ти ми харесваше много човече.Сега ми падна пердето и ще ти "излиза през носа"Ще те гоня до като ти се обърне козирката.Що се покриваш,признай си!Псевдонегър=Цял Чагар.Еднакви ланци,колани и тресящи задници имате. ]:->
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

Raven

Само по спокойно и без излишни страсти!

Теми за музика и футбол акумулират много емоции,да не ги правим отрицателни и да си ги обсъждаме спокойно и конструктивно ;-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

jodeci

ЦитатВсичко това което изреждаш са подробности и изключения от общият случай.

Не мисля. Всичко бе сложено под един знаменател, и това ме накара да напиша предните редове.
Иначе за рока си прав!

Поздрави!!!
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

elblanko

ЦитатЩе те гоня до като ти се обърне козирката
На някои май му е мъчно за казармата а ?  *ROFL*
Твоята любимка може и сама да се защити ВЕРВАИ МИ,  няма нужда да и се натягаш. ;-)
: 23.08.2009г 20:08ч
Цитат на: Raven - 23.08.2009 10:16
elblanko  
продължаваш да повтаряш  едно и също:
Ами какво да ти кажа хората учат с години за да могат да разбират с доста диалози що за човек стои срещу тях а ти ми обясняваш че ги познаваш само по това каква музика слушат на мене честно казано ми изглежда смешно, не мисля да продължавам тоя диалог с тебе защото явно имаме различни виждания. Виж отговора на диването ще ми е интересен *DRINK*.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

sliven

Пич,визирах козирката,(такъв те виждам)защото ми напомня на стил на псевдо ку/халтура.Ще те "гоня"=,гледам "под лупа".Армията е от най-омразните неща,които съм преживял и няма нищо общо.Много ми напомняш на Бай Пешо=познати това,приятели иначе!А ти -Как някак странично ли се зарази(повтаряш,че не слушаш този,нито онзи стил.)Нямаш характер или ти е все тая!???Важно е купон(кючек)да има!!          Стила на обличане и приятелите,не подсказват ли ориентация,вкус,философия,начин на живот???
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

valnata

Аз понякога ходя на механа и слушам там чалга има и певици с цици. Това според повечето тук означава че съм много тъпо създание. Не разбирам защо да не слуша човек и чалга и рок и рап както аз си слушам, а трябва да се съобразява с някаква мода наложена от някой когото сме видели два пъти по телевизията. Ми като не ти се слуша чалга  или рап, рок недей но не оплювай хората които си харесват и си правят купона. За мен няма значение каква музика слушам или каква слуша комшията. Не мога да кажа че съм фен на някакъв определен стил но никога не съм си позволил да обидя някой за подобни неща. Някои хора чак ще се гонят и обръщат шапки. Нима нямаме ние които си ходиме на механи пием ракия и бира и мастика право да  се кефим и да живеем? Или трябва да седна на някоя пейка с бира в ръка да пуша и да се уригам и ползвам фрази от английския език за да бъда модерен а в същото време да ми текат лигите за една студена ракия с шопска салатка? Много силни изказвания от хора които съм сигурен, че на второто питие ако им пусна Ивана и са запяли песента макар че уж са рапъри то и Ицо хазарта е голям рапър ама знае песните на Преслава до една. Инъче ако сега му се падне да пише тук ще се изкара че  не е чувал за чалгата.


Просто не отива на хора имащи се за големи умници да сипят обиди само защото някой не слуша техния стил музика. Смешно е и не ви разбирам. Ако някой може да обясни как така се определят хората ходещи на механа за идиоти и пропаднали типове? :-)

Искам да помоля за това мнение ако може да не бъда преследван!!! *ROFL*

Raven

Разбира се че като отида на кръчма и механа слушам чалга,първо няма какво друго да слушам и второ не мисля че слушането на чалга ще ме увреди или затъпи.

При мен чалгата не е нещо определящо,когато съм си в къщи или в колата никога не бих се сетил да си пусна чалга но ако някой в таксито или маршрутката ми пусне просто няма да и обърна внимание.
За мен тази музика не е интересна и просто не я забелязвам така да се каже,но ако някой иска да си я слуша- нека я слуша,на мен лично никога не ми е пречела.

В чалгата ме дразни посланието на наложената от нея суб култура- така нарченият свръхматериализъм.

Това не ми харесва ,другото което ме дразни е 14-15 годишни момичета облечени като марсилски проститутки от 80-те години на миналия век,кикотещи се от някоя скъпа кола.

Иначе музика като музика,както всяка музика и чалгата си има своите хубави песни и добри изпълнители предполагам,но мисълта ми не беше изобщо за музиката а за нещо съвсем друго.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

19868

Публикации: 73
Прегледи: 19402

36963

Започната от alleyesonme


Публикации: 2
Прегледи: 1617

16015

Започната от Ashcrow


Публикации: 2
Прегледи: 2694

3206

Публикации: 8
Прегледи: 4094