• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 17:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Рак - поглед отвътре

Започната от NikolaV, 27.04.2005 02:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido

Цитат на: "Живко"до днес бях готов да се закълна,че в реките има само прави раци. :?
Интересно :!:

Селото ми е близо до Тунджа - на Поповска река долу до Елхово. Та в тази река се плицикам от малък. Там други раци освен кръгли няма. Някъде къмто 10-12 годишен ходих на един летен лагер в Кипилово, Котелско. Там за сефте хванах крив рак с вилица на пръчка. И бях адски изненадан, че имало прави раци в реките :-) Дотогава бях гледал такива в морето по телевизията, лангусти демек.

Raven

Цитат на: "Живко"ходи ли наскоро някъде?

ходих два пъти на едно язовирче краи Мездра да повъртя блесна за костур и клен ,но нищо няма - сигурно е студено още.

само таранки и то слабо.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

miTko

Цитат на: "dido"
Цитат на: "Живко"до днес бях готов да се закълна,че в реките има само прави раци. :?
Интересно :!:

Селото ми е близо до Тунджа - на Поповска река долу до Елхово. Та в тази река се плицикам от малък. Там други раци освен кръгли няма. Някъде къмто 10-12 годишен ходих на един летен лагер в Кипилово, Котелско. Там за сефте хванах крив рак с вилица на пръчка. И бях адски изненадан, че имало прави раци в реките :-) Дотогава бях гледал такива в морето по телевизията, лангусти демек.
Аз пък обратно , в Калофер в Тунджа си ловяхме само от дългите.Не знаех, че има кръгли сладководни. :oops:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Живко

Цитат на: "raven"
Цитат на: "Живко"ходи ли наскоро някъде?

ходих два пъти на едно язовирче краи Мездра да повъртя блесна за костур и клен ,но нищо няма - сигурно е студено още.

само таранки и то слабо.

не си случил ден.рибата е тръгнала отдавна.
аз ходих на искъра.на 2 км. от устието.пълно капо. :oops: седяхме до дванайсет през нощата.нииищо.от два дни обаче е тръгнала всякаква риба много здраво.
предполагам,че е заради лунната фаза.
иначе ходя за по час на един платен водоем да поначеша крастата.вече ми е неудобно да ходя там,че му набодох всичики шарани. 8)
това обаче не се брои за риболов. :cry:
Никой не се е родил научен.

Raven

такива водоеми тука има много ,но има само шаран а тои не ми е точно първи в списъка.
ще ме водят скоро на едно такова -. Крапец ,там вадят шаран на плувка но си  се плаща няма начин.
ходих и по искъра , краи Мездра но беше много пълен и мътен и нищо не пипа.
аз затова си обичам щуката - тя е по разни блата и напоителни канали и други дупки и които още не са станали платени.не ми е за парите - аз така или иначе си купувам риба от магазина два пъти седмично - ама ми се струва неестествено.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

36815

Публикации: 14
Прегледи: 21397

1643

Започната от NikolaV

Публикации: 12
Прегледи: 5027

5882

Публикации: 46
Прегледи: 14674

7398