• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.05.2025 02:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Митинг на 22.03.2007, на площад "Александър Невски" от 17:00 часа

Започната от jkk, 18.03.2007 19:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jkk

Ще ходи ли някой от вас? Въобще какво мислите по тази дискусионна в момента тема относно обмяната на файлове межаду интернет потребителите? Нахлувания на барети в офиси, филтриране на сайтове, заплахи и силово разрешаване на спорове между равноправни субекти( издатели, собственици на сайтове и физически лица) извън съдебната зала или друго цивилизовано място за дискусия на подобни проблеми. Любопитен съм....
350 л Малави, 120 л растителен

Ernest

Там сме как, събрали сме се една тумба пирати  *CRAZY*
Според мен са простотии тва дето се опитват да правят. Че си е пиратство, пиратсво е, ама не трябва по-този начин.
Като онзи пример: Шефа на ГДБОБ си купува книга, прочита я, след това я дава на жена си да я прочете и айдее пират, предуставя продукт зашитен от авторско право...  *DRINK*
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

Longanlon

лично аз смятам, че тоя въпрос се бистри навсякъде в момента. не знам какво смислено би могло да се каже. ще дам шанс на темата обаче - псувайте гдбоп на воля, ако така ще ви олекне.

3-4 вида отговори има, независимо кой поства коментари и къде:

1. тия гдбоп, мамка има педерастка **** *** във ***

2. няма закон, който да забранява обмена на файлове, торентите не са незаконни, щото са ...., дайте да протестираме, ние имаме права... и т.н. в същия дух

3. и да спрат нашите торенти, има чужди

4. тия гдбоп сички престъпници изловиха, че с интернета се захванали  :-| те работят по поръчка блюдолизни продажници

Ако някой измисли да каже нещо, което не се вмества условно в тия 4 категории, много ще се учудя.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

puhcho

Lestat

И аз ще съм там! Аз лично не съм съгласен с мерките по затварянето на сайтове като Zamunda и Arena и т.н. , не може тез хорица от ГДБОП да си влизат където и както искат, не е редно. И аз съм против пиратството (..да бе...) но не е това начина според мен. В БГ първо прилагат закони след това ги гласуват.

hank87

Цитат на: Longanlon - 18.03.2007 19:27
лично аз смятам, че тоя въпрос се бистри навсякъде в момента. не знам какво смислено би могло да се каже. ще дам шанс на темата обаче - псувайте гдбоп на воля, ако така ще ви олекне.

3-4 вида отговори има, независимо кой поства коментари и къде:

1. тия гдбоп, мамка има педерастка **** *** във ***

2. няма закон, който да забранява обмена на файлове, торентите не са незаконни, щото са ...., дайте да протестираме, ние имаме права... и т.н. в същия дух

3. и да спрат нашите торенти, има чужди

4. тия гдбоп сички престъпници изловиха, че с интернета се захванали  :-| те работят по поръчка блюдолизни продажници

Ако някой измисли да каже нещо, което не се вмества условно в тия 4 категории, много ще се учудя.

ето нещо ново:
искам аз да питам кой точно страда от това "пиратство". холивудските актьори,взимащи по 5-10-20 милиона долара на филм, продуцентските студия,изкарващи по минимум 30 милиона доалра за 1вата седмица след пускането на филма или някой друг,примерно производителите на игри. еми като няма безплатни,никога пък няма да дам 100лева за игра. или може би преслава,ивана и някой друг изпълнител.и за техен диск няма да дам 12 лева за да чуя 1 готина песен от целия албум,а и те изкарват пари само от боагатите си мъже и участия. имаше и много готини TVrip-ове,които пък изобщо не могат да се купят,колкото и да искаш.
така че-задължително на митинга  *bg*

П.П: ууупс,изпуснах горкия Бил Гейтс,който ужасно много тъгува като си тегля "пиратски" windows или MS Office.така няма как човека да си увеличи състоянието на $60 000 000 000 .... направо ми е гузно

Lestat

Като харесам някои филми или групи които съм си изтеглил от торенти или фриита почти винаги после ходя на кино или пък концерт(ако има), така си плащам авторските права. Пример с концетта на Maiden, хората ще дадат по 50лв. за билети, но кои би дал 50лв. за диск. Легалните работи са само за колекционери.  :-D

Boby_

Какво да ти кажа, Лонги. Аз гледам на нещата малко по-различно. За мен отдавна е повече от очевидно, че цялата концепция за интелектуална и друга собственост, върху която се крепят законите за авторко право и която е основа на цялата IT и развлекателна индустрии, е абсолютно неадекватна и остаряла. Още в края на 20-ти век тя показа, че не работи - просперитета на Майкрософт и още няколко подобни компании, които реално предлагат нищо срещу пари, всички сътресения, които последваха, са само дребни примери.
Средставата за разпространение на информация са толкова евтини и достъпни, че забраната за възпроизвеждане и размножаване на софтуер, музика, книги, филми, игри и др. вече отдавна не се крепи на трудност при изпълнението на тези нарушения (умишлено не ги наричам престъпления - не са такива), а само на страх от някакви имагинерни санкции. Поради факта обаче, че не съществуват финансови и технически пречки, тези "нарушения" са толкова масово разпространени, че всеки един отделен нарушител разчита да се слее с тълпата. Усещането за безнаказност е повсеместно, а това води до чувството, че когато някой от нарушителите бъде наказан, то са отнети някакви негови права, които всъщност по закон не съществуват. Това е настоящата ситуация от гледна точка на ползвателите.
От гледна точка на властта обаче нещата са далеч по-трагични - имаме масово нарушаване на един неадекватен и неработещ закон, основан на концепция за собственост върху идеи, вече отхвърелна от законодателя в някои нейни измерения, но запазена в други (а именно интелектуална собственост и авторско право). Властта и в частност ГДБОП не са в състояние да се справят с всички нарушители, затова правят опити да привлекат общественото внимание и да създадат усещане, че ще "отрежат главата на змията". Това обаче са отчаяни опити да се направи нещо, което само по себе си може и да постигне временен ефект, да спечели за властта една-две битки. Факт е обаче, че войната отдавна е загубена. Всичият вой на умряло на разни "видни" артисти и музиканти, че пиратството ги ограбвало, самият факт, че на свободното разпространение на информация се слага етикет "пиратство", са само последни издихания на една отиваща си идея. А тя е, че дори да се пусне в общественото пространство определена информация, разпространението и може да бъде контролирано и авторът на информацията може да извлича последващи облаги. Но за щастие вече започваме да узряваме за промяна на юридическата парадигма - обществените нагласи се променят и много скоро ще има и натиск върху законодателите да адаптират тази концепция, за да отговаря тя на новите реалности.
: 19.03.2007г 11:11ч
Всъщност не си довърших мисълта. Подобни акции, митинги, контраакции, "теглете сега, че после няма да има" са интересни от гледна точка на ефекта - за разлика от времената преди 5-6 години, сега се говори по съвсем друг начин за "пиратството". Много по-малко се използва самата дума "пиратство" и много повече - технически термини, описващи различните действия. Дискусията излезе в публичното пространство. Опън сорс и фрийуеър вълната дава примери за големите компании какъв трябва да е удачният подход. Много фирми направиха ако не състояния, то доста пари от съпъстващите опън сорс технологията дейности, в последата година-две много големи медийни компании също усетиха накъде духа вятъра и започнаха да пускат новите епизоди на своите ТВ сериали онлайн и/или във версии за i-Pod и други платформи.
На този фон изказванията на шефа на ГДБОП, че видите ли, онези нови торент трекери, които набирали сега ъплоудъри в желанието им да заместят Замунда и Арена, били като хора, които купували фабрика на 8-ми септември. Напротив, точно обратното е - по-скоро той е като Тодор Живков, който говори за светлото комунистическо бъдеще на 9-ти ноември. Новите времена вече са тук, но някои хора трябва да се усетят.
В светлината на всичко, което казах, приемам тези истории като временни сътресения, които почти с нищо не заплашват свободата на разпространение на информацията, която близкото бъдеще ще донесе.

Trobata

На мен ми се струва, че ще стане като миналата година. Дига се много шум за около месец и после всичко умира и си тръгва по старо му.

Георги

Съберете се митинга с лопати и кирки и "кастрирайте" бездомните псета  :-P

kraltchev

Тая цялата патаклама с преследване и други такива трагикомични изцепки предполагам че има само една цел - да се покаже на "света" че в България се борят със сериозния проблем "пиратство".  Трупане на политически капитал.

Много се съгласявам с Ханк и с Боби - за това че надценките са отвратително високи и за това че се налага да има нови правила на играта.

Но да ми каже някой реално - как ще се променят нещата с митинг?

--Николай

Longanlon

Нямаше да е чак такъв проблем, ако не беше отвратителната мутра и нахаканото самодоволно държание на шефа на операцията. Тоя човек много на сериозно се взема и това ме дразни.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

hyp

hank ебаваш се ти с Чичката, ама той щеше да има мноооого повече, ако не даряваше насам натам за какво ли не - виждаш ли? Щедър човек, дарява с нашите пари. Ти какво си мислиш, че не си си купил Виндовс ли? Купил си си няколко даже, само че не ги ползваш ти :Ppp MS са на доизживяване - наслаждавайте се на последната му версия :)))

kamos

Не съм съгласен, че тегленето на торенти е пиратство- все някой е закупил филма, компакт диска или ди ви ди то. След като е решил да го даде на друг да го види /слуша/ за мен това не е пиратство. Ако другия го разпространява и иска пари за това, това вече си е престъпление по смисъла на чл.172А от НК, но да се поставят торентите на тази плоскост е меко казано не сериозно. На същия принцип ако си купя книга и я дам на брат ми аз съм пират?? Пълни глупости.
Относно майкрософт.
Като ползвател само на опен сорс от 1999 за себе си знам кой е правилния избор.
Отдавна спрях да убеждавам хората кое е по добро за ползване, но с тези темпове на развитие според мен до 10 години опен сорс вълната просто ще прегази мега корпорациите.
Тъжното в случая е не, че българското правителство наема софтуер от Майкрософт, факта, че се опитват да наложат затворените формати на същата фирма за комуникация с администрацията. Въобще не ми пука чиновника с чий продукт работи стига да си върши ефективно работата. Но комуникацията с ДА следва, съгласно европейските директиви да е посредством отворени файлови формати.
Айде стига, че се отплеснах.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Longanlon

Я да попитам - библиотеките и те ли попадат под ударите на същия закон?

Similar topics (2)

4348

Публикации: 68
Прегледи: 20960

28612

Започната от nikolay0876

Публикации: 2
Прегледи: 2995