• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 08:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Машина за Кока кола

Започната от spetsa, 29.07.2010 13:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wwladoo

Навремето в Бургас,през комунизма в Безалкохолни,на два пъти бяха блокирали поточните ленти за Кока кола(стъклените бутилки бяха още),заради нерангламентирано разреждане на концентрата на колата,и беше станало панаир!Беше се разчуло ,че са идвали от представителството(явно е имало някаква блокировка) и предупредили,че ако още веднъж се случи,ще затворят поточните линии!!Тогава беше изтекла,някаква вътрешна информация за случая,а един слух е винаги 50 проц. истина така ,че.....българите винаги сме били тарикати на дребно!!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Luton

Това не го знаех, за бутилката. Винаги съм мислил че асоциацията е с женско тяло! :-)
Аз иначе се самозалъгвам с Диетична Кола, когато е студена май става за пиене.

Не знам каква е колата в България ама знам че в Англия най-добрите сокове са български на БББ!
Всички други са направо дилетанти пред нашите *bg*

Giorgio_Armano

хм незнам колко сме на дребно ама като гледам как изто4иха държавата  и какви милиони завъртяха..............
май никак не е на дребно
да вземем пример за природния газ
на барото синковците имат автопарк за 5 000 000 лв
май никак не мисли нашенеца на дребно
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Peakone

Това, което даваш за пример е на съвсем друго ниво. Факт е, че масово българина е дребнав и ламти за най-малкото.

Ще ти дам един пресен пример. На 7.07 се обаждам на една вила-хотел на къмпинг Арапя и си правя резервация за 5 нощувки (от 22.07 до 26.07) и жената след като ми записа името и телефона ми казва "да, ок всичко е готово, само се обадете в деня, в който пътувате да дойдем да ви посрещнем да не се лутате докато намерите вилата."
Отивам на 22-ри, звъня на телефона и казвам
Аз: Добър ден така и така имаме резервация при вас за днес и ви се обаждам да ни посрещнете както се оговорихме А
Жената: Ааа ми не, при нас няма резервации за днес, всички стаи сани заети.
Аз: Как така? Имаме резервация на името на Иван Делев, даже ако изчакате мога да ви кажа ден и час, в който сме разговаряли.
Ж: А, ми то днес какъв ден е? Петък?
Аз: Не, днес е 22-ри, четвъртък.
Ж: Ми аз що нямам записана резервация... я чакайте да вида другата половина от вилата при сестра ми има ли свободни стаи.
Аз: Ок

След малко телефона ми звъни
Ж: Ми и при нея няма, ама много се извинявам, че така се е получило. Ето, да аз съм записала Иван Делев за 22ри (това, което аз й припомних по-рано) и съм я задраскала, даже няма телефон
Аз: Ми много хубаво...
Ж: Ама то вижте ся, много се извинявам, незнам защо така се е получило... ама сигурно не сте ми вдигнали телефона да потвърдите резервацията..

И тук нервите не ми издържаха и затворих телефона. Уж нямало записан телефон, после ми звъняли ама не съм вдигнал *CRAZY*

100% причината е че са се намерили други туристи за по-дълъг период от време и ще приберат някоя друга нощувка отгоре, пък ти, че си тръгнал с мисълта, че всичко ти е наредено, отиваш хвърляш багажите и си готов никой не те ебава. Наложи се да прекарам една нощувка в едно от тези вили-хотелчета, а другите четири във втора и то да плащам за тройна стая при положение, че бяхе аз и приятелката ми... и пак късмет, че се намери нещо свободно, защото когато звънях за резервации всички ми казваха или след края на юли или след 15ти Август.

За тва става въпрос, че масово българина проявява некоректност и предава "селски тарикатлъци" само и само да изкяри нещо.

spetsa

Момчета говорим за Кока кола,а не за природен газ и за къмпинг арапя(много е хубаво там мамка му)
Значи,то се е видяло че кола няма да пия,защото явно тези работи няма откъде да си ги взема,мерси все пак за информацията

Peakone

Ми от кока-колата стигнахме до тва как се тарикатим, после до природния газ и накрая до Арапя, то винаги така става  :-D

Luton

*offtopic
Колега как резервираш холидей, без да платиш?
Наистина не разбирам!

vasso

Ми то тук почти навсякъде не се плаща предварително.

Асен Евгениев

Цитат на: vasso - 31.07.2010 16:36
Ми то тук почти навсякъде не се плаща предварително.
То и затова не се пазят местата, няма гаранция , че ще се ползва резервацията. Аз като резервирам си плащам капаро
и не съм оставал на сухо до сега.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Luton

Аз си буквам с Томас и Кук, спечелиха ме с това че преди около пет години направиха българския лев конвертируем.
С една дума, можеше във всеки офис да си купиш Български пари, веднага каш! *bg*
Нема просто такъв кеф, спуках ги моите колеги. :-D

За съжаление вече става само с ордер, няколко дни предварително!
Иначе Марбея и обратно, верно на Гатуик за 40 пари, нема такава оферта!  =-O
Петък-Неделя и пиян в понеделник на работа :-)

Peakone

Да, но реда във въпросното хотелче е такъв и е супер безотговорно и непрофесионално това, което направиха.
Да се бяха обадили поне да предупредят, че резервацията отпада.

Luton

Прав си си колега, на пълно прав за да се нервираш!
Некоректността особена, когато си тръгнал да почиваш е ..... >:o
Поздрави

Асен Евгениев

Цитат на: Peakone - 31.07.2010 17:55
Да, но реда във въпросното хотелче е такъв и е супер безотговорно и непрофесионално това, което направиха.
Да се бяха обадили поне да предупредят, че резервацията отпада.
Разбира се, че вината е в тях, ти не си виновен, че не вземат капаро. Но това е България, за съжаление.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

gtasho

И така за машината пак да започнем , баща ми преди време пълнеше лимонада в шишенца, незнам някои дали си спомня пълнеха се двулитрови туби под блокове и шишенца по 0,250 мл . Тази машина работи с CO2 и вода и естествено концентрат , водата и CO2-то се смесват в една цистерничка а си има специална поставка, за шишета. Концентрата с грамаж се сипва в шишето и се поставя на стоиката и гърловината и се вкарва в една тръбичка от където идва газираната вода получена от вода и CO2 .Когато концентрата и газираната вода се смесят се получава безалкохолното . Та ако искаш мога да ти продам, такава машина за безалкохолни напитки имаме 2 .Това е от мен 8-) .

spetsa

Машината добре,ами концентрата откъде :(

Similar topics (5)

28390

Публикации: 10
Прегледи: 5045

3598

Публикации: 7
Прегледи: 2975

5029

Публикации: 12
Прегледи: 17116