• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 00:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Испания - разказ в картинки

Започната от Boby_, 24.04.2007 11:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Жоро, не грешиш - петата ми е точно на топките на бика. :-)

neneee

Boby_ , не разбирам защо си останал с такова лошо впечатление от Испания. На мен лично ми хареса... Но има и някои неща, за които с право не ги разбираш. Например мръсотията по земята в типично испанските барове не я чистят съвсем съзнателно. И аз много се учудих, а знаеш ли каква се оказа логиката "мръсно е следователно е имало хора" тоест висока посещаемост. За сервитъорите не съм много съгласен въпреки, че все пак зависи къде ще попаднеш. Ще ви издам нещо което ме УЖАСИ. Тей като почти всеки ден абе направо всеки ден си се храних в KFC и Мac Donalds(15 дневен срок) и накрая ми писна и реших веднъж да опитам с какво се хранят испанците. Влязохме в един испански бар и си поръчах нещо, което на картинката изглеждаше доста апетитно телешка пържола между две питки. Да зарежа това, че питките бяха сухи, но се опитвам да го отхапя това нещо и не става следва втори път имах чувството, че зъбите ми ще останат на него и не успях накрая разкарах питките и го разкъсах това нещо- от телешкото потече кръв! Съвсем сериозно! Излязох ужасен от бара и си тръгнах по пътя. След това си спомних, че това е нещо като техен специалитет, ама и до ден днешен се чудя как ще приготвиш нещо на външен вид да изглежда изпечено, а отвътре сурово и още по големи умения се изискват за самия процес на изяждане, но може би трябва да имаш някакви специални възможнсти.
Много се отплеснах с разводнени приказки та да кажа с две думи защо пиша и аз мога да кача, някои снимки от там. Най-красиви са парковете им. Безкрайни алеи фонтани и всичко лъха на релакс и като знаеш, че са направили всичко от жълта пръст... Имам снимки в един парк Кас де кампо, който има огромни шарани и са направили  къщички по средата на езерото за патиците между другото може да се наеме и лодка. Снимах се също и в централния обществен парк Ретиро, който така и не успях да обиколя има розариум(наистина впечатляващ и в него от всякъде мирише на рози) има и езеро, което не е много малко знаете ли какво плува в него- шарани, ама не обикновени а Коита-сигурно безброй. Тези коита ядът дори и станиол но това е друг въпрос ще видя кога ще имам свободно време за да кача снимки ако ще ви представляват интерес де *dontknow*

Lan

Цитат на: neneee - 05.02.2008 22:43
Boby_ , не разбирам защо си останал с такова лошо впечатление от Испания...

Не си чел внимателно - защото испанците не говорят английски.
Първият, който е изпсувал вместо да хвърли камък, е баща на цивилизацията.
Зигмунд Фройд

INOCHKA

Изключително грозно и тенденциозно представяне на Испания!!!Знам прекрасно,че една страна не представлява единствено това,което сме виждали в туристическите брошури-големи градове със широки и посторни улици,луксозни курорти с безкрайни плажове,културни и исторически паметници и т.н.В крайна сметка всяка една страна в света си има и своите социални и икономически недъзи,които често остават скрити за много хора.Но,уважаеми Bobby,не мога по никакъв начин да приема публикуваните от Вас снимки като представителна извадка за цяла една страна,особено за такава като Испания,състояща се от 17 автономни области,всяка със свой собствен облик и манталитет на местните хора.Никога не съм била там,но от хора съм чувала,че всяка една област е като отделна държава.А от разказа Ви разбрах,че сте били само в Мадрид и Толедо!Такива ли впечатления оставиха у Вас тези два забележителни града,които заедно с още около 8-9 испански града нареждат Испания в челната тройка на европейските държави,които имат най-голям брой градове с културно и историческо наследство под егидата на ЮНЕСКО?Защо,преди да напишете репортажа си за Испания,не бяхте решили в крайна сметка да представите страната по-многопластово,да ни запознаете със всичките и лица,а не да търсите единствено и само най-лошото?Бих била благодарна да получа отговор от Вас!!!

NO CARRIER

Добре дошла! Боби отдавна не влиза в този форум и най-вероятно няма да отговори.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

kosy78

той отдавна не влиза в много форуми, защо ли?

Similar topics (2)

5009

Публикации: 62
Прегледи: 25603

7611

Публикации: 15
Прегледи: 14801