• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 01:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кратка случка с малък въпрос

Започната от validol, 16.03.2009 16:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

validol

Идея си нямам дали темата е за тук и ако модератора реши да я мести. Та, какво ми се случи днес. Влизам аз в един хубав магазин и си разглеждам аквариумите, купих си един филтър и тъкмо излизах и реших да попитам за лампите, които предлагат. Продавача ми показва пури на Сера и на Хаген, при което аз зададох въпроса дали не предлагат на Силваня и Филипс. Отговора направо ме стресира: - Силваня е пълен боклук. Доказано е с изследвания, че лампите на Силваня само си светят без да допринасят с нищо развитието на растенията.
ПРАС!!!   Хвана ме страх да попитам какво мисли за Филипс или Джи Би Ел.
Та моя въпрос към вас е вие на какво мнение сте. Дали всичко това е само и само да си продадеш стоката?

NO CARRIER

Пиши, пиши името на магазина.  :buff:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

validol

Магазина е много хубав, но продавача/ката е трагедия. За сега ще премълча името на магазина.

daimler77

интересно, аз използвам само Силваня и Филипс  =-O

zambo

Цитат на: validol - 16.03.2009 17:09
Магазина е много хубав, но продавача/ката е трагедия. За сега ще премълча името на магазина.
Защо да криеш некомпетентните търговци . Това , че магазинът е хубав е добре , но нека се знае , че търговците вътре нестават и мненията им са негодни и объркващи .Аз съм със Силвания и съм много доволен .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

validol

И аз съм ползвал и ползвам и за това попитах да се ориентирам за цените, ама на май ще ги сменям с по-професионални  :-)

Stupid_boy

а пурите на сера всъщност са филипс. само картонената опаковка е на сера *THUMBS UP*

SkyNer

Няма по професионални пури от тези на силвания и филипс. Тези на сера са боклуци.
Прохождащия

kamos

Направо ме изумявате като почнете така категорично да отричате дадена фирма. Кой модел точно е боклук?
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

barabata

Каквото и да си говорим Сера не произвежда лампи, а си ги поръчва на други фирми.

Хубаво е да се спомене името на магазина за да може собственика да добие представа за работниците си и евентуално да ги сменя или поне скастри (рядкост е собственика да е и продавача който се мъчи да пробута нещо).

А за мита Сера - ми като колата е . Много пари се пръскат да се поддържа името и затова са малко по-скъпи стоките, но качеството не отстъпва на други марки (не говорим за китайски стоки).

Приказките за изследвания от независим институт са класика в жанъра  *ROFL* .
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Similar topics (5)

1705

Публикации: 3
Прегледи: 4848

2431

Прегледи: 2568

35162

Публикации: 8
Прегледи: 3805

34131