• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Крадливата утайка в България !!!

Започната от FaLLen`, 30.07.2009 07:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elblanko

Много често ги бият тия боклуци и не ги е страх от бои. Решението е само едно, да се приеме закон който да те защитава като застреляш такава гнида в твоя движима или недвижима собственост.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

valnata

Единственото решение е това. Кога ще стане не се знае. Според мен скоро няма да се приеме такъв закон. Оръжието се носи за красота, и ако го ползваш за да се защитиш си виновен. Глупава работа. :-D

}|{opukc

Абе вие май всеки ден убивате хора!!! Толкова ли е лесно баси?. Че трябва да има закон за защита на гражданите съм съгласен, ама така  ли се става УБИЕЦ- то било по-просто от това да си купиш дъФка!.. *STOP*

evgeni enduro

Цитат на: }|{opukc - 28.10.2009 13:17
Абе вие май всеки ден убивате хора!!! Толкова ли е лесно баси?. Че трябва да има закон за защита на гражданите съм съгласен, ама така  ли се става УБИЕЦ- то било по-просто от това да си купиш дъФка!.. *STOP*

По този повод ще спомена за един случай.
Криминално проявените за жалост ги познавам, което не значи, че не заслужават бесилото.
Малка групичка келеши /моя възраст горе-долу - 22,23,25/, ходят насам-натам и бият хората. Къде за кеф, къде че дължали пари на някой и т.н.

Незнайно как разбрали, че едно семейство продало имот и хоп веднага при тях- влизане с взлом, побой и на жената и на нейният съпруг пред очите на невръстното им дете. Жената умира след побоя, а мъжът е почти сакат. За детето няма какво да говоря.
Сумата, която са взели /забележете/ е 5 000 лв.  Смешни 5 бона които излиза, че са равностойни на човешки живот.
Не смърт, ами парче по парче да се делят тия уроди.

Аз лично имам някаква мания за заключване. Гаража ми с моторите, работилницата, двора ги заключвам с по няколко секрета.
Ама както казва дядо ми -"От кокошка и от човек не може да заградиш" и е много прав.

Преди 4-5 години имаше бум в моя край на кражби на животни- разбиват стената извеждат кравичката,козата или др , отдалечават се на някакво разстояние от селото и им теглят ножа. Взимат само бутовете и това, което успеят да разфасоват.

Нима възрастните хора, цял живот са се трепали за да дойде някой си и да плюе на труда им.

От доста време се мъча да се снабдя законно с нарезно оръжие и сега когато имам такова ме е страх да го извадя от касата.
Страх ме е, че ще трябва да лежа някакъв крадлив м****л като за човек.
Но щом и в собствения  си дом нямаш право да защитиш теб и семейството си, за какво правосъдие говорим!?

Ще дойде време, когато на народът ще му писне да търпи такива мародери и ще има застреляни по оградите.

Аз чакам това време, както се хване за мрежата да прескача така да си остане там.

Обвинявайте ме, че съм краен ако искате. Не може обаче едни да работят и да делят от залъка си, а други да се възползват от това и да се величаят, че са безнаказани. Примери бол. 
спирам до тук, че ще изръся някоя глупост
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

Raven

За нарезното оръжие си напълно прав :-)

Драпах месеци да си извадя разрешителното и когато си взех мечтаният пистолет просто не смеех да го нося.
Едно неправилно решение може да ти коства много, никак не е лесно да стреляш по хора а дори и да вадиш оръжие и да го насочваш срещу хора.

Предпочитам малък газов револвер със стоп патрони , отколкото лично бойно.

Аз боравя с оръжие от дете, откакто можех да издържа отката на чифтето на дядо ми- от тогава стрелям с каквото докопам.Много обичам оръжията и стрелбата, потомствен ловец съм от незнамсиколко поколения назад, и все пак не мога да си представя да стрелям срещу човек.
Може би ако е пряко заплашено семейството ми, и дори и тогава бих се стремил да го прострелям безопасно.

Както казваше един стар ловец: ..бе жив човек трудно се убива.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

evgeni enduro

Цитат на: Raven - 28.10.2009 23:11
За нарезното оръжие си напълно прав :-)

Предпочитам малък газов револвер със стоп патрони , отколкото лично бойно.

Не знам дали и това е най-правилното решение!?
Ако онзи има боен с патрон в цевта и реагира по-бързо!?
Оф, то варианти много. Да не се случва само.

Обаче си е бреме това оръжие. Отговорност голяма, дори ако говорим само за съхранение.
На плаж спокойно не може да отидеш, пък те е страх да го оставиш за дълго в жилището и в твое отсъствие....
Май се обезсмисля цялата работа с личното оръжие
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

Асен Евгениев

Че те тези изроди хора ли са? Оня бастун Панюков ли, как беше там, дето закла
двете си деца и изгори жена си, и той ли е човек? Ако някой влезе в дома ми и
нападне семейството ми, няма да ми мигне окото...
Моята логика обаче е друга. За мен смъртта не е наказание. За осъдените на
смърт например наказание е самото очакване на изпълнението. Да му се свива
стомаха всеки път, като чува стъпки по коридора.
Такива уроди трябва да бъдат осакатявани и ослепявани, за да се влачат цял
живот като глисти и да се мъчат, без да могат да правят други поразии!
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NO CARRIER

Такива уроди да ги пращат в солниците да копаят сол. Никакво смъртно наказание.

По повод личното оръжие. Преди време бяха влезли в къщата на един фотограф. Човекът си има лично оръжие, но не ги усетил как са тършували в съседната стая. Според мен е излишно. По-добре да се оправи прилагането на законите отколкото другото.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

wwladoo

Колеги доколкото съм запознат,закон има и той е взаимстван от Щатите,скоро го коментираха пак!!!!Разликата е, че при щатите е уточнено ,само нощем ако ти влезат с взлом и ти при неизбежна отбрана гръмнеш някого си в право,а при нас не е уточнено нощем или денем!!!Който иска да се позаинтересува,имаше скоро дискусия по телевизията(не се сещам коя точно)точно за този закон!!!Ако има колеги прависти те сигурно са по запознати!!!! ;-) :-)  П. С. Така че закон има, ама как ли се спазва и както винаги в БГ---..............................се тълкува!!!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

ico

По тоя закон ако човека само си краде, нямаш право, да му разваляш спокойствието. И поучителен шамар да му цапнеш, като не е бил в самозащита и то неизбежна, ще си отговаряш... Смешна работа.  :buff: 
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

lz3cv

Да бе, има такъв закон, само дето миналата седмица май даваха по новините, че някакъв мангуста влязъл да краде нощем, собственика малко го поубил и сега го съдят за убийство.

Similar topics (5)

28400

Публикации: 6
Прегледи: 4434

20142

Публикации: 9
Прегледи: 4051

12189

Публикации: 3
Прегледи: 2989

7927

Публикации: 2