• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 09:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Котка и акварум

Започната от a__andreew, 01.02.2013 14:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

a__andreew

Здравейте колеги, искам да си взема котка и се допитвам до Вас  да ли е удачна комбинацията.  Правя това допитване, че дребния иска някакво животинче  освен рибоците да има.

Асен Евгениев

Никакъв проблем.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Desidy

12л Бета
30л Раци джуджета и ред чери

kiril_m

С рибите проблем няма. Но не оставяй храната на рибите на достъпно място, за да не купуваш нова.

Karaboevi

Няма проблем и при мен!!! Ето го и резултата  8-)

mkolev

При мен са 4 котки, никакъв проблем. Понякога проявяват интерес, но..
Едит: малко черно,женско, кастрирано си търси дом....

easternalien

При мен също няма проблем,1 котак и 5 аквариума, никакво внимание не си обръщат  :-D

ata_nas

Мъжкият персиец пиеше вода от аквариума и нищо!
Няма място за притеснения.

Здравков

И при мен не е имало проблем до сега...

zapleska

по някаква причина котките намират аквариумната вода за неотразимо по-вкусна от тази в паничката, обаче не проявяват интерес към плуващите в нея рибета *dontknow*, но пък редовно отмъкват пакетчетата с храна за рибки :duvar:
възрастната котка невероятно ревнува от аквариума, независимо къде се е скатала - тропна ли капака на аквариума и пристига, скача пред него и почва да позира с мъркане  *JOKINGLY*
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

a__andreew

Здравейте колеги взех един котарак. Сега му е най интересно място е  аквариума. Котарака го взех от сайта "Без дом "и е с документи , но утре отиваме на ветеринар нищо , че има печати в паспорта. Предпочетох да го взема от там , защото мисля , че бездомните котки заслужават шанс. Ако нещо се сетите , моля пишете за да мога да реагирам и да е по лесно неговото "опитомяване" и безопасност.

Karaboevi

Браво на теб Колега да си жив и здрав!!! Много добре си направил като си "осиновил" животинчето - шапка ти свалям!!! Щом е с документи освен за задължителната годишна имунизация за друго не се сещам!!!

Caxapa

Зависи колко е голям. Обикновено котаците изграждат рано характер и е нужно време да привикнат с новите порядки.  Котака на племеницата ми като ми се падне да го гледам, все "мишкува" вечер и рови по всяко ъгълче, независимо у тях или у нас гостува. Когато си е у дома стопанката не мръдва цяла вечер и се спи спокойно. Основното е да го приучите  да ходи по "нужда" в оределената за това котешка тоалетна.  Ако е мъжкар, може да "маркира" тук таме по къщата.Женските ходят понякога и в обувки и пантофи само заради неволно дори настъпена опашка. А, и да има къде да си чеше ноктите, че отиде тапицерията на мебелите и лакираните крака и ъгли на маси и шкафове.

ata_nas

Няма място за притеснения! Всички котки са добри. Радвай се на новата си придобивка!
Ако имаш въпроси - питай смело и безотговорно!
Много членове на форума имат котка или куче!

Caxapa

Разбирасе, че са добри, щом ги обичаме дори и да са понякога непослушковци. Важно е да внесем спокойствие у животното за да бъде и то царствено и величествено спокойно.  *THUMBS UP*

ata_nas

Важно е да разбере, че го харесваш и обичаш, и така ще ти отвърне.
: 15.03.2013г 22:10ч


Лиза (от снимката) редовно изследва аквариума!

ico

Добър помощник на опитомяването е глада. Първите дни докато се довери давай храна само от ръка, така доста се скъсява периода на недоверие.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

a__andreew

Здравейте котката вече е у дома и единственото , което ме притеснява е че се качва на масата нощем. Храната е прибрана разбира се, но не ми се щеда се качва. Той никак не се притеснява от нас и много бързо свикна, само на жената е обиден, че го бутна от масата и не искаше да стои близо до нея цяла вечер :)) Интересни са му рибите, а пък и те са любопитни за него единствено се чудя някък да вържа самите тръболяци да не ги измъкне, като се провира около канистерите. Е опишка едно от расенията , но аз съм виновен, че незнам колко пълнеж трябва да е сложено в тоалетната му. Малкия се престраши на 2 рия ден да го пипне, то и аз за него съм го взел да преодоле е страха от животни.

Caxapa

Котака ще свикне. Тръгне ли към масата и едно  равномерно и категорично  НЕ трябва да го спре. Естествено, няма да стане от първия път или може дори да не подейства но с няколкото котки  пребивавали във фамилията, е действал метода. Другия вариянт е да не припарва в кухнята нощно време. Последното коте  даже се катереше по кухненския плот. Лятото на един нов плот се покекна и понеже е сензорен се разпищя алармата. От тогава не смее да припари по плотовете  :-D Но си е малко "куха лейка"  от което си правя изводи, че е изключение  и не може да се вземе като база начина му на възпитание.

ico

На пазара има много репеленти с които може да дадеш знак на котката къде не бива да се завира и качва.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Sofie

Знам, че темата е стара, но за да не отварям нова...
Вчера пуснах един Дубай 100 с вместимост 190 л. Конструкцията му е доста масивна. Проблемът идва от това, че имам и три котки, всяка около 6 кг, които изпитват голямо желание да се качват на капака на аквариума.
Самият капак не ми изглежда много сигурен. Мислите ли, че ще има проблем ако някоя котка си прекарва следобеда на капака? Докато съм вкъщи се карам и никой не се качва, но през деня и аз, и мъжа ми сме на работа и животните са сами... :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs23.postimg.cc%2Fsg4ktxiy3%2F20160331_081222.jpg&hash=02f39bff8d5dd9e1e027a2ab058ed21a8c513fb2

gebo777

Вкъщи са две, но само едната спи върху аквариумите и засега издържат...:)
Моли се да не се качат отгоре и трите, тогава става по-сериозно...:)
ТИ ПОЧЕРПИ ЛИ НЯКОГО ДНЕС ?!?

elmovani

Цитат на: ico - 18.03.2013 11:00
На пазара има много репеленти с които може да дадеш знак на котката къде не бива да се завира и качва.

И това е добър вариант, може да се пробва, за да сте спокойни когато не сте в къщи! До колкото съм запознат миризмата е дискретна, само котките я усещат.
Или др. вариант правиш осветлението окачено махаш капака и проблема е решен ...  :-D (аз така направих но не заради котка)
Шегувам се разбира се, лаф да става  :whistle:

bustama

Качват се - защото има откъде! Ограничи свободното пространство отляво и отдясно на на шкафа и мисля, че няма да се качват на капака.
Сега видях персиеца по-горе в поста на ata_nas, имам такава женска.
Много котаци съм гледал - различни и "породисти" и с потекло. :-D Но персийските са уникални - определено... мислят. За това и ги взимат за особени. Това е котето - поне от тези които съм гледал, което дава много, но зависи на кого.

Amev

Ня моя даже съм му сложил стол отсрани с възглавничка и му е любимо място да гони рибоците , ама още е малък и неможе да стигне капака , хем е от разпенено пвц , не вярвам да има проблем ... 10 литрова туба съм слагал отгоре и издържа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160331%2F36c390ef55c6c1f4423313a04b448c64.jpg&hash=7939e1fd1963a5826d65fe70a1ca768a5a278c77

bustama

Видях го твоя - още като го взе. Много готин! Като видиш ококорено коте и ти става ясно какво е замислило. :-D

discusfen

Има отблъскващ спрей за домашни любимци за непослушните да ги научиш къде трябва да не ходят.

Caxapa

Моят котак няма афинитет към аквариумите  но спрей използвах докато  го отуча  да си чеше ноктите  по тапицерията. Останалото е с думи. .. НЕ и той си знае.

vasil dimitrov


https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs17.postimg.cc%2Fs4x565k4f%2FDSC00539.jpg&hash=d29082abcbe181600654bb5698915bb5aa504c17
Проблема е,че става стъклото на лапички и по-често го чистех/котката я подарена вече/.

Caxapa

Котката е невероятна. Жалко че си я подарил.

vasil dimitrov

Обикновенна персийка с медни очи,стандартна.Не издържах на космалаците и.Сега съм с мини пинчер.

Caxapa

Моят е британска късокосместа  и ако не го среша два дена  и почва да ръси  косми  ни като цяло всяко коте си иска грижи.

vasil dimitrov

Затова я подарих на хора,които се грижат перфектно за нея,а не я продадох.

Similar topics (1)

39381

Публикации: 2
Прегледи: 2226