• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 05:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За намесата на човека...

Започната от dido 1, 16.05.2006 12:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

6aro

Цитат на: "Boby_"...
Защо все те избива да търсиш малковероятни евентуалности?
Защото "малките камъчете обръщат колата"! :wink: Нали го знаеш това? Винаги трябва да имаш едно на ум. А за заметресенията:
те са обезопасени за най-голямото коетое ставало някога, но не и за по-голямо! :wink: Което не е невъзможно да стане.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

Pac

Цитат на: "6aro"Скъпи са се още. Затова казмам, че е време да се направи по-нов колектор. Хем евтин, хем рентабилен. Но ще мине доста време това го знам. Но трябва да се почне днес и сега. Колкото по-рано толкова по-евтино.
Както казва баща ми: "Хем да е п****, хем да е бръсната, хем да не боцка!"
хахахаха

Boby_

Цитат на: "6aro"
Цитат на: "Boby_"...
Защо все те избива да търсиш малковероятни евентуалности?
Защото "малките камъчете обръщат колата"! :wink: Нали го знаеш това? Винаги трябва да имаш едно на ум. А за заметресенията:
те са обезопасени за най-голямото коетое ставало някога, но не и за по-голямо! :wink: Което не е невъзможно да стане.

Абсолютно! Също както не е невъзможно утре да ни тресне астероид и да затрие целия живот на планетата. А може и да ни нападната извънземни. Може птичият грип да мутира и да избие всички хора на Земята. А също така и да ти падне саксия на главата, докато си ходиш по тротоара.
Много неща са възможни, но не са вероятни. Ако спечела тия дни шестица от тотото обаче, ще се отрека от думите си.  :lol:

6aro

Цитат на: "Boby_"...Това е опасна технология, не на слънчевите колектори!

А като цял си противоречиш сам :lol:
тогава и атамни и ядрени енергии не трябва да има. Спомни си за ядрените и атомните бомби. :wink:

Boby_

Цитат на: "6aro"
Цитат на: "Boby_"...Това е опасна технология, не на слънчевите колектори!

А като цял си противоречиш сам :lol:
тогава и атамни и ядрени енергии не трябва да има. Спомни си за ядрените и атомне бомби. :wink:

Явно не си доловил иронията. Както вече казах по-горе няма опасна технология, има опасно приложение, ерго опасни са хората, а не науката.

6aro

Явно! Съжалявам. :beer

Boby_

Цитат на: "6aro"Явно! Съжалявам. :beer

Виж, казано накратко имаш право за някои неща. Но твърде много ограничаваш гледната си точка и изпадаш в крайности, затова заспорих с теб, а и защото имам малко време за убиване.  :wink:

6aro

Ок! Няма проблем. Някой идеи се раждат в спора. И не твърдя, че съм прав на 100%. Това са мой виждания и ги споделям с вас.

Raven

понеже съм работил в тази сфера малко, по точно баща ми се занимава с енергетика и възобновяеми енергоисточници,да вметна че СЕЦ не е оферта за нашите географски ширини по обясними причини,при ВеЕц нещата също не са напълно розови- един колектор от мегават примерно излиза около един милион лева а животът на турбината е 25 години.
алтернатива са ВЕЦ,но там екологичните поражения са големи защото се променя цялото русло и прилежащият район на реката.въпреки  това сега се правят масово каскадни вецове защото от РИОС охотно дават разрешение за това /срещу съответно стимулиране/.

една кадърно построена АЕЦ наистина за момента е без артернатива като производство на енергия съотнесено със отделените вредни отпадъци - земетресенията нито са проблем нито са повод за някакви антиядрени нагласи- за справка спомнете си че 80% от енергетиката на Япония е на АЕЦ, а тям яко ги клати.
за това казвам "кадърно построена"

петролът ще свърши след около 50 г.
природният газ след 150,въглищата след 30-40.
все още няма разработен алтернативен енергиен источник който напълно да замести твърдите и течните горива- само ядрената енергетика до някъде ,и то само в статичният сектор- автомобилите и транспортът още чакат.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

6aro

Явно ще се чака доста докато климатичните услония станат подходящи за този тип енергия. Това за въглищата не е добре! Аз съм на въглища през зимата. Как ще се топля. Само климатик не става. Токо е скъпо. :? Льошо, льошо!

dido

Е какви въглища бе, ти какви ги разправя досега. Айде мисли нещо бързо за колекторите, че зима иде...

niky

Ей, много весела тема.
Особено за земетресенията и реактора  rofl
6aro, май не си виждал реактор :D
Не ти и трябва де, но Вервай МИ, той е сигурно най-здравото нещо в една АЕЦ.

МОже сградата да се срине до основи, но реактора ще си е здрав.
Виж за тръбопроводите свързани с него е друга тема, но...
Мисля, че може спокойно да спиш.

За алтернативите в енергетиката вече писах, и Виолета и Равен казаха...няма какво да добавя.

6aro

Вярно не съм виждал. Това е от каквото съм чувал. Знам, че има случай на сериозни повреди довели до ужасяващи последствия. Но явно е от тръбите или там каквото, а не от самия реактор. Ще го запомня това. Човек се учи докато е жив. :)

Similar topics (2)

29847

Публикации: 0
Прегледи: 8295

28357

Започната от Caxapa

Публикации: 0
Прегледи: 1740