• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 22:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Колко време отделяте на рибките си?

Започната от Divane, 04.08.2009 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Divane

Колко време отделяте на рибките си? Става дума за съзерцание пред стъклото,не за нормалните грижи като смяна на вода,хранене и т.н.
Аз например,в момента има доста време и вися на наблюдателният фотьойл с часове. Знам всяка рибка какво обича,как се забавлява,кое я дразни,какви са отношениета между различните видове рибки,колко хапват,какви са им предпочитанията, кои рибки се харесват,как се ухажват... изобщо,ужасно интересен е животът в аквариума,но ми се струва,че малко хора имат време пък и желание да се запознаят с него.
Какво мислите?

ico

Найстина е интересно, да се наблюдава живота в аквариума и понякога ми се е случвало с часове, да зяпам. Успокоява много това занятие. Но за съжаление последно време не ми остава възможност и не ми се е случвало...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

milen757

Когато съм свободен, мога да стоя с часове наред пред аквариума, когато съм на работа, поне час на ден. Лично на мен ми действа изключително зареждащо съзерцанието, а тези които не знаят за какво става въпрос, могат само да съжаляват.

Divane

Зададох този въпрос,защото ми се случи да познавам хора,които имат аквариум в къщи,но сякаш е някаква част от мебелировката - не го забелязват.Съответно не се и грижат за него...В същото време обаче ревностно държат да го има този аквариум?!?!
Аз лично не виждам смисъл . Ми то ако не залепиш нос на стъклото,дивейки се на този подводен свят..къде отива удоволствието,къде отива смисъла?!

petkob

Съзерцаването на рибките е най-сериозното ми доближаване до медитацията.  :-) Още като дете, когато за пръв път имах аквариум, бях открил, че мога да ги наблюдавам с часове. Напоследък не ми се е случвало да ги гледам толкова дълго, но като нищо закъснявам понякога с половин час за работа, защото съм се зазяпал в аквариума.

Общо взето всички домашни любимци действат антистресово, но като че ли рибките можеш да ги съзерцаваш най-дълго, без да ти омръзне.
"Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други." - Граучо Маркс

}|{opukc

Цитат на: Divane - 04.08.2009 13:17
Колко време отделяте на рибките си?

Въобще не ги гледам за да не ти уручасам, пу-пу! Само хвърлам кюспе и чистя. Е, понакога ги снимам де. 8-)

Raven

Сутринта закъснях за работа защото се заплеснах по наното :-)

След отпуската почнах ремонт в къщи и се натрупа близо месец негриже към аквариумите,по редки смени на вода и позачистване ,и от това видимо им се влошава състоянието.
Сутринта станах по рано да сменя вода на наното набързо и айде тук да бутна,айде тази тревичка да подрежа- отиде ми близо половин час от работното време.

Добре че няма трафик сега в София.

Иначе почти всяка вечер прекарвам поне час два в гледане на аквариума- обичам да се изпъна  в хола пред аквариума и без да пускам тв или музика просто да го зяпам на пълна тишина.
Само кучето ляга до мен и кротува стига да го чеша зад ушите- голям рестарт е това особено след кофти ден.

Наното ми пък практически ми е нощната лампа в спалнята- намира се на около 25 см. от лицето ми като си легна.
Вечер около 23 часа си лягам,пускаме телевизора на слипе на някакъв тихичък музикален канал и се обръщам към наното- така като се приспя сънувам само готини сънища :-D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

niki_one

аз мога цял ден да стоя и да ги зяпам така им разучажам поведението и навиците мн са интересни и не ми омръзва изобщо :coffee:
:-)
фиши фишиии

Balkandjiev

чесно казано не съм засичал, но щом женами се сърди, че обръщам повече внимание на рибките от колкото на нея сами си правете изжоди.   

emilradev

Оле , оле .....жените се сърдят и като се заседиш в кенефа , ти за някакво хоби говориш ..... Остави тая песен , не мога гъза да си обърша и почва да вика , ко сам правел , в дупката ли сам паднал ..... камо ли да постоя 10-15 мин пред аквариума и да се абстрахирам от нея ...

elblanko

Цитат на: emilradev - 04.08.2009 15:06
Оле , оле .....жените се сърдят и като се заседиш в кенефа , ти за някакво хоби говориш ..... Остави тая песен , не мога гъза да си обърша и почва да вика , ко сам правел , в дупката ли сам паднал ..... камо ли да постоя 10-15 мин пред аквариума и да се абстрахирам от нея ...
Много точно казано, жените се сърдят дори когато гледаш спортните новини които траят пет минути, значи това не би трябвало да е критерии.  *ROFL*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

BOJO

При нормални условия - около 1 час сутрин + 1-2 часа вечер .

В момента сам в кризисна ситуация: Бях сам няколко дена и направих лудницата. В хола са 2-та нови шкафа за аквариуми, депрони , 1 празен  + 2 пълни аквариума .... на мен не ми пречеше много, прибирам се, пускам телевизора да говори и лягам пред наго. Аквариума ми е в страни, гледам си рибочетата и слушам новини.

Divane

Цитат на: BOJO - 04.08.2009 16:51
При нормални условия - около 1 час сутрин + 1-2 часа вечер .

В момента сам в кризисна ситуация: Бях сам няколко дена и направих лудницата. В хола са 2-та нови шкафа за аквариуми, депрони , 1 празен  + 2 пълни аквариума .... на мен не ми пречеше много, прибирам се, пускам телевизора да говори и лягам пред наго. Аквариума ми е в страни, гледам си рибочетата и слушам новини.

И като се прибра жената ? :-D

Raven

Късметлия...

На мен печката ми е на балкона на хола,хол практически нямам защото си изхвърлих абсолютно всичките мебели и сега на тяхно място има итонг ,гипсфазер,лепила,фибран.

Холът е съединен обаче с балкона - за целта  бутнах и стената.
Бутнах и балкона на кухнята,и него ще го зидам.

Балкон на хола няма защото го бутнах- сега го зидам,него и на кухнята /за това печката ми е на балкона на хола/.

Дано да сте ме разбрали ,щото аз самият вече не се разбирам *dontknow*

И някъде там има един аквариум,почти съм сигурен че го имах,поне преди около месец беше там.....
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

}|{opukc

Цитат на: Raven - 04.08.2009 17:31
Дано да сте ме разбрали ,щото аз самият вече не се разбирам *dontknow*
Е, то е ясно като бял ден - зидаш!!! :-D

Similar topics (5)

3163

Публикации: 2
Прегледи: 2657

48863

Публикации: 0
Прегледи: 1105

37957