• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 12:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Към колегите от Варна

Започната от easternalien, 29.07.2011 19:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

easternalien

Здравейте :)
Напоследък ми се върти идеята да си сменя местожителството, като общо взето искам да се махна от София. Кореняк съм си, но този град вече не го понасям! Още нищо не съм решил на 100%, но имам няколко варианта. Да си продам апартамента в София и да си взема такъв във Варна, Бургас, Ямбол тъй като там имам и доста роднини, или да си оправя вилата, която е на 30 км. от София. Като цяло засега съм се спрял на Варна и исках да попитам колегите, които живеят там, кои са добрите квартали, които са добре устроени с магазини, детски градини, пазари, транспорт и т.н за да мога да разгледам какви оферти има в съответните квартали?
Още не съм напълно сигурен, тъй като това зависи и от работата ми и засега събирам само информация. Но честно казано определено искам да се махна от София  %)
Благодаря предварително  :-)

Асен Евгениев

От какво искаш да избягаш от София, защото същото най-вероятно го има и във Варна.
Ако търсиш спокойствие по-добре в малък град.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Giorgio_Armano

ако става въпрос за спокойствието................
то и във Варна си е същата лудница както в София.
плюса е морето само.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

denbosch

Като варненец харесвам града си,но не ми харесва това,в което постепенно се превръща!Затова и бих те посъветвал да заложиш на Бургас!

Luton

Най добре, някъде по Андалусия или Португалия, може и нейде из Италианския ЮГ. Едно ранчо, примерно с лозя, животни и всякакви други щуротии, каквото се сетиш :-) За около 100-150 хиляди и ставаш нов човек в нова държава със солидно количество Земя, при това работеща, а и печелеща. Поне на мен, това ми е желанието, когато се по уморя да се боря с вятърни мелници по албиона. Ако е рекъл Господ :-) Ама ако си млад и тепърва, ще работиш, мястото ти е в София!
Без алтернатива!

Имам един куп колеги, които чакат само да се пенсионират. Ре-моргидж на имуществото, пенсията и царе в България на по четиридесет и няколко години :-) Полудели са на тази тема англичаните!

Borko7

Хубави квартали според мен във Варна са Чайка (до морската градина, спокоен, зелен, сравнително близко до център и пазар). Около Спортна зала и Чаталджа (аз съм тук) - много добра инфраструктура, всичко необходимо ти е наблизо.
Най-големият недостатък за мен във Варна е , че зимата е голямо мъртвилио.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

easternalien

Благодаря на всички за мненията :)
Иначе, не че искам да се махна от столицата по някаква конкретна причина, просто съм адски отегчен от града. Отделно на ръка е че и лудницата ме дразни. Всичко живо се блъска тука да живее, голям келепир няма що! Айде да не подхващам тая тема, да не обидя някой без да искам  :-D
Та не съм сигурен, че и във Варна и Бургас е като тук, но дори и така да е, поне си има моренце  :-D
Август месец си взимам отпуската и докато съм на почивка, мисля да обиколя двата града по обстойно да видя за какво става въпрос.

Цитат на: Luton - 30.07.2011 02:27
Най добре, някъде по Андалусия или Португалия, може и нейде из Италианския ЮГ. Едно ранчо, примерно с лозя, животни и всякакви други щуротии, каквото се сетиш :-) За около 100-150 хиляди и ставаш нов човек в нова държава със солидно количество Земя, при това работеща, а и печелеща. Поне на мен, това ми е желанието, когато се по уморя да се боря с вятърни мелници по албиона. Ако е рекъл Господ :-)

И аз си имам подобна мечта за една виличка в Австрийските Алпи, ходих преди няколко години там, мястото е направо приказно  *YAHOO* както казваш, дай Боже един ден да се случи :)

borracho

според мен ако търсиш море, Варна и Бургас не са за препоръчване. Мноооого е мръсно. отиди на плаж в Варна и ще видиш. По-добре се ориентирай към някой по-малъг град ако държиш да живееш на морето - Балчик, Созопол, Ахтопол и др. Специално за Варна (не искам да обиждам Варненци, нека ме извинят) там лятото става подобна лудница като в София а зимата - стууууд и мъртвило. Освен това като отидеш виж какви им са улиците, центъра - много дупки, изоставено. По отношение на преселението, подобно на София, към Варна се стича цяла централна и източна северна България. Пак моля, Варненци извиняваите, но това видях аз във Варна...
бъди сеяч, а не разбирач!

Асен Евгениев

Цитат на: easternalien - 30.07.2011 12:13
Иначе, не че искам да се махна от столицата по някаква конкретна причина, просто съм адски отегчен от града. Отделно на ръка е че и лудницата ме дразни.
Аз затова се изнесох в Самоков и само бачкам в София. *THUMBS UP* Сега работя и по въпроса с бачкането. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

barabata

За плаж е по-добре във Варна - за 10-20 минутки път в двете посоки от града отиваш на прекрасни плажове с кристална вода от периферията на "дяволското течение".
Това го няма в Бургас - там за да излезеш от залива или към Созопол или Поморие.

За устроен квартал - търси се из по-старите квартали които не са уплътнявани с ново строителство.
Такива квартали са пресметнати устроени и изградени за определения брой жители и са си наред.
Търсиш ли ново строителство и може да са насадиш на пачи яйца.

Аз пък съм на вълна миграция към София :).
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

hajigeo

Цитат на: borracho - 30.07.2011 12:37
.....  Специално за Варна (не искам да обиждам Варненци, нека ме извинят) там лятото става подобна лудница като в София а зимата - стууууд и мъртвило. Освен това като отидеш виж какви им са улиците, центъра - много дупки, изоставено. По отношение на преселението, подобно на София, към Варна се стича цяла централна и източна северна България. Пак моля, Варненци извиняваите, но това видях аз във Варна...

За мое голямо съжаление, трябва да съсъглася с написаното по-горе.

Цитат на: barabata - 30.07.2011 16:37

За устроен квартал - търси се из по-старите квартали които не са уплътнявани с ново строителство.
Такива квартали са пресметнати устроени и изградени за определения брой жители и са си наред.

така написано не е много ясно и не мога да се съглася.
ако под "стар" квартал имаш впредвид централната част на града, проблемите там са много - пренаселеност, тесни улици с много дупки, липса на места за паркиране, липса на места в детските градини (които също липсват) и т.н.

ако под "стар" квартал  визираш Трошево, Левски и Младост - малко по-малко и там нещата вървят в същата посока.

За момента май Чайка остава леко встрани от проблемите,  но докога  *dontknow*

И на края, пред алтернативата " ...  да си оправя вилата, която е на 30 км. от София. " и при условие че имаш постоянна работа която те устройва аз лично не бих се чудил много.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi886.photobucket.com%2Falbums%2Fac62%2Fhajigeo%2F126%2520v3%2Fth_IMG_6306_zpsbaf55437.jpg&hash=f361c366e6ca1e3c30495da571aba6db07d1dfc3    https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi886.photobucket.com%2Falbums%2Fac62%2Fhajigeo%2F80l%2520v2%2Fth_IMG_6374_zpsdeb9baf0.jpg&hash=1247b409f070f7d717891939d0ecb1ce5224a3d9

Similar topics (5)

27944

Публикации: 9
Прегледи: 5906

26051

Публикации: 21
Прегледи: 9428

19000

Започната от barabata

Публикации: 2
Прегледи: 2262

12640