• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 23:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за автомобилни гуми

Започната от Bunz, 03.10.2006 17:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bunz

Цитат на: "rionshin"....а гуми  за твоята кола са 100-150лв което не е чак толкова много все пак караш нова кола.  Мойте са по 240лв/бр :( :(...

Гумите с които се продава шевито, т.е. тези, с които съм в момента са по 220 лв. бройката. При това Hankook. Дънлоп 195/60/15, зимна с отстъпка ми я дават за 160 лв. Е, ако карах Митсубиши Еклипс, Хонда Прелюд или нещо друго спортно, ок, бих се ръснал за нещо "по-така".
Преди 2 години продадох Вектрата която имах от 5 години. Лятото  я карах с летни гуми Dayton, по 72 лева бройката. Уж подмарка на Бриджстоун. Незнам кви бяха тез гуми и дали някой има опит из завоите на искърското дефиле, но сухо, мокро, нито веднъж не съм имал проблеми. Пък си обичах да я настъпвам, за ужас на тогавашната ми приятелка.

Лачетито си е последната Нубира на Daewoo (купето е дизайнирано в Италия, но и Hyundai Matrix е с дизайн на Пинифарина), което, да, има доста общо с опел, но не и имитация на опел. :D

Bunz

Цитат на: "dido"И брояча на километрите ще лъже с по 3 км на всеки 100...

Ще навърта повече? Или по-малко?

Тони

С по-голями гуми, ще навърта по-малко километри на километража и обратното- таксиджийски номер :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Bunz

Цитат на: "Тони"С по-голями гуми, ще навърта по-малко километри на километража и обратното- таксиджийски номер :wink:

Да, и на мен гумаджията това ми рече: Нали не е за такси?! Начи кво ти пука.
Значи за таксиджиите е от полза по-малки гуми?

dido

Да бе, ама не слагат по-малки, ами отиват с по-големи при монтажа/калибрирането на апарата.

Дали е ще показва повече или по-малко от номинала зависи от разликата м/у обиколката на гумата и тази, което е препоръчана от производителя. Затва е оня гумаджийския калкулатор. 3 км разлика на 100 не са за притеснение де - 3% грешка дават само.

zmeq

Ами за да няма проблеми и ако има излишни кинти -> отиваш в официалния сервиз. Сменят ти гумите и данните в EEPROM-a и пак си показва вярно.
  Но да не издребняваме  :wink:

Similar topics (5)

20737

Публикации: 41
Прегледи: 32252

55224

Започната от tcomag

Публикации: 1
Прегледи: 3315

46754

Публикации: 0
Прегледи: 1184