• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
11.05.2024 17:36

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Какво ще кажете за следната идея?

Започната от djoko_iako, 02.05.2010 05:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

djoko_iako

http://elementy.ru/posters/perpetuum/5
Върти ми се в главата от няколко дни. Само че не искам да меля брашно  *ROFL* А идеята ми е за градинско езерце, като водата която ше се изкачва ще се разделя на 2 - една за водопад и една за т.нар воденично колело.

vasso

Еми нищо не пречи да се направи. Едва ли с подобен винт, но със силна помпа за фонтани няма да има проблеми. Аз бих те посъветвал да направиш фонтан и водопад, това колело ми идва прекалено кичозно, подходящо за крайпътна евтина кръчма.

djoko_iako

То с помпа всеки знае. Идеята е да не се използва електричество, а всичко да е някак си старинно. Няма как да реализирам идеята си в близко време, но някой ден ще го направя.

NO CARRIER

Нали не смяташ да правиш вечен двигател?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

vasso

Или пък да въртиш тази ръчка на винта непрекъснато? :-D

djoko_iako

Цитат на: NO CARRIER - 03.05.2010 09:25
Нали не смяташ да правиш вечен двигател?
Ами да. Това ми е идеята. Но не знам как ще стане на практика. Предполагам че с подгодящите зъбни колела и лостове би станало.
Просто ми се върти в главата и исках да споделя със съвфорумците. Ако някой има време и възможност може да го направи. Аз няма как да го правя сега, защото съм в Кипър за неопределено време. Но когато се завърна в родното село Баня задължително ще го пробвам.
Цитат на: vasso - 03.05.2010 22:34
Или пък да въртиш тази ръчка на винта непрекъснато? :-D
Това трябва да върши воденичното колело и механизмите към него.

sheytan

Дори да успееш да задвижиш подобна система винаги ще го има проблема с триенето. Съпротивлението на водата, която качваш ще е по-голяма от това създадено от падането и. Може да тръгне, но неизбежно дебита ще намалява и ще спре. Хората си блъскат главите от край време с тези природни закони. Ако искаш да използваш силата на водата направи си ВЕЦ и си захрани с енергията техниката за езерцето. Друг вариант не виждам. Успех в начинанието!

miTko

Няма вечен двигател, просто няма.
Разни мои АКВАРИУМИ 

lz3cv

... а ако имаше, моя колега щеше да е направил поне 20-на различни вече. Как ли не го разубеждавам, че такова нещо като безплатен обяд няма, ама той не вярва...
Ако това време което го е загубил в мислене на невъзможни неща го беше ползвал за нещо полезно, сега щеше да е милионер.

nidkolio

Цитат на: lz3cv - 04.05.2010 10:23
... а ако имаше, моя колега щеше да е направил поне 20-на различни вече. Как ли не го разубеждавам, че такова нещо като безплатен обяд няма, ама той не вярва...
Ако това време което го е загубил в мислене на невъзможни неща го беше ползвал за нещо полезно, сега щеше да е милионер.

Всички неща са невъзможни преди да се открие начин да станат възможни!
Не казвам че вечния двигател според мен е възможен, но ако хората не мислят как да направят невъзможното.. до сега още щяхме да живеем в пещери :-P
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

vasso

Триенето е най-големият проблем. Иначе в космоса не знам дали няма как да се направи нещо, но то пък, пак има триене. Няма как да стане. Даже си мисля, че в САЩ не приемат патенти за вечни двигатели, каквито има непрекъснато(поне опити), защото няма как да стане. ;-)

pehoo

djoko_iako как си с Руския? Даже в линк-а който си дал си пише: "Почему двигатель не работает"

Ogi_

От дълбока древност човека се опитва да изобрети вечен двигател (Перпетууммобиле), за съжаление това е невъзможно, заради закона за запазване на енергията, който гласи накратко, че енергията нито се губи, нито се създава, а само променя вида си ( пр. от кинетична в потенциална, от термална в кинетична и др.).

Има много интересни факти по въпроса, вкл. как някакъв измамник се опитвал да продаде такава машина на Цар Петър, но разкрили, че зад машината стои прислужница, която върти колело в тази статия: Перпетууммобиле

Добре, че има хора, които да мислят за такива неща, великите неща се раждат в неспокойните умове (само да не са измами, че Цар Петър броди)

Все пак можем да се утешим с една схема на Перпетууммобиле, която винаги е работила  :-P:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.yaplakal.com%2Fuploads%2Fpost-2-12448123757073.gif&hash=1e6a7727f5c585fa84ff55e8f56b973bf3ea68b3

Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

Асен Евгениев

А движението на галактиките и отдалечаването им една от друга не е ли на практика вечен двигател?
След първоначалния взрив те продължават да пътуват вече милиарди години и ще продължават да го
правят още не знам колко. И това ако не е вечен двигател.

Р.С. Пък и аз не се натискам за вечен двигател. Достатъчно ми е след като развия 100 км./ч. и угася
двигателя, автомобила ми да се движи в продължение на 500 км., от София до морето примерно. :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

barabata

akapulko, нямаш грижи. Събираш всичкия памучен плат от вас и си правиш един балон вързан над колата. Ауспуха захранва балона - ако си на газ ще ти е по-евтинко. Може да тунинговаш и с една търбо горелка за екстремно изкачване. Чакаш подходящата прогноза и тръгваш. Като се издигнеш достатъчно, останалите 500 км  ще те носи вятъра. Ръчната е свързана с клапа отгоре на балона. Като искаш да паркираш дърпаш ръчната и почти на място се спускаш до кота 0 ...  *ROFL*
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Similar topics (5)

13064

Публикации: 5
Прегледи: 2940

9997

Публикации: 2
Прегледи: 3121

37048

Публикации: 9
Прегледи: 6535

33847

Публикации: 4
Прегледи: 2401

8063

Публикации: 23
Прегледи: 10880