• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 13:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво бихте гледали в 4 тонен аквариум!?!

Започната от Aquarius, 15.04.2007 16:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iliyana

Цитат на: Aquarius - 15.04.2007 21:17
Ако трябва да съм честен, това ми е любимото животно, ако мога да го окачествя като такова, защото делфинът не е нито риба на 100% нито бозайник на 100%, но към въпроса: Няма ли да им е тясно !?!  ;-)
:-P tyasno shte e ami!!! ama i na men mi e favorit tozi riben bozainik:):):) sorry, che pisha na ENG,ama neshto imam problem s flextype, utre shte go opravyam:)

p.s. neveroyatni jivotni! obojavam gi!
Другите не са ми база за сравнение,те са долната ми граница!

Aquarius

Longanlon

Делфин няма да може да се обърне даже в 4 тона вода.

Всъщност 4 тона аквариум изобщо не е чак толкова огромен - колкото 2 големи бюра, примерно.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Joro Vn

Тъщата. С вода, без вода, няма значение. Стига действието да се ограничава във вътрешния обем на съда!  *CRAZY*

kratun

Аз бих гледал водолази  :-D.
Иначе съм фен на малки радиоуправляеми модели, че в тази връзка една малка подводница ще свърши работа :-P.
: 15.04.2007г 22:10ч
Цитат на: Joro Vn - 15.04.2007 22:42
     Тъщата. С вода, без вода, няма значение. Стига действието да се ограничава във вътрешния обем на съда!  *CRAZY*
С вода, да не вземе да умре крокодила до нея  *YAHOO*
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

chaykov

ми мене си... ще си го облепя подходящо и басеин...  :-D
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

Boby_

Дотук никой не позна верния отговор!  :-)
А именно биотопен танганийски аквариум с големи пасажи циприхромиси джъмбо, няколко колонии трофеуси и петрохромиси и още малко риби за добавка.

sloncho

Един черноморски биотоп бих си направил.
А тъщата и в хладилник Мраз я събирам като дойдат гости.  *CRAZY*
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

miTko

Цитат на: Aquarius - 15.04.2007 21:17
Ако трябва да съм честен, това ми е любимото животно, ако мога да го окачествя като такова, защото делфинът не е нито риба на 100% нито бозайник на 100%, но към въпроса: Няма ли да им е тясно !?!  ;-)
Напротив, делфинът е 100%-в бозайник! Иначе е нормално мъжете да предпочитаме да гушнем русалка за да си плуваме с нея. Жените може и с делфин. ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Bass_Maker

Аз в който и да е по-голям аквариум от моя (да не говорим за цели 4т.), бих си направил любимия биотоп - стада Циприниди + Трихогастери + Боции + стада Коридораси + съответните растения :)
You cannot kill what you did not create...

Aquarius

Аз добре сложих темата, но не съм споделил аз какво бих гледал. Предполагам повечето очаквате да кажа златни, но ще ви "разочаровам". Бих гледал Дискуси. Просто защото са ми мечта отдавна, но все не се наемам да си взема дори и малки, защото нямам място да сложа един по-голям съд 200-250 литра, а не искам да ги мъча в по-малки! Та моят избор е дискуси, може би като фон ще сложа разбора, конго тетри, някакви по-големи неони, които няма да станат основно блюдо за дискусите!  ;-)

breeze

Неонки, скаларии и т.н. - казаха вече биотопния вариант.
Понеже сме в Лафче, ще си позволя лек офф-топик. Представете си този биотоп в 4 тонен съд. Мислите ли, че е възможно (с подходяща техника, укрития и т.н.) да се постигне естествено размножаване - да кажем, на неонките (и нека е обикновен неон)? За скалариите - ясно, все ще оцелеят някои малки. Но неоните са много по-трудни. Евентуално плитки места с укрития, различна температура и т.н.? Разбрахте идеята - да не вадим чифтове в отделен съд, да не се грижим за хайвер и малки - ако хипотетично имаме толкова голям аквариум и неограничени възможности като техника, може ли да се поддържа някаква популация  8-)
П.П. Предполагам, че това, ако се реализира успешно, ще доближи аквариума до понятието "биотоп"...

lz3cv

Цитат на: ВЕТЕРАН - 15.04.2007 20:38
Сериоззнооо?? :-) :-)
Все едно ти е дали имаш 4 тона и 100 литра??? *JOKINGLY* *JOKINGLY*

Не, не ми е все едно. Няма как да е. Но дали ще гледам тези неща които гледам, в 100 литра или в 4 тона е едно и също. Имам предвид, че ще ме кефи еднакво. Не аквариума ме ограничава да гледам това което ми е приятно. И сега го гледам. Просто в по-малки размери :)

ceco

zmeq

Similar topics (5)

41915

Публикации: 23
Прегледи: 13436

9466

Публикации: 11
Прегледи: 5975

48812

Започната от spaisman

Публикации: 0