• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 21:08

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Каква марка е автомобилът ви...?

Започната от Raziel, 14.09.2006 05:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

penchod

Не мога да разбера, защо всички горди собственици на средството за предвижване VW, са предубедени спрямо автомбилите на ОПЕЛ, при положение, че последните са били винаги поне 5 гърди напреде в развитието и качеството си?! За справка последните модели на двете марки, особенно е очевадно в по-ниския клас - корса-поло; астра-голф, не може и да става дума за сравнение и като за капак VW са и бая по-скъпи.

niky

Цитат на: "penchod"Не мога да разбера, защо всички горди собственици на средството за предвижване VW, са предубедени спрямо автомбилите на

астра-голф

Интересна гледна точка :dont

Иначе всеки си харесва собствената кола. Аз още страдам за старата ми Застава :(

Raziel

Цитат на: "penchod"Не мога да разбера, защо всички горди собственици на средството за предвижване VW, са предубедени спрямо автомбилите на ОПЕЛ, при положение, че последните са били винаги поне 5 гърди напреде в развитието и качеството си?! За справка последните модели на двете марки, особенно е очевадно в по-ниския клас - корса-поло; астра-голф, не може и да става дума за сравнение и като за капак VW са и бая по-скъпи.

Е не мисля че е така.
И да ме бият няма да дам астра за голф особено  астра 94-95г за някой голф2 че дори и 3ка да е .
А за новите им модели не може да става и дума...
Астрата 2к5 е страхотна. Не че и голфетката новата е зле.
Но аз цитирах големи коли  Пасат, Фаетон:)
Вектрата не мисля че е по хубава от пасата.
Аз пасата бих сменил за Волво S60, Сааб или А4 но след 2к3
Шведските коли са ми голяма мечта еххххх...
Бях в  Стокхолм около месец, и поне се нагледах на  любимите ми коли...:)
In Pursuit of Perfection

Живко

rionshin направо ми взе думата от клавиатурата.
Само не разбрах форд къде се бута в тези класации :twisted: че и сред бегачките. :lol:
Никой не се е родил научен.

discus

Цитат на: "penchod"Не мога да разбера, защо всички горди собственици на средството за предвижване VW, са предубедени спрямо автомбилите на ОПЕЛ, при положение, че последните са били винаги поне 5 гърди напреде в развитието и качеството си?! За справка последните модели на двете марки, особенно е очевадно в по-ниския клас - корса-поло; астра-голф, не може и да става дума за сравнение и като за капак VW са и бая по-скъпи.

Oпел винаги е едни гърди напред пред VW , но по дефекти, опела е "трабанта" на западногерманското автомобилостроене не напразно и цените са по-ниски от всички други немски марки, въпреки че в последно време цените май доста се изравниха.

П.С. да не се разсърди сега някой собственик на марката ОПЕЛ.

Живко

Ще ме извиняваш Дискус, ама не е точно така.
За трабанта съм съгласен, обаче си използвал грешна дума в описанието за качеството на Опел.
Опел са коли, които дават много малко дефекти и са изключително здрави. Ремонтират се много рядко. Можеш да се допиташ до някой таксиджия.
Също така са и колите с може би най-ниската цена като нови. За да е ниска цената производителя спестява от комфорт, обезшумяване, предпазване от корозия и др. в този дух. От 2-3 години компанията твърди, че политиката вече е променена и моделите и ще бъда с по-високо ниво на комфор. за това и се изравниха цените.

Ще изброя няколко факта.
- може би най-здравата ходова част.
- не знам кола, освен руските, с по-ниски цени на раезервните части.
- имат изключително надежни двигатели, които на всичкото отгоре се поддържат много лесно.
- чудесно се справят при спортно каране, конкуренция са им предимно японски автомобили. Не говоря за бъзикани коли, а за заводски.
- доста нисък разход на гориво.
- друсат доста.
- гният.
- може би най-лошите спирачки.
- шум в купето.

Всичко това формира така наречената кола "да върши работа".

Да не кажеш, че съм се обидил.
Аз съм хвърлил око на новият пасат, ама карам опел. Ако натисна пасата по черният път около Искъра, както натискам "трабанта"....
И друг вариан. Ако карам пасата към Бургас, така като карам опел, колко ли гориво ще отиде? Още ми е малка п.... и трябва да си правя сметката.
Иначе са го направили срахотно пасата. И волво има яки модели.
Никой не се е родил научен.

jovani

:) Живко на газ ще те скъсам. 200коня не са за пенебрегване дори на газ :idea: че е каруца така си е  :lol:

jelo

Аз си карам голфче и ми е екстра, самоче откакто се роди детето започна да теснее.

Boby_

Откакто си взех Рено-то, за друга кола не ща и да чуя.   :lol:

theater

Това със здравината на колите е голям мит. Тази била по-здрава от онази - дрън-дрън. Като сравнявате коли по здравина сравнявайте коли от един и същи клас. Т.е. ако сравняваш кадета - сравни го с Голф 2. Със сигурност няма разлика в здравината на окачването и двигателите, но кадета има един сериозен недостатък - гние. Карах кадет комби - дизел около година и задните вежди бяха с по 1 педя ръжда. До колкото знам след 96 година завода в Рюселхайм на Опел сменя технологията на обработка на ламарината и след тази година според мен Опел по нищо не отстъпва на VW, но за жалост същото можем да кажем и за цените.  :lol:
В момента карам VW Passat, но определено мога да кажа, че вътрешния дизайн на Опел ми харесва повече. От друга страна возията на пасата и огромното пространство вътре са за мен поне много по-сериозен плюс.
В крайна сметка има различни коли за различни хора - всеки си избира това, което го устройва. Само да вметна, че преди да купя пасата се оглеждах за Вектра от 90-92 година, но ми изпадна пасат 89 аз същите пари и го купих без изобщо да се замисля.

Поздрави,
theater
140л - харацини
http://starividri.org

Тони

Цитат на: "Живко"Ако натисна пасата по черният път около Искъра, както натискам "трабанта"....
И друг вариан. Ако карам пасата към Бургас, така като карам опел, колко ли гориво ще отиде? Още ми е малка п.... и трябва да си правя сметката.
Иначе са го направили срахотно пасата. И волво има яки модели.
Живко,  къде се буташ и ти с тези варели. Черните пътища около Искъра в долното му течение са си направо магистрали. Кръстосвал съм ги с Форда в сухо, и дъждовно, и в сняг. Двигателя на Ескорта ми е спукан, били забравили да сложат антифриз- така го купих. Залепих го, смених му гумички на клапани и ремъци и му направих 210хил. без да пипам нищо по двигателя, освен още една смяна на ремъци след 150хил. С колата се ходеше редовно на риба и то където няма много хора - не могат да стигнат с колите :wink: .   Колата харчи 6/100 бензин и 7/100 газ и в момента е на 20г. накрайниците на рейката са консоматив :lol:  всяка есен се сменят - смяната, накрайниците и реглажа след това е 30лв. , та за цени - просто няма конкуренция.  Единсвения косур е, че вече е доста изгнил горкия   :(  Колко опели, рена и фолсвагени е дърпал до сервизите, само той си знае.
Всъшност, застанете на едно кръстовище. Вижте колко и какви коли над 20г. ще минат. Ако ви мързи - ще ви кажа - освен соц. колите  - мерцедес, фолсваген, волво и форд. Да сте виждали скоро опел кадет "капка" в движение? Бяха много модерни преди 10г. .....
Та,  Форд е колата!
Вече имам два Форда- Ескорт ветеран 86г. и Галакси 99г.
Незнам какво се кефите на новия пасат за мен предишния (след 02)е по-симпатичен. Между другото, преди да взема Галаксито дилемата беше пасат 2000г. тди - комби или някакъв ван - пак дизел . Мисля , че не съм направил грешка  8)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

rookie_gyn

з пък се возя на трабант комби и в условията в които живея - Странджа, освен джип, няма друг лек автомобил който да му се опъне на проходимост, освен ако собственикът на лекия автомобил не иска да му прави ремонт на ходовата част, който иска да зповяда на състезание по проходимост :lol: Ръкавицата е хвърлена. :evil:

niky

Tраби е номер 1. В Берлин имаше ТРАБИ САФАРИ :D

dido

А, къде го намерихте това "огромно пространство" в пасата бе, той си е бая схлупен...

theater

Цитат на: "dido"А, къде го намерихте това "огромно пространство" в пасата бе, той си е бая схлупен...
Пасат B3 (моя) има вътре повече място от ксантията ти.  :P
140л - харацини
http://starividri.org

Similar topics (5)

37092

Започната от TiL


Публикации: 6
Прегледи: 2848

39917

Публикации: 3
Прегледи: 2024

6344

Публикации: 15
Прегледи: 8625

42264

Започната от pachoo


Публикации: 11
Прегледи: 4189

37593

Публикации: 9
Прегледи: 3419