• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 20:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Каква марка е автомобилът ви...?

Започната от Raziel, 14.09.2006 08:11

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

theater

Абе зависи от конкретната ситуация, но не се изхвърляй на много висок клас кола втора употреба, че после се плаща повече при ремонтите. Аз лично карам дърт пасат, но май ми стана тесен и жена ми като тръгне на работа ще се оглеждам за Е-клас (пасата го водят Д-клас).
140л - харацини
http://starividri.org

Joro Vn

От няколко дни- с Рено Лагуна.
  Вили, зависи все пак какво се крие зад Х-са  :-). Ако стига за Лада или Дачия, изобщо не бих се колебал в решението си. В този случай- нова 2-4 годишна, с екстри. И разбира се, както казваш, по- класна марка. Накои мои колеги на работа в момента са се изправили пред подобна дилема. Само че техният случай е по-тежък- нямат и парите, а ще разчитат на банковата щедрост. Но решението в крайно сметка е тяхно! Дори и след покупката на чисто нова след това продължават да следват още парични разходи.
  Екстрите са си все пак не само излишен лукс. Например климатик /климатроник/. Метеролозите предвиждат да става все по- топло. Нищо чудно догодина да избираш кола с климатик или кабрио  :-)

sandan

ESP и ABS са също много полезни екстри.По високият клас е вярно по-скъп като пдръжка но поне знаеш за какво си даваш парите,возиш се като бял човек.Някои нови коли са си срамна работа,като лада,дачия и други.

Joro Vn

ABS-а за нова кола не стана ли вече задължителен според "Евро 4"? Дори за Ладата и Дачията, ако ще се продават в ЕИ.

sandan

Цитат на: Joro Vn - 04.02.2007 01:21
  ABS-а за нова кола не стана ли вече задължителен според "Евро 4"? Дори за Ладата и Дачията, ако ще се продават в ЕИ.
Незнам ама на  ладата спирачният път от 100 до 0 е 50м, а почти няма коли вече с над 39м.

Joro Vn

Е, то може би и други марки возила, които циркулират по пътищата ни, имат подобен, че и по- дълъг спирачен път. Но ако купиш Лада от магазина след 1.01.2007 г., ще трябва да има АВS. Иначе няма да можеш да я регистрираш. Имаше май писания за такива случаи в пресата.
  Като поръчвах колата, минималните екстри, които исках да има, баха АВS и климатик /климатроник/. Другите дреболии може да ги преглътна.   

theater

Абе моето лично мнение е, че АБС-а помага силно на мокър път, но на всички други настилки, а да не говорим ако се уплашиш и се изправиш на спирачките в завой, прави колата "неудържима".
Който не вярва да провери как помага АБС-а на лед или в завой.   :-Dю
Иначе за климатик - твърдо да. Направих фундаментална грешка да си купя кола без климатик.
140л - харацини
http://starividri.org

dido

Разумно, АБС-а си е адски полезно нещо, за климатика- ще видиш лятото :-)
Честито за колата Жоро, да си я караш със здраве  *DRINK*

_777_

Цитат на: Joro Vn - 03.02.2007 17:58
  От няколко дни- с Рено Лагуна.
Честито!Добър избор! *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Joro Vn

Благодаря за пожеланията! Друго си е 4-те гуми, макар и двете на велосипеда да започват да стават конкуренция в града при час "пик". С автото без проблеми ще мога да показвам на място акваристичните забележителности на Варна- много членове на форума обещават да я посетят. Ще видим!?  :-). За риболова няма да коментирам- не е лесно да се носи толкова улов на гръб  :-D. Може да се замисля и за черноморски аквариум, че и няколко- багажника ще събере без проблем няколко бидончета. 

dido

О да, крайно време е да спретнете черноморски аквариум, вие варненците...  :-P

Joro Vn

Дидо, доста сме като бройка, варненци де! И само един аквариум ли да спретнем- общ. Ще трябва да правим графици за поддръжката му, и т.н. Абе сложно се работи с много хора  ;-). Хрумна ми още една идейка- от по-плодовитите години ми е останал все още един около 70-на литра аквариум. Та с автото вече може да го закарам до една от буните и да го потопя до нея във водата на около 60-80 см дълбочина. Няма да е необходима и мека подложка- пясъка ни е добър. Ще си го аранжирам вътре по околния стил. Смятам, че ще стартира от раз и  доста бързо ще влезе в равновесие. И поддръжката ще му е минимална. Който идва във Варна, ще го водя да види черноморски аквариум. Ако иска, за по- пълна визия да си носи очила за под вода и снорхел. Няма да са необходими плувни умения, споко! :-P

dido

Абе доста сте наистина варненците, фактор сте в национален мащаб, пък и агитката ви е може би най-сплотената дето съм виждал  *DRINK* Лошото е, че никой не е спретнал черноморски още дето да става за нещо. Затова говоря за един аквариум ... Като се научи един как стават нещата, ще прихванат и другите :-P

Айде направи 70-те кила по 2-3 и го монтирай в хола, да е под ръка :-)

Joro Vn

Защо в хола? Ти говориш за трета св.., пардон, семейна война! Аз предложих такъв работещ вариант, а имам чувството, че се съмняваш дали ще се справя!? Ако те притеснява обема, че е малък, ще помисля по въпроса. Малко ще ме озори само стъкления вариант. Но иначе няма да има ограничения- и вода бол, и дълбочина, и площ- всичко на мах  :-\. Опс  *STOP*, за площта може и да съм в грешка- като разберат и други колеги в града /после София, Лондон, и т.н./ колко лесно става, може да се наложи общината спешно да включва всички буни в "Натура 2000", ако не го е направила още.

ceco_rs

Вижте това скромно автомобилче как върви *bg*

Similar topics (5)

39917

Публикации: 3
Прегледи: 2689

6344

Публикации: 15
Прегледи: 10658

42264

Започната от pachoo

Публикации: 11