• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.11.2024 03:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КРИЗАТА свети и препорък

Започната от Balkandjiev, 14.08.2009 21:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Balkandjiev

Обевявам награда за най добър съвет.
Наградата е символична и е значка с логото на форума вече съм я поръчал до 5 дни ще е при мен. Наградата ще бъде пресъдена на човек определен от мен и женами. Наградата ще бъде доставена по пощата до крайният победител.

Всичко е с цел да си помогнем със съвети, а наградата е стимол.

onyxman

Хе хе, и награда има ....... не пускам съвети заради наградата.Това са само съвети и разсъждения.Кой както иска да си ги тълкува.

Трябва да се търсят начини за намаляване на разходите и увеличаване на приходите. Колегата Balkandjiev бих посъветвал да се опита да откаже цигарите или да ги замениш с по-евтини (така направиха голяма част от приятелите ми които са засегнати от кризата). Както знаем не са много евтини. Не говоря за това колко са вредни а за цената им. Търсиш от къде може да се припечелят допълнително пари. Ето например, можеш да потърсиш допълнителна работа, казваш че имаш много свободно време.  *THUMBS UP*   *bg*

Другото логично нещо което можем да направим е да изберем да купуваме само български продукти.По този начин ще има работа за много хора. Аз винаги съм предпочитал българските стоки пред чуждите (в случаите когато качеството си заслужава). Изключително много се дразня от китайската стока която е заляла света. По големи боклуци не съществуват. Не стига че са опасни повечето от тях, ами и са изключително некачествени. Ще дам пример: наскоро ми се наложи да си купя разклонител, и вместо да дам 10 лв за български, хубав, качествен, аз се набутах с някакъв китайски, който изхвърлих на другия ден понеже кабела беше направен явно само за осветление, и пак в крайна сметка си взех този от 10 лв.

h0nda

Така е скъпото излиза евтино

Съвет от мен (женати да не гледа ) намери си богата любовница хахахах
Следвайте мечтите си !!!
http://www.flickr.com/photos/tsanislav/

}|{opukc

Аз лично пестя, като си поръчам водка или друго питие бързо го консумирам за да не се разтопи леда и веднага си поръчвам друго. Та така, пестейки от лед е един ефикасен начин за справяне с кризата.

bigbeer

Аз скоро ще ви покажа снимка от мазето.. запасявам се здраво с ракия, туршии и компоти ;)

miTko

Цитат на: bigbeer - 25.08.2009 21:26
Аз скоро ще ви покажа снимка от мазето.. запасявам се здраво с ракия, туршии и компоти ;)
Добре. После пусни карта и чертеж на ключа за мазето.
Разни мои АКВАРИУМИ 

bigbeer

Цитат на: miTko - 26.08.2009 09:47
Добре. После пусни карта и чертеж на ключа за мазето.

Добра идея, явно ще требе и блиндирана врата да слагам! ;)

yanki1

Цитат на: bigbeer - 25.08.2009 21:26

Ще споделяш ли с някой запасите???  :-D
...ако ли не и си сам си вземи и огледало...да може да си казваш наздраве с някой приятел!  :-D :-D :-D

ПП: Надявам се да не се обидиш, приеми всичко това маитапчийски! *THUMBS UP*
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

onyxman

Цитат на: bigbeer - 26.08.2009 09:49
Добра идея, явно ще требе и блиндирана врата да слагам! ;)

Нищо чудно тая зима и мазетата да започнат да ограбват, така че се подсигури със здрав катинар.....  *bg*

bicho1976

Имали криза!?Явно във нашият град няма такова животно.Вече два месеца търся хора за работа и удрям на камък.Чуят ли ''граждански договор''бягат като дявол от тамян.Всеки иска да получава възнаграждение ама да не си мърда пръста.И като им кажа на кандидатите че възнаграждението е според постигнати резултати веднага правят физиономии.Аз незна някъде да не са обвързани двете неща.Или можеби пък греша...знам ли!?

miTko

Грешиш. Хората търсят сигурност по време на криза. Освен това е лято. Психологически момент. Всъщност сега есен-зима ще вземат да се навиват, щото работата ще стане дебела.
Странното е че в Разград положението не е особено розово. Има 2 големи работещи предприятия, хайде да са 3. Аптеките бяха повече от магазините преди. Сега гледам има много цветя по центъра, а също и бум на цветарските магазини. Някой май е завъртял такъв бизнес на едро. :-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

bicho1976

Цитат на: miTko - 26.08.2009 13:12
Грешиш. Хората търсят сигурност по време на криза. Освен това е лято. Психологически момент. Всъщност сега есен-зима ще вземат да се навиват, щото работата ще стане дебела.
Незнам варианта да стоиш без работа докато си намериш''сигурност''дали е по-добър отколкото да се помъчиш да изкараш някакви пари. miTko къде е тази ''сигурност''?

miTko

Цитат на: bicho1976 - 26.08.2009 13:18
miTko къде е тази ''сигурност''?

В главите ни, така сме свикнали. *NO*
Разни мои АКВАРИУМИ 

bigbeer

Цитат на: yanki1 - 26.08.2009 10:02
Ще споделяш ли с някой запасите???  :-D
...ако ли не и си сам си вземи и огледало...да може да си казваш наздраве с някой приятел!  :-D :-D :-D

ПП: Надявам се да не се обидиш, приеми всичко това маитапчийски! *THUMBS UP*

В мазето имам огледало, направо си вземам компа долу.. че и пазач нема да ми требе ;)  *THUMBS UP*

Similar topics (5)

11863

Публикации: 1
Прегледи: 2423

14604

Започната от abaro

Публикации: 2
Прегледи: 2076

26194

Публикации: 1
Прегледи: 1469

33818