• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.07.2025 02:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Как се запалихте по акваристиката?

Започната от iv4o2233, 07.05.2012 20:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

astreo

Когато бях на 10 г ( в далечната 1984 ) ,баща ми спретна аквариум с винкел и маджун ,около 60-80 л...гупи,хелери,плати ,молинезии ,скаларии и т.н...то тогава нямаше и кой знае какво. Пазарувахме от Подуенския пазар...лавираш между виетнамците продаващи дънки ,презервативи и електронни часовници, в търсене  на риби..носех си бурканче от вкъщи за да слагам купените...водата и аз я сменях цялата ...и нямах жертви,поне не големи , доколкото си спомням :-D....няма препарати,Сера,Тетра,само едни капки които така и не разбрах за какво се слагаха,3 литровите буркани в къщи бяха запазени за риби ..,кепчета от цедки за кафе и т.н , нагревател : малко бързоварче за кафе :)),филтри нямаше, само една компресорна помпичка ...носталгия.... и така около 4-5 години..после последва дълга пауза...
В наши дни : :-D ,преди около 3 години ,сина ми носи рибе ,купила го баба му,ще го гледаме в буркан....живя 1 седмица, последва второ ....живя и то 1 седмица ,трето ...живя по-малко ...ясно ще купуваме аквариум,съответните семейни скандали с жена ми . После си викам" абе аз майстор ли съм или лукова глава" ,купувам стъкла ,силикон,лепя ,омазвам всичко ,една седмица в хола смърди, не може да се влезне,жена ми вече споменава думата "развод" , аквариума 100 л. протича,подлепвам...вече работи ..И аз като колегата по-горе към сина ми : "Тате ще си ги гледаш ти ". Интереса от страна на детето  продължи точно 1 месец ....и после продължих аз...от живородки минах на цихлиди . Последваха ( вече професионално изработени от фирма ) : един в офиса 200л малавийци, 180 л малавийци в къщи който смени самоделката , после махнах офисния и го смених с 375 л при майка ми с  трофеуси.....Плана за следващия е 720 л....
*banan*

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

rollon

Цитат на: astreo - 08.05.2012 14:29
Когато бях на 10 г ( в далечната 1984 ) ,баща ми спретна аквариум с винкел и маджун ,около 60-80 л...гупи,хелери,плати ,молинезии ,скаларии и т.н...то тогава нямаше и кой знае какво. Пазарувахме от Подуенския пазар...лавираш между виетнамците продаващи дънки ,презервативи и електронни часовници, в търсене  на риби..носех си бурканче от вкъщи за да слагам купените...водата и аз я сменях цялата ...и нямах жертви,поне не големи , доколкото си спомням :-D....няма препарати,Сера,Тетра,само едни капки които така и не разбрах за какво се слагаха,3 литровите буркани в къщи бяха запазени за риби ..,кепчета от цедки за кафе и т.н , нагревател : малко бързоварче за кафе :)),филтри нямаше, само една компресорна помпичка ...носталгия.... и така около 4-5 години..после последва дълга пауза...
В наши дни : :-D ,преди около 3 години ,сина ми носи рибе ,купила го баба му,ще го гледаме в буркан....живя 1 седмица, последва второ ....живя и то 1 седмица ,трето ...живя по-малко ...ясно ще купуваме аквариум,съответните семейни скандали с жена ми . После си викам" абе аз майстор ли съм или лукова глава" ,купувам стъкла ,силикон,лепя ,омазвам всичко ,една седмица в хола смърди, не може да се влезне,жена ми вече споменава думата "развод" , аквариума 100 л. протича,подлепвам...вече работи ..И аз като колегата по-горе към сина ми : "Тате ще си ги гледаш ти ". Интереса от страна на детето  продължи точно 1 месец ....и после продължих аз...от живородки минах на цихлиди . Последваха ( вече професионално изработени от фирма ) : един в офиса 200л малавийци, 180 л малавийци в къщи който смени самоделката , после махнах офисния и го смених с 375 л при майка ми с  трофеуси.....Плана за следващия е 720 л....

Хахаха много забавна история.От буркан до.......720 л в бъдеще

webmark

Bсичко стана ей така, трябваше ми  някакви части за компютъра и в магазина имаше малко аквариyмче с 1 гупа която ми направи впечатление.Прибрах се рових се в нета и след 2 седмици си купих аквариум   :-D :-D

astreo

Цитат на: rollon - 08.05.2012 16:53
Хахаха много забавна история.От буркан до.......720 л в бъдеще

*offtopic  Както пишат по филмите : по действителен случай  :-D . Единствената спирачка засега е ,че няма къде да го сложа ( 720 л ). 
*banan*

iivs

Последно с рибки съм се занимавал  далечната 1992 година.Имах три аквариума пълни със гупи хелери и молинезии.Както и някой друг сом.Рибките си ги развъждах доста успешно и даже и съм продавал на приятелите от село където ме командироваха през лятото.и така през 1992 стана един инцидент не можех да обслужвам аквариумите и аз както повечето акваристи  тогава сменявах цялата вода, и баща ми се беше престарал и изпрал филтрите с веро и резултата беше летален за обитателите.И така приключих та до преди две седмици  когато пак реших да го възобновя това прекрасно хоби.За сега поръчах аквата капака с ламбите.система за въглероден диоксид и филтър си спечелих от немския ибей и тъй...... Скоро се надявам и аз да стартирам с аквариума.

Similar topics (5)

14603

Публикации: 1485
Прегледи: 384393

24154

Публикации: 159
Прегледи: 77461

53829

Публикации: 10
Прегледи: 5828

42086

Публикации: 1