• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 03:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Монитор

Започната от etg, 03.08.2005 13:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

etg

Правя проучване за една позната, какъв монитор е най-удачно да купи.
Финансовата рамка е 500-800лв. Ще помоля специалистите в тази област за помощ със съвети help

mardraum

То за тия пари ще си вземе цял компютър.
За тия пари най добре един Филипс 19" с плосък екран нов. Талива лсд и плазмени и други не ги харесвам, много пари на вятъра. Но аз бих си взел 17" филипс и другите пари да си спестя.

NikolaV

То много зависи и за какво ще го ползва. mardraum май с дизайн се занимава (нали?) и за това не харесва LCD. Лично аз друго освен LCD не признавам, понеже 8 часа гледам ексели и др. подобни.
Така че дай малко повече инфо! :-)

NO CARRIER

Да, ако ще се ползва за предпечат, уеб дизайн или каквото и да е друго, свързано с използването на определени цветови комбинации, LCD не върши никаква работа, даже напротив - няма нищо общо с действителността. Предимствата на LCD мониторите са, че са по-леки, не греят толкова, както и май по-малко уморяват очите. Предимствата на CRT мониторите са, че имат по-вярно цветопредаване, както и по-ниската цена за по-добро качество. Иначе конкретна марка/модел не мога да предложа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

etg

Хората пари имат, така че това не е фактор.
Купуват компютър за сина си (11-12г.), Максимално безвреден( ако въобще е възможно). Значи по пътя на логиката ще се ползва най-много за игри, интернет, филми и т.н

NikolaV

За максимално безвреден LCD е варианта. На такъв работя, по цял ден се кьоравя в него. Един път не ме е заболяла главата. като се прибера в къщи ми стигат 15 мин. на CRT буркана за да почне да ме цепи. В тая ценова граница може и 19" да се намери горе-долу.
За филми няма проблеми. За игри, не съм сигурен. Никога не съм играл качествен 3D екшън примерно на LCD, че и с джиджана карта.

Stas

Така! Ето това с игрите и филмите беше важна информация.
За филми е желателно LCD-то да има min 16ms време за реакция на матрицата.
За игри е препоръчително времето за реакция да бъде даже по-малко - 12, 10 или 8 ms. (Но цената се вдига.)
Такива модели има в момента на Philips, ViewSonic и ... Xerox.
Искам да обърна внимание, че тези на Xerox имат даже и много интересна екстра: защитно стъкло.

Ето какво може да се намери в момента:

Philips   LCD   17"   170S6FS
Philips   LCD   17"   170S6FB
Philips   LCD   17"   170C5BS
Philips   LCD   17"   170P5ES
Philips   LCD   19"   190S6FS
Philips   LCD   19"   190P6ES
ViewSonic LCD   15"   VE510S
ViewSonic LCD   17"   VE710S
ViewSonic LCD   17"   VX715
ViewSonic LCD   17"   VG712S
ViewSonic LCD   17"   VP171S-2
ViewSonic LCD   19"   VX924
XEROX LCD   17"   XA7-17
XEROX LCD   17"   XA7-17I
XEROX LCD   19"   XA7-19I

В Google или на сайтовете на производителите могат да се гледат характеристики. Ако цената до 800 лева трябва да бъде с ДДС (което е задължително), то 19" може би не е хубаво да се гледат.

Поддържам тезата, че не са най-добрия вариант за дизайнерска работа. За предпечат отбелязвам, че стават ако говорим за работа с текстообработващи и текстооформящи програми и не се разчита на верността на цвета. Малко са по-светли и по-контрастни от истинското изображение.

Толкова засега.

ZealoT

хммммм
съжалявам но нямам нерви да чета какво са написали колегите по-нагоре...
просто един съвет към който и да е който иска да си купи LCD/TFT
няма значение инчовете....
1. най-важното е времето за респонс..... над 8 милисекунди няма смисъл щом ще се играе на игри на компа.... аз имам на 12мс и след 20 минутна работа на 8 мс видях чче разлика има и то голяма 8)
2. второто нещо е контраста - гледай да е поне 500:1 - най-добре 700:1

да си кажа чесно станах на 27 години и с лапетата си цъкам по цял ден World Of Warcraft.... na Warsong sam:) и виждам осезателна разлика между 12 и 8 милисекунди..... все пак цъкам със 60 fps

аз лично ако имам кинти за нова инвестиция без да се замислям бих си взел това - BENQ 19" TFT, FP937S+, Silver 8ms 700:1 300cd/m2 DVI TCO03
цената му е към 450 долара.... не е много за такъв дисплей....

иначе аз съм със BENQ 17" TFT, FP71G, Silver 12ms 500:1 300cd/m2 TCO03 и сам го взел за 300долара

друг вариантт е Samsung 19" TFT, 913N, Silver-Black 8ms 700:1 300cd/m2 TCO03 - около 456долара

иначе относно моделите които се предлагат на пазара..... сигурно са над 100.... като се почне от Sony Samsung Philips CTC Acer MAG LG CTX BENQ и други като всеки един производител е представен с поне 10 различни LCD-та на нашия пазар......
според мен не гледай марката... всичко се сглобява при жълтурите.... гледай характеристиката... гаранционните условия (тука ще си затрая да не откажа хората да си купуват такива играчки) и гаранционния срок!

всички цени са с ДДС.... то монитори без ДДС нови май няма... дано да съм помогнал с нещо.....
2 Hard 4 You

Stas

Пардон, но марката определено има значение!
BENQ са от най-евтините. Защо ли?
Samsung - сервиза на К&К е нещо ... ужасно.
Изборът е твой.

MAKAPOB

От мс до мс има голяма разлика.Как всеки производител ги измерва не никой не ти казва.Аз лично съм виждал как един с 25 ms се представи много по добре от 12ms.Така , че като е за монитор око да види.Philips не са лоши но не са и нищо особено.Ако искаш добра картина новите модели на Sony.Там черното си е черно.А другите просто колкото и да искат не могат да го направят.А и на дизайн Sony са доста добре.Изработката на повечето Philips не ми харесва пластмасата ми се струва доста лоша.Samsung имаха един модел 172X мисля , че е той не е лош.Но вече май остаря.Nec също заслужават внимание.Другите марки не ги обсъждам.Ако можеш виж Eizo Iyama.Но пак ти казвам ако искаш хубави цветове и картина Sony и по специално новите модели.Разликата в черното е няма как да не я забележиш.Не се подлъгвай много от честотата на опресняване за течнокристалните там няма голямо значение дали ще е 60 или 75 hz е все едно за очите.Друго много важно нещо.Питай каква е гаранцията и при колко изгорели пиксела (на каква площ)ти подменят монитора.Защото има някой които смятат за нормално дори да имаш цели черти.

Similar topics (1)

7006

Публикации: 22
Прегледи: 11124