• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 14:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Как се обяснява какво е чалга навън-на англииски език е.

Започната от malomir, 14.03.2006 07:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido

Ааа, тва изказване за мастиката показва тежко историческо безхаберие...   :beer

templar

Тони, не смятам че съм те обидил и затова не се извинявам.
1. Аз като ученик и студент за да се издържам и да припечелвам съм работил продавач на битака, метач на вход и рецепционист в хотел. Не смятам че има срамен труд и дълбоко уважавам всеки човек, който е постигнал нещо, каквото и да е то, плод на усилия и труд. Например да развиди анциструси или неони, да може да готви хубава пица, да бъде усмихнат, когато ти продава вестник или ти налива бензин.
2. Колата ми е 15-годишно пежо 205, което едвам крета. Днес съм с тролея, защото акумулатора беше клекнал.
3. Да пази господ от това всеки да има висше образование и това да е мерилото за успех, ум или каквото и да е. Вервай ми казармата не е по-затъпяващо място от УНСС. Някои от най-успешните, умни и живи хора, които познавам нямат висше и се справят прекрасно с живота
4.  И аз нося маратонки когато спортувам - при това Рънърс, от 30 лв.
5. Слушам всякаква музика без чалга и рап. Ама наистина всякаква - класическа, джаз, рок, метал, блус, народна, църковна...

Само че:

1. Каквото и да съм работил, стремежа ми винаги е бил да мога повече и да гледам нагоре. Сега работя във финансовата сфера, заплатата ми сигурно е около средната за хората в този форум. Но знам, че аз винаги мога да продавам на битака, но тези от битака не могат да си изкарват хляба с ред неща, които аз мога. Това важно за мен право на избор съм го постигнал с учене и работа.
2. Колата ми е стара барака и аз знам че е такава. Не и правя тунинг и не пиша Ремус по калниците, защото това не ми вдига самочувствието, нито тежестта в обществото. Когато имам възможност и ми стане приоритет ще я сменя. Ски карам от дете, никога не съм ходил на ски учител... Пия всякакви алкохоли в умерени количества.
3. Не ставаше въпрос за маратонките (наистина във Франция и Англия в никой клуб не пускат с маратонки, това съм го изпитал) а в приоритетите. В това дали когато е време за учене човек учи и се развива или си прави купона, пък да става каквото ще... е да ама като стане това "каквото ще", изведнъж се оказва, че правителството е виновно, че няма работа.
4. Сред хората, които описвам, и които определено не гледат рибки, защото няма далавера от тази работа, съществува твърдото убеждение, че за да си намериш добра работа, трябва "да имаш човек" и иначе не става. В моята фирма няколко пъти си търсихме служители чрез обяви в Капитал - престижна работа на прилична заплата за грамотен млад човек, без високи професионални изисквания. Това, което видях на интервютата беше потресаващо. От 100 души просто няма средноинтелигентен човек, който да знае как се смята 20 % ДДС (една девойка не знаеше какво точно означава понятието процент), къде се намира например Бангладеш (обща култура = 0.00) , как се пише "управител", "одобрение" и "сграда" и кой пише законите в Р. България... Така си останахме без нов човек и се наложи да преструктурираме отдела. Пълна неграмотност и простотия от хора 2-ри, 3-ти курс студенти. Да не говорим за елементарни познания по чужд език, колкото да обясниш на някой много застрелян италианец на лош английски, че трябва да ти пусне фактура... не.

Така че чалгата, която аз така свирепо плюя не е вид музика, нито населено място, нито образование, нито професия. Тя е манталитет и начин на живот. Поглед към света и отношение към живота, хората, мечтите и държавата. И никой не може да ме убеди, че дори и за най-непретенциозния човек от малък град, със средно образование и скромна професия има нещо приемливо и оправдателно да се весели като гледа неграмотен и дебел циганин педераст и травстит, роден в сливенския затвор, който "пее" под акомпанимента на група  мустакати питекантропи  с кожени елечета, кларнет, акордеон и йоника. Комплексарското мрънкане, завистта и материализма, които проповядва чалгата превръща хората в лузъри, а не социалното им положение, произход или парите.

Причината да се впускам в такива дълги и може би безмислени описания е, че по стечение на обстоятелствата в момента имам време за губене пред компютъра и че тази тема я има за да си лафим за нещата от живота.
Знаеш ли как се е казвал на дядо ти дядото? А неговия дядо? А защо не знаеш?

Longanlon

никак не са дълги обясненията ти и ми беше много приятно да ги прочета. тая тема обаче толкова е бистрена, че наистина няма смислъл да я продължаваме...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky

Тъкмо се чудех, е как пък ти се пишеше толкова.

Мисля, че тая тема я изчерпахме. Стягайте се за мача днес.
Че току виж бием (не го вярвам, но ми се иска) :D

Boby_

Цитат на: "niky"Тъкмо се чудех, е как пък ти се пишеше толкова.

Мисля, че тая тема я изчерпахме. Стягайте се за мача днес.
Че току виж бием (не го вярвам, но ми се иска) :D

offtopic Тимът на Удинезе пристигна в София без 7 титуляри. Якинта, Фелипе, Ди Натале, Мунтари, Кандела и Натали се подготвят за мача с "Милан" на 19 март, а Дзенони е контузен.

ЛЕЕЕВСКИ!!!!

П. П. Ама да направиш оф-топик в "Лафче" си е цяло постижение, а?

П. П. П. templar, с риск и аз да обидя някого, ще кажа, че заставам зад всяка твоя дума. Чалгата е социален, а не музикален феномен.  :wink:

miTko

Прав си, казано накратко - човек се учи цял живот! Но за това трябва желание, защото както и преди така и сега много хора само завършват, но не научават! Хайде да не изброявам аз какви неща съм работил.
Та да си дойдем на думата, не видях някой да спомене че слуша Висоцки или Луис Армстронг????
Разни мои АКВАРИУМИ 

templar

Както казах, имам нещастието да работя с италианци, така че стискам още по-силно палци на нашите чалгаджийчета с изрусените перчеми и техните сръбски и африкански приятели да натрият носа на спагетените циганета и да им покажат кои са били Кирил и Методий и брат му ... :)
Знаеш ли как се е казвал на дядо ти дядото? А неговия дядо? А защо не знаеш?

niky

Цитат на: "miTko"Прав си, казано накратко - човек се учи цял живот! Но за това трябва желание, защото както и преди така и сега много хора само завършват, но не научават! Хайде да не изброявам аз какви неща съм работил.
Та да си дойдем на думата, не видях някой да спомене че слуша Висоцки или Луис Армстронг????

Ами аз казах...завоалирано :D
Имам цяло ДВД на Висоцки. Но напоследък не ми остава много време за музика :(

anonto

Цитат на: "miTko"

И двамата са ми от любимите изпълнители. Еле па Армстронг!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg58.imageshack.us%2Fimg58%2F9057%2Faf2ck5.th.jpg&hash=85ebd098ed0cca62675dd280ef689eeb20f85b3b

NO CARRIER

Цитат на: "miTko"Та да си дойдем на думата, не видях някой да спомене че слуша Висоцки или Луис Армстронг????
Дидо каза - блуз, джаз. Аз казах, че също слушам. Имам и Висоцки, но, определено, ще врънкам Ники да ми засили неговото DVD за попълване на колекцията.
:wink:

Между другото, Азис не е нито педераст, нито травестит, нито е роден в сливенския затвор. Имаше статия по въпроса. Че е мазен и дебел, а още повече - отвратителен, не отричам. Просто дебилът си е изградил имидж на такъв, само и само да привлича вниманието на ... Е, вие знаете на кой.   :biggrin

Харесвам и уважавам всички хора, стига да не слушат чалга в мое присъствие. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Bunz

Цитат на: "anonto"
Цитат на: "miTko"

И двамата са ми от любимите изпълнители. Еле па Армстронг!

А така! Додохме си на думата!

rakim

templar,имаш сериозни  проблеми с комплексите братче.А за всички умници,един от приятелите ми в компанията,спечели 2 ро място на международен конкурс по математика.Не ми се изрежда кви ли не отличия има още,даже не ги и знам.Той слуша GANGSTA  :twisted: Между другото компанията ми е доста голяма,да не кажа тълпа,всички са вишисти че някои и с по две.Има малки изключения между които съм и аз :oops: Всички се кефим и на GANGSTA и на NEW YORK  :twisted: И най важното,сигурен съм че едно 70% от форума си слуша по принцип,или като се напорка и чалга.По добре да прекратим темата  :wink:
540л Южна Америка

NO CARRIER

Аз докато съм трезвен, може и да преживея по-леки извращения. Напия ли се, става страшно. Налитам на бой. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Bunz

От 99 на 70%! Още час-два и ще станат 30%! tooth

rakim

Цитат на: "NO CARRIER"Аз докато съм трезвен, може и да преживея по-леки извращения. Напия ли се, става страшно. Налитам на бой. :-)
Ха ха ,е това вече е лошо братле :wink:
540л Южна Америка

Similar topics (5)

29359

Публикации: 2
Прегледи: 5671

900

Започната от niki__s

Публикации: 46
Прегледи: 18582

37092

Започната от TiL