• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 23:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Капак !

Започната от Plamen iliev, 02.08.2012 20:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Plamen iliev

Здравейте колеги да се похваля днес успешно зглобих капака на аквата не е нещо особенно но съм горд че си го направих сам :)

утре следва поставянето на рефлектора и 4-те лампи ще има още снимки :)

raadkoo

Браво много ефектно изглежда даже. Държачите какво представляват?

Plamen iliev

Цитат на: raadkoo - 02.08.2012 21:17
Браво много ефектно изглежда даже. Държачите какво представляват?
отрязах си парчета от форекса и ги нагрях с пистолет за горещ въздух и от там си ги направих в форма

Nikiengi

Много добре се е получило! Опиши по-подробно процеса и кажи какво стана с осветлението!  :-)

Plamen iliev

Цитат на: Nikiengi - 02.08.2012 23:22
Много добре се е получило! Опиши по-подробно процеса и кажи какво стана с осветлението!  :-)
амиии... купих един Moment че викам да стане по хубаво защото гледам 10 секунди след това се втвърдява викам идеално да ама не оказа се на момента му е изтекъл момента преди 6 месеца и аз го чаках да се втвърди около 2 часа тъй като си остана както беше го върнах и всичкия който имаха беше такъв си взех бял силикон всичко си залепих с него а между другото материала е форекс 6мм дъното на капака го оребрих с остатъчния материал за всеки случеи с 2 надлъжни и 5 напречни ленти малко проблеми имах с фолиото не стана както очаквах на снимките не се вижда много добре тук там има забележки . минах цялото фолио с пистолета за горещ въздух да стегне и опъне малките балонче ги спуках с игла. като цяло ми хареса че с форекса доста лесно се работи и форми всякакви може да се правят с него. с макетен нож съм си рязал всичко еми това е общо взето ще следва продължение :)
П.С. осветлението силваниа гролукс+аквастар+2x филипс 840 с 2 баласта 2x36w но тях мисля да сложа в шкафчето да не тежат/нагряват допълнително надявам се до утре вечер да са монтирани тъй като трябва и с шкафчето да се занимавам :)

miTko

Добре е че си го оребрил, иначе като се натовари след време провисва леко. Не виждам обаче да си предвидил отвори за охлаждане или вентилатор. Няма да е добре след фолиото да ги правиш. Аз на моя не слагах фолио от горната страна а го боядисах с черен спрей. Относно лепенето на фолио, това се прави като се капне във вода 2-3 капки веро и след това пръскаш обилно капака, отгоре лепиш фолиото, нагласяш го и после с мека кърпа гониш въздуха(заедно с водата) от средата към краищата.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Plamen iliev

ето го и завършен

имам само проблем с с единия баласт и то хубавия който си го купувах в германия (филипс) с него само ми премигват еднократно лампите и нищо повече не се случва и маи ще трябва да вземам още 1 на вито :/
а относно вентилаторчета имам в къщи 4 броя 4x4см бях ги купувал специално за един капак но така останаха и вуабще не ми се осложнява повече цялата история достатъчно сложно си го направих до момента нека ако някои ден реша да ги сложа има с какво да се занимавам :)
П.С. "рефлектора" съм го захванал с силикон а щипките с самонарезни видий който след това с шлайфа скъсих малко да не пречат евентуално кабелите ги бях прекарал преди това и с малко секундно лепило застопорих че да не шават :)

Nikiengi

03.08.2012 22:23 #7 Last Edit: 04.08.2012 00:53 by Nikiengi
Личи си, че го правиш с мерак! Браво!  Дано скоро видим и напълнения аквариум. *privet* *THUMBS UP*

Antuni

Това си е осветително тяло с пури. Не ми прилича на капак. Имайки предвид разположението му..... *dontknow*
0899808552

Similar topics (3)

1618

Публикации: 2
Прегледи: 2383

23991

Публикации: 13
Прегледи: 6147

11453

Публикации: 2
Прегледи: 2914