• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 17:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Изложба град Шумен - отложена поради птичия грип

Започната от LuDiQa, 06.03.2010 14:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравков

Цитат на: valnata - 16.03.2010 17:53
Аз знам, че се вадят фалшиви родословия,че всеки зоомагазин лепва лепенка РАЗВЪДНИК щото имали база с 10 кучета.. Това, че родословието не правило кучето не го казвай другаде, че ще ти се смеят хората. :-D Има клас куче за изложба, просто любимец(петклас) и др. Винаги куче взето от легитимен развъдник става КУЧЕ. :-D  *DRINK*

Прав си че няма нужда от много приказки аз затова и спрях да обяснявам. Един ден всеки се убеждава сам. :-)
Ми като ми се смеят влез в налов.бг и им кажи че куче без родословие не е куче , да видим те какво ще кажат. :-)

valnata

Цитат на: Иван Петров - 16.03.2010 18:44
Ми като ми се смеят влез в налов.бг и им кажи че куче без родословие не е куче , да видим те какво ще кажат. :-)

Защо да влизам там? Няма спор, че има кучета без родословие, които работят добре и са здрави. Въпроса е в това, че когато се въдят по този начин не се гарантира здравето, а също така се обезмисля труда на хората, които се стремят да запазят дадена порода. :-)  В развъдниците( истинските) хората отдават живота си на това да запазят породата и да създадат възможно най-доброто куче, котка, и др.  На всякъде където и да го кажеш, че куче от развъдник- без дефект, правилно гледано не струва ще ти се присмеят. Нали за това са тези изложби,за кучета с чиста кръв-достойни да станат родители. Това е целта на много хора да запазят породата, да създават качествени кучила и да намалят броя на уличните кучета. Сега гледах какво става в Перник... Дали тези кучета са на улицата щото са много годни, и на кой пречеха? И аз имам куче без родословие(подарено), но той няма да има поколение никога, щото колкото и да хубав и здрав не знам кой е бащата, и дали няма се родят дефектни малки.

Обаче трябва да има мислене а ние мислим само за джоба си. :-D

elblanko

Цитат на: valnata - 16.03.2010 22:34
На всякъде където и да го кажеш, че куче от развъдник- без дефект, правилно гледано не струва ще ти се присмеят.
Май говорите за различни неща, ти визираш самата порода и красотата на кучето, а той ти говори за ползването на кучетата за различни дейности, нали това не са декоративни рибки да се гледат само за красота.
Дори най добре гледаното и селектирано куче, може да бъде примерно лошо ловджийско куче.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

aleks7373

Цитат на: valnata - 06.03.2010 20:07
Винаги трябва да има мение. :-D Факта си е факт поради простата причина, че се спонсорират подобни търгаши, които си нямат представа какво продават. Заради нас ги има тези борси и тези невежи хора, които осакатяват и продават болни животни. Няма как да нямам мненияе за тези безобразия. Искаме качество а все гледаме да минем по-тънко, като по тоя начин стимулираме"Иван" да си плоди кучката. Обаче като се роди едно без око никой не го иска и отива на улицата. Там е пълно с такива животни и това е абсурдно според мен. Кебабчетата приготвени от потен циганин не трябва да са оправдание. Затова страдат и животните и тези, които ги купуват от подобни търгаши. И от 100 човека прочели тази тема един ако се откаже да си купи някакъв боклук от там за мен има смисъл.
[/е,мен ме отказа тотално,наистина ми бе6е интересно,ама това за потния ц. и болните животни...
Когато искаш,намираш начин,когато не искаш-намираш оправдание!

valnata

Цитат на: elblanko - 16.03.2010 22:58
Май говорите за различни неща, ти визираш самата порода и красотата на кучето, а той ти говори за ползването на кучетата за различни дейности, нали това не са декоративни рибки да се гледат само за красота.
Дори най добре гледаното и селектирано куче, може да бъде примерно лошо ловджийско куче.

Аз говоря изобщо за породите. То щом е селектирано и добре обучено и ловджия ще стане, а друг е въпроса, че някои ловджии не знаят, че на кучето се дават хапчета за паразити.... :-D Ловджии има и на по 65 години и по тях ако трябва да се водим и да взимаме пример съвсем ще се объркаме.  *ROFL* В полицията примерно няма да ползват Малиноа а щяха да взимат на "ванката" кученцето щот било ловец, или има силно обоняние. :-D

elblanko

Цитат на: valnata - 16.03.2010 23:08
То щом е селектирано и добре обучено и ловджия ще стане,
Тука дори не подозираш колко далече от истината си.
Цитат на: valnata - 16.03.2010 23:08
В полицията примерно няма да ползват Малиноа а щяха да взимат на "ванката" кученцето щот било ловец, или има силно обоняние. :-D
Що се отнася до тези кучета, мога да ти давам примери до утре сутринта че не всички са толкова добри колкото си мислиш, просто защото съм работил с тях.
Няма обаче да забивам толкова в тая тема просто защото ти явно си предубеден.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

valnata

Не съм предубеден изобщо. :-D Против продажбата на мелези съм, а за качества, интелект, и работа не споря. Спор няма за това, че развъждането на кучета между съседите води до проблем нали?  :-D Е по-евтино е и някои имат окраска на дадена порода-факт е но до тук.  *DRINK* В развъдника кой работи за тези качества? Нали работи специалист, и ако кучето не става се предлага за домашен любимец (на по-ниска цена), не се допуска до разплод, и изложби?

elblanko

Цитат на: valnata - 17.03.2010 00:02
а за качества, интелект, и работа не споря. 
И добре правиш. ;-)
Колкото до продажбата на мелези, аз лично не съм против, стига продаващия да дава точна информация какво точно продава.
                                                                                                                                Антон Светозаров

valnata

Ама той не знае, щото въди квартални кучета. Той и представа си няма какво продава.

vasso

Еми няма как да разбереш дали дава точна информация по никакъв начин. После като се окаже нещо- ходи го търси.
Истината е, че понякога уличните кучета изглеждат много по-симпатично отколкото някакви породисти кучета.

valnata

elblanko човек работил с малиноа и отричащ качествата на това куче би трябвало да представи доста сериозни аргументи. Да мислиш, че човек "скачил" кучето със съседското знае какво продава е нелепо и не виждам как може да излезе от устата на специалист. :-D

elblanko

Цитат на: valnata - 17.03.2010 00:32
Ама той не знае, щото въди квартални кучета. Той и представа си няма какво продава.
Едва ли има търговец на светът който не знае какво продава. ;-)

Цитат на: vasso - 17.03.2010 00:33
Еми няма как да разбереш дали дава точна информация по никакъв начин. После като се окаже нещо- ходи го търси.
Истината е, че понякога уличните кучета изглеждат много по-симпатично отколкото някакви породисти кучета.
А като отидеш в развъдник, как разбираш дали ти дават точна информация?

Антон Светозаров

valnata

Явно си нямаш представа от кучета. :-D Ок.  В развъдника как се разбирало. Ами как ще знае какво продава търговеца като той не знае дали кучето носи наследствени заболявания? То дори  си няма порода... Нали в развъдника се знаят майки,бащи,дядовци и така нататък. Нали там има хора, които това следят. Излишно е да ти обяснявам ЗАЩО.  :-(

elblanko

Цитат на: valnata - 17.03.2010 00:40
elblanko човек работил с малиноа и отричащ качествата на това куче би трябвало да представи доста сериозни аргументи. Да мислиш, че човек "скачил" кучето със съседското знае какво продава е нелепо и не виждам как може да излезе от устата на специалист. :-D
Не съм отричал качествата на нито една порода, просто се опитах да ти обясня че всичко е процентно, и много от кучетата просто не стават.
Пак ти казвам аз ти говоря за работата на кучетата а не за това дали са здрави как са хранени и как изглеждат.
Това не са декоративни рибки за да се ползват само за домашни любимци.
                                                                                                                                Антон Светозаров

valnata

Цитат на: elblanko - 17.03.2010 00:53
Не съм отричал качествата на нито една порода, просто се опитах да ти обясня че всичко е процентно, и много от кучетата просто не стават.
Пак ти казвам аз ти говоря за работата на кучетата а не за това дали са здрави как са хранени и как изглеждат.
Това не са декоративни рибки за да се ползват само за домашни любимци.

От къде знаеш че повечето не стават?

Similar topics (5)

11514

Публикации: 0
Прегледи: 5500

4892

Публикации: 10
Прегледи: 4825

39646

Публикации: 17
Прегледи: 14604

27738