• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 21:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Изложба град Шумен - отложена поради птичия грип

Започната от LuDiQa, 06.03.2010 14:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

LuDiQa

Прате си гсм на Л.С. и аз ще ви званя ако искате да се срешнем някаде  *THUMBS UP*
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

valnata

Цитат на: Иван Петров - 15.03.2010 14:24
Е попринцип не всеки може да даде пари за родословно животно, затова тези пазари са популярни.
И аз ще търся анциструси, а ако някой иска да се видим ние вероятно ще изнасяме кактуси, трима сме търсите най-малкия от групата. :-D  *DRINK*

Е това, че не всеки може да отдели пари за здраво куче не прави тези предлагани на тоя битак качествени нали? Те нямат никаква порода а здравето им не може да се коментира.... :-D Аз не съм дал пари за куче без родословие. *dontknow* Едно е да спасиш дадено животно от смърт и от улицата, а съвсем друго е да си купиш някакво подобие на дадена порода. След това кат се "скапа" ги пращаме на пътя, обаче "развъдчика" за другия "пазар" е подготвил нови 10 броя. :-D Лошото в случая е това, че купувачите си вярват, че притежават някаква си там порода куче или котка. :-( Това наше невежество води до куп други проблеми.  :-|

vasso

Така е, но за селско куче "пазач" аз не бих дал много пари. Естествено ще искам да е здраво. За града бих си взел добро, куче с родословие, но наистина за село няма смисъл. Иначе при котките е по-лесно- там дори без порода няма много болести, които да доведат до смърт.

valnata

Цитат на: vasso - 15.03.2010 22:48
Така е, но за селско куче "пазач" аз не бих дал много пари. Естествено ще искам да е здраво. За града бих си взел добро, куче с родословие, но наистина за село няма смисъл. Иначе при котките е по-лесно- там дори без порода няма много болести, които да доведат до смърт.

Е как ще искаш да е здраво? Никой освен развъдник не може да ти гарантира здраво куче. За града за да се изфукаме по центъра а за село става и от комшийската кучка.... *ROFL* Докат няма смисъл да взимаме за пазач качествено куче няма смисъл да ревем, че има помияри на пътя дето акат и хапят. *NO*  И защо винаги гледаме многото пари? Ми ако веднъж поне погледнем качеството и това, че ще спестиме много мъки на въпросното куче и на нас ще разберем, че събирането на парите си заслужава. По-добре да събирам парите 2 години отколкото да стимулирам някой "умник"("развъдчик")

vasso

Ами не , определено не е за да се "изфукаме"- просто то живее вътре. Ако е отвън и си има колибка не виждам проблем да не е породисто. Плюс това не всички хора имат възможности да дадат 1000 лв за едно куче. Ясно е, че няма гаранция за здравословното състояние, но затова и цената е такава. Винаги ще има хора, които да купуват.
ПП: Пазач е сложено в кавички- просто да има някакъв лай там да не влезе някой. ;-)

valnata

Цитат на: vasso - 15.03.2010 22:56
Ами не , определено не е за да се "изфукаме"- просто то живее вътре. Ако е отвън и си има колибка не виждам проблем да не е породисто. Плюс това не всички хора имат възможности да дадат 1000 лв за едно куче. Ясно е, че няма гаранция за здравословното състояние, но затова и цената е такава. Винаги ще има хора, които да купуват.

Проблема е в това, че когато се плодят по тоя начин помиярите винаги има дефектни кученца. Няма информация за на моя пес бащата или за твоето куче. Може техният баща да е бил без око или да има ДИСПЛАЗИЯ. После ако малките са без очи, или с криви крака никой няма да ги иска дори за двора, щото искаме за 100 лева породоподобие ама без дефект.... :-D  Точно това е ЦЕНАТА. За българина ЦЕНАТА е на 1-во място и това е.  :-D

vasso

Е, така е ако това куче после създаде поколение, ако не, не виждам проблем. Иначе цената е на 1 място за много хора- на 1 място американците- шамар да е, безплатен да е! И в Европа е така- опашки като невидели покрай намаленията. Даже бих казал, че българинът е по-склонен да отвърже кесията. Като гледах чужденците на морето... Както и да е много  *offtopic стана.

valnata

Цитат на: vasso - 15.03.2010 23:07
Е, така е ако това куче после създаде поколение, ако не, не виждам проблем. Иначе цената е на 1 място за много хора- на 1 място американците- шамар да е, безплатен да е! И в Европа е така- опашки като невидели покрай намаленията. Даже бих казал, че българинът е по-склонен да отвърже кесията. Като гледах чужденците на морето... Както и да е много  *offtopic стана.

Да не е проблем ако го осиновиш или ти го подарят. Проблем е ако го купим въпросното куче, защото "онзи" започва да планува следващите малки (с цел печалба). :-) Ако говорим за кучета не бих се съгласил с теб. Тук още някои не знаят, че кучето се ваксинира. За добри развъдници у нас също е трудно да се говори. Всичко е забулено в мъгла и скандали и пак заради ЦЕНИ.

Темата е толкова необятна и по нея може да се говори с месеци. Аз прекратявам за сега. Ако не намеря анциструси може да отскча до Шумен(това в краен случай), но друга покупка освен някоя рибка да не чакат от мен.

Асен Евгениев

Цитат на: valnata - 15.03.2010 08:02
Ами аз ако си намеря тук анциструси хич няма да стъпя,НО в цяла Варна няма. :-D Иначе задължително ще преминат карантина. *CRAZY*
Ама ти сериозно ли, че няма анциструси в цяла Варна? =-O
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

iccoo

в варна има доста риби едва ли няма анцитруси признаи си че ти се разглежда и за това ще ходиш *THUMBS UP*

maniaka22

Миналата година ходих и ми хареса много даже си купих канистър от там защото беше по-евтин от този който го гледах в бургас а марката беше същата,така че аз ходя заради техниката и храните пък ако ми хареса някоя риба може и да си купя тази година пак ще ходя сигурно зависи за какво си трагнал и какво очакваш,а аз отивам да се разходя ако ми харесва нещо си купувам ако е на добра цена.Това е моето мнение *DRINK*

iccoo

и аз ще отида да се разходя пък ако има интересни риби купувам  ,  абе с празни раце едва ли ще се върна  :-D

valnata

Цитат на: iccoo - 16.03.2010 00:38
в варна има доста риби едва ли няма анцитруси признаи си че ти се разглежда и за това ще ходиш *THUMBS UP*

Няма женски анциструси. В цяла Варна няма, намерих само на едно място една бройка и я купих. А аз искам 5-7 броя. :-D

Здравков

valnata, няма да навлизам в излишни спорове, защото нито тук е мястото и нито има нужда от много приказки. С кинология се занимавам от както се помня и от мен запомни че родословието не прави кучето!! а ако толкова държиш на това има хора които ако им дадеш определени пари ще ти направят родословия на цяло кутило от помярчета, не че е правилно но е факт.

valnata

Цитат на: Иван Петров - 16.03.2010 17:02
valnata, няма да навлизам в излишни спорове, защото нито тук е мястото и нито има нужда от много приказки. С кинология се занимавам от както се помня и от мен запомни че родословието не прави кучето!! а ако толкова държиш на това има хора които ако им дадеш определени пари ще ти направят родословия на цяло кутило от помярчета, не че е правилно но е факт.

Аз знам, че се вадят фалшиви родословия,че всеки зоомагазин лепва лепенка РАЗВЪДНИК щото имали база с 10 кучета.. Това, че родословието не правило кучето не го казвай другаде, че ще ти се смеят хората. :-D Има клас куче за изложба, просто любимец(петклас) и др. Винаги куче взето от легитимен развъдник става КУЧЕ. :-D  *DRINK*

Прав си че няма нужда от много приказки аз затова и спрях да обяснявам. Един ден всеки се убеждава сам. :-)

Similar topics (5)

17432

Публикации: 13
Прегледи: 6347

23310

Публикации: 25
Прегледи: 12551

20894

Започната от tekooo

Публикации: 0
Прегледи: 1772

14377