• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 08:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Изложба град Шумен - отложена поради птичия грип

Започната от LuDiQa, 06.03.2010 14:59

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

iccoo

а скариди има ли виждал ли си

valnata

Цитат на: Иван Петров - 14.03.2010 15:38
Ти чуваш ли се? факт е че някой неща които казваш са верни, но повечето ти твърдения са празни приказки. ;-)

Ем чувам се колега. :-D За теб може да са празни приказки, но за мен не са. Факт е, че като се плодят помияри после излизат дефектни малки, които поемат по улицата.... И ако има контрол от "ветеринарите" нямаше да има болни животни, и това също е факт. Просто това си е мое мнение, което не налагам на абсолютно никой. *DRINK*

iccoo

аз съм съгласен с вълната
че е цигъния цигъния е спор няма не съм ходил още ама като гледам снимки жив бит пазар
а като допълнение и кебапчетата и семките става перфектно  *THUMBS UP*
ама като няма друго и с това ще се задоволяваме маи

Здравков

Цитат на: iccoo - 14.03.2010 18:14
аз съм съгласен с вълната
че е цигъния цигъния е спор няма не съм ходил още ама като гледам снимки жив бит пазар
а като допълнение и кебапчетата и семките става перфектно  *THUMBS UP*
ама като няма друго и с това ще се задоволяваме маи
Не вярно е, че не е мястото манговците да си продават кебабчетата  и мизерийте на изложба за животни, не съм съгласен с това че 99% от кучетата били болни, има кучета които  имат егземки покрей очите и ушите но това не може да се нарече болест.

iccoo

аз тази година за пръв път ще ходя и не мога да кажа нищо но като гледам снимки от миналата година които са доста малко де не се виждат как са кучетата но в краина сметка преди да купиш нещо първо го гледаш и ако ти харесва тогава го купуваш едва ли някои ще купи нещо което е болно или другия въриянт е да смъкни доста цената заради тованапример  *YAHOO*
естествено ако не е нещо смъртоностно де

LuDiQa

Съгласен съм със вас. Едно животно и то болно струва много по малко от здраво. Аз лично купувам  гълъб болен взимам го за много малко пари  рискувам и ако оцелее оцелее но оцеля искарах малки от него и го продадох за много повече  *THUMBS UP* а и както каза  Иван Петров не 99% са болни 99% са здрави тук таме има някое болно  8-) даже няма  *THUMBS UP*
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

valnata

Цитат на: Иван Петров - 14.03.2010 18:22
Не вярно е, че не е мястото манговците да си продават кебабчетата  и мизерийте на изложба за животни, не съм съгласен с това че 99% от кучетата били болни, има кучета които  имат егземки покрей очите и ушите но това не може да се нарече болест.

Явно не си разбрал за какво говоря колега. Не си длъжен и да ме разбираш, но едно куче произведено от комшийска "скачка" няма нито порода, нито гаранция за здраве. Казваш екземки имали и това за някои е възможност за сваляне на 20 лева нали? Не е въпроса да изкярим 20-50 левчета. Искам да кажа,че докато купуваме от такива пазари няма да получим нищо качествено , и ще има винаги кучета и котки родени с дефекти и хвърлени на улицата заради тях(дефектите и купувачите). Ако кучето освен екземки има и ДИСПЛАЗИЯ, тогава отива на улицата нали?   Защото аз или ти не сме развъдчици и не сме запознати с развъждането с гените, и родителите на помияра който сме купили за 100 лева.  Ето това исках да кажа, а иначе всеки е свободен да избира и никой не карам да мисли като мен. Кебабчетата и циганите изобщо не ги броя. :-D

vasso

Така е, то и съботният пазар е мизерийка, но поне има добри неща. Снимайте като ходите сега все пак. :-)

Здравков

Васе ше пусна някоя друга снимка ако ходя, :-)
Вълна прав си си но никой няма да ти спадне 20лв. понеже имало някви егземки дето се лекуват за два дена, като нети харесва продължаваш напред.Тоя дето ше ти смъкне 20лв за такова нещо, по-добре да не купуваш нищо от него. ;-)
п.с мое мнение

valnata

*DRINK*

Мен ме е яд на това, че още се купуват кучета и котки без родословия, и на това, че повечето носят някакви заболявания(генетични).  След като го купим се стимулира собственика да извади до другата "изложба" още кученца от които не се знае колко ще са здрави. Нямам нищо против хората които ще отидат до там, даже и аз може да отскоча, защото търся женски анциструс  а тук никаде не намирам. Миналата година там имаше анциструси и то доста. *DRINK* Ако не намеря ще се видиме в Шумен на по бира. *DRINK*

Асен Евгениев

Не знам само защо ще биете толкова път /100-200 км. и повече/, за да си купите риби
от незнайни и нечувани "търговци". На пазар, който се провежда веднъж или два пъти в
годината всеки вади де що има недъгава стока да я пробута, защото не продава на редовни
клиенти и не му пука. Повечето болести при животните не могат да бъдат разпознати на
момента от неспециалист. А някои болести пък се засичат само при изследване на кръвна проба
в лаборатория. Е, накрая все пак се разбира, но вече е много късно /следва летален край/. На
съботния пазар в София също става цигания, но при акваристите е спретнато и търговците
избягват да продават кофти стока, защото всяка събота са там. При тях също се вихри
конкуренция и не могат да си позволят да губят клиенти, особено редовните си такива.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

valnata

Ами аз ако си намеря тук анциструси хич няма да стъпя,НО в цяла Варна няма. :-D Иначе задължително ще преминат карантина. *CRAZY*

Krasi*

Господин akapulko ,много си далеч от истината.

П.П. Между впрочем,колко пъти си ходил на пазара в Шумен,че правиш такива категорични изказвания!?

bicho1976

Цитат на: akapulko - 14.03.2010 23:58
Не знам само защо ще биете толкова път /100-200 км. и повече/, за да си купите риби
от незнайни и нечувани "търговци". На пазар, който се провежда веднъж или два пъти в
годината всеки вади де що има недъгава стока да я пробута, защото не продава на редовни
клиенти и не му пука. Повечето болести при животните не могат да бъдат разпознати на
момента от неспециалист. А някои болести пък се засичат само при изследване на кръвна проба
в лаборатория. Е, накрая все пак се разбира, но вече е много късно /следва летален край/. На
съботния пазар в София също става цигания, но при акваристите е спретнато и търговците
избягват да продават кофти стока, защото всяка събота са там. При тях също се вихри
конкуренция и не могат да си позволят да губят клиенти, особено редовните си такива.
Цитат на: Krasi* - 15.03.2010 11:10
 Господин akapulko ,много си далеч от истината.

П.П. Между впрочем,колко пъти си ходил на пазара в Шумен,че правиш такива категорични изказвания!?
По скоро е доста близо до истината.Ако това е изложба то аз съм Такаши Амано.Приличами на Димитровградският битак в силните му години.Оставям на страна кебапчийниците,организацията е на отвратително ниво.Няма къде да паркариш,ако все пак успееш да намериш място за автомобила започва едно ръчкане с лакти за да се предвижиш по тясната алея с "търговци".При такова събитие невиждам проблем булеврда да бъде затворен за 5часа,и без това не е възлов.Миналата година заведох семейството си на "изложение"огазиха ги и ги ублъскаха.Не виждам и какво толкова има по-различно от един магазин на средно ниво.Предимно анциструси,барбуси,живородки.Като фен на растителните аквариуми гледах как се продават "водорасли" от един лиген,уникална гледка.Единственият светъл лъч е Big_Gonzo,ама една птичка пролет не прави.
Патки,гълъби и кучета не коментирам,не ме интересуват.

Здравков

Цитат на: valnata - 14.03.2010 22:14
*DRINK*

Мен ме е яд на това, че още се купуват кучета и котки без родословия, и на това, че повечето носят някакви заболявания(генетични).  След като го купим се стимулира собственика да извади до другата "изложба" още кученца от които не се знае колко ще са здрави. Нямам нищо против хората които ще отидат до там, даже и аз може да отскоча, защото търся женски анциструс  а тук никаде не намирам. Миналата година там имаше анциструси и то доста. *DRINK* Ако не намеря ще се видиме в Шумен на по бира. *DRINK*
Е попринцип не всеки може да даде пари за родословно животно, затова тези пазари са популярни.
И аз ще търся анциструси, а ако някой иска да се видим ние вероятно ще изнасяме кактуси, трима сме търсите най-малкия от групата. :-D  *DRINK*

Similar topics (5)

46590

Публикации: 1
Прегледи: 1837

3934

Публикации: 30
Прегледи: 12710

34052

Публикации: 3
Прегледи: 2306

21310

Започната от Caxapa