• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 21:18

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Избори 2009

Започната от Raven, 30.06.2009 14:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Пускам тази модерна за момента тема  за да припомня че след няколко дни ще трябва да избираме онези които ще ни управляват през следващите 4 години.

Тъй като независимо дали ни е приятно и дали искаме- ние ще им плащаме заплатите за това.

Добри или лоши от политици имаме нужда,имаме нужда от правителство и институции за да функционира държавата ни.
За това с тази тема бих призовал всеки който се чувства поне малко гражданин на държавата ни и член на обществото да гласува на тези избори- мисля че това е най малкото морално задължение на всеки член на обществото и потребител /или потърпевш/ на въпросните институции.

Гласуването е акт да покажеш че ти пука,знам че за повечето от нас "политика" е мръсна дума,но един от начините политиката да се превърне в обществено полезен инструмент а не в механизъм за лично облагодетелстване е именно по масовото гласуване.
По този начин най малкото се намалява тежестта на манипулираните вотове.

Лично аз се интересувам от политика и винаги имам мнение по въпроса за политическата системама и основните субекти в нея.
В смисъл- не се интересувам от футбол,страх ме е от високи скорости ,и ако приемем максимата че българският мъж не е никакъв мъж ако не разбира от коли,футбол и политика- по тази логика все едно от трите неща трябва да ме интересува.

Всеки който поне един път е напсувал или ще напсува управляващите мисля че трябва да гласува- иначе не е логично да изразяваме мнение за нещо в което не сме участвали.

Та така- на шега или на сериозно,аз наистина ви призовавам да гласувате.

Гласувайте по съвест,по симпатия,по антипатия,напук,на майтап...

Важното е да се гласува- няма значение за кой- всеки сам може да прецени и да си избере.

Темата не е политическа и мнения относно конкретни политически партии и програми ще се трият- темата е за гражданско общество и демократични ценности- това за мен не са празни думи!  *privet*

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

elblanko

Подкрепям те на 100% и се присъединявам към твоя призив всички да гласуват, без значение за кой. *bg*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

onyxman

За това сме на тоя хал, защото не гласуваме и се оставяме някой друг да избира вместо нас. Аз за съжаление няма да гласувам поради други причини.  *bg*

FaLLen`

30.06.2009 14:46 #3 Last Edit: 30.06.2009 19:49 by FaLLen`
Желанието за всеобщото себеосъзнаване е хубаво нещо , както и надеждата , че българският народ ще започне да избира ! На скоро гледах статистика по ТВ-ята за броят на гласуващите и броят на негласуващите в България в проценти и беше нещо такова , не помня точно - 40% Гласували / 60% Негласували !

Ама то човек и да иска да гласува , то отвсякъде някакви коалиции , анти реклами , всеки плюе другия и накрая някоя партия "Майка" ще прибере другите алчни малки партийки в НС и филма си почва отново и отново !

Аз ще си упражня правото на глас , защото имам надеждата , че България може да покаже каква страна би станала , ако има кой да я впрегне и вкара в ред !

Друго е интересното . Винаги съм се чудил .. по време на избори , как политиците агитират народа да гласува отново за тях ... при положение , че през периода в който са били на власт , не са извършили нищо по-различно от прибирането на денги от различни фондове и пр.  :-D


П.С : Искам да съм политик !  :-D :-D :-D *YAHOO*

В тая държава хората , от доста години , са на принципа - " Може на мен да не ми е добре , но на ( Пенка , Митко , Миглена и т.н) нека им е зле ! " ... е това е болното ! *MODERATOR* :'(

Divane

Аз ще гласувам! *bg*

nenad66

Pazete  *bg* na kogo ke mu ja dadete "foteljata"i neka e so sreca *THUMBS UP*
svaleriste staro

dfdid

От както имам право на глас в избори не съм пропускал да отида и да дам своя вот.И този път няма да пропусна.
Призовавам всички да отидат и да гласуват за този които мислят.
ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!!

sliven

Ще гласувам,въпреки(че съм на работа от 8 до 17ч.)и други семейни ангажименти,въпреки това ще ходя в друг квартал(където е постоянният ми адрес),въпреки жегата,въпреки,(че зная),че няма да вкарам депутат в шибания парламент!!!!Навярно имам още причини да не гласувам,но ще го направя,защото:Какво друго,освен правото на глас за България!?(ако,са милион по 1шибан глас??)  По съм навит на идеята:Тези които не гласуват(примерно,защото няма достойни кандидати),да отидат до урната и да пуснат недействителни бюлетини.За мен(а, и за всеки на който му ПУКА),ще означава:По-различно от Незаинтересованост и "все тая".Още повече,ако умишлено-недействителните бюлетини са белязани с "определено- еднакъв" знак!!Как мислите???Безкрайно  съм бесен,когато някой изтъкне( или  още по-лошо НЕ)причина, за да не гласува!Мисля че беше  Римска приказката:Правата се извоюват,не се подаряват никому.К,во ми дава България,освен Правото на Глас,веднъж на 4години,какво друго.....?Напомнете ми!Защо да губим,това си Право!?  Виждам,че има над30потребители и над20гости,а нещо се дърпат...!??? *bg* *privet*Боби-Сливен 
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

NO CARRIER

Последните години задължително гласувам.  *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

valiovci

Наистина е важно всички да гласуваме.  *bg*

vnedel4ev

30.06.2009 22:21 #10 Last Edit: 30.06.2009 23:16 by NO CARRIER
това е единственото на което имаме право 2щв тази калпава държава *ROFL*.
      майтапа настрани.ТРЯБВА да се гласува.всеки действителен глас за партия която не е цензура е по-добре от недействителен/празна бюлетина.празната бюлетина не е алтернатива,с нея не впечатляваш никого,със същия успех ще лежиш пред телевизора...

ModEdit NO CARRIER: Моля, без намесване на партии!

valnata

30.06.2009 23:06 #11 Last Edit: 30.06.2009 23:14 by NO CARRIER
Гласувайте ако не искате пак да ви тъпчат цензурирано *bg*Тая държава гледа да смачка всеки който се помъчи да се захване с нещо :-(Само данъци глоби и заплатаджии на гишетата и все пак ще гласувам. цензурирано .Дано се спасиме тоя път :-D

ModEdit NO CARRIER: Моля, без намесване на партии!

petkob

Колега sliven, ако ще е да пуснеш недействителна бюлетина, по-добре не се хаби да ходиш да гласуваш - тя е същото - отказ от гласуване, но по-демонстративен.

Лично аз гласувам всеки път - чувствам го и като право и като задължение. Винаги има защо - ако не за по-добро, то за по-малко лошо. Трябва да си с много ниско самочувствие, за да смяташ, че другите знаят по-добре от теб, кой трябва да те управлява.
"Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други." - Граучо Маркс

Divane

Цитат на: petkob - 30.06.2009 23:21
Колега sliven, ако ще е да пуснеш недействителна бюлетина, по-добре не се хаби да ходиш да гласуваш - тя е същото - отказ от гласуване, но по-демонстративен.
.

Не е баш така..когато не отидеш - гласът ти се разпределя за...САМОЦЕНЗУРА ;) , а като си пуснал недействителна бюлетина,просто не се брои  :-)

petkob

Цитат на: Divane - 30.06.2009 23:24
Не е баш така..когато не отидеш - гласът ти се разпределя за...САМОЦЕНЗУРА ;) , а като си пуснал недействителна бюлетина,просто не се брои  :-)
Предполагам, че се шегуваш  :-) Броят се само действителните бюлетини. Недействителните и негласувалите са в общия кюп на "Каквото ми спуснат - такова. Аз все ще си мрънкам."
"Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други." - Граучо Маркс

Similar topics (5)

13154

Публикации: 200
Прегледи: 78912

14818

Започната от APC


Публикации: 26
Прегледи: 9323

16408

Започната от bigbeer


Публикации: 15
Прегледи: 6103

19614

Публикации: 10
Прегледи: 4604

22319

Публикации: 11
Прегледи: 3693