• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 22:09

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

история с каракуди :)

Започната от Chulitna, 09.10.2012 19:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Chulitna

На работа съм, нощна смяна и е пълно мъртвило и реших да ви напиша тези 2 истории с каракуди:
1. Като бях на около 14 години имах аквариум, в него имах гупички и хелери. Нали, да не видя нещо от братовчедките ми защото :) Имах роголистник маи в аквариумa. На вилата имахме едно нещо, което мy се вика щирник мисля и представлява като пoдобие на басейн, в което се събира дъждовна вода от улуците и после става да си поливаш градината с нея. Беше малко водата, да речем, до коляно. Аз, разбира се, реших да експреиментирам и пуснах малко растения там- да видя кво ще стане. Някаде пролет беше, до средата на лятото беше станало джунгла, всичко беше обрасло в растенията. Един ден бащата донесе каракуди от пазара, и разбира се, една не беше мъртва като взехме да ги чистим и взе да се мятка из миBката. Аз не им дадох да я убият :) Държах я в кофа в банята и я храних с храна за рибки и един ден я занесох на вилата и я метнах в този 'басейн'. След това зимата дойде и ние си мислихме, че няма да yцелее в плитката вода като замразне, но на следващата пролет майка ми гребеше вода за градината и опа рибката и се шмьгна из ръцете и - беше пораснала бая сьщо така. Беше голямо чудо :) Тази рибка, съседите ми я откраднаха и я изядоха накрая, поне така казаха другите съседи- след като рибката изчезна и не можахме да се начудим какво стана с нея. Така :) Втора история :)
2. Общо взето братовчедките ми имаха един самоделен аквариум, плитък- около една педя, обаче супер широк- представете си горе долу размерите на среден телевизор. И тя имаше хелери и гупи в него и имаше също така златна рибка и сом. Даржеше ги над парното, така че Bодата беше като чай. Помня че рибките и бяха огромни :) Както и да е подобно история, само че с няколко каракуди, които вуйчо хванал като ходел за риба, и братовчедката не му дала да ги изяде. И тях ги държаха в кофа в банята и накрая вуичо му писна и ги сложи в аквариума. Това много ясно си го спомням каракудите с гупите и хелерите на едно и златната рибка и сома:) След това май ги пуснаха в реката като взеха да стават по големи.  И накрая братовчедка ми се отказа от рибки и ги раздаде. Аз прибрах сома, който го гледах 3 години. После моите рибки се разболяха от незнайна болест за онези години и почнаха да умират. Помня даже изгубих 140 малки след като гледах 3 години аквариума. Както и да е сома накрая беше единствения рибок, който оцеля и го дадох на друго момиче и тя го гледа поне още 2,3 години докато не умря :)
Та това е. Някой друг правил ли го е този номер с диви рибки и аквариумни :) Тук в щатите има хора които ходят и ловят рибки разни по по топлите щати и даже има диви видове , който са и аквариумни има нещо дето се казва риба-комар май на английски поне така я наричат и прилича на гупи, но не е.
Както и да е хубав ден ви желая :)
Поздрави от Америка :)

Heartwork

Много интересно колега  *DRINK* *DRINK*
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Nikiengi

Цитат на: Heartwork - 09.10.2012 22:59
Много интересно колега  *DRINK* *DRINK*

Колежка!  *DRINK*

VDO

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Heartwork

Извинявам се колежке  :-D *DRINK*

Ribarche

Цитат на: Heartwork - 10.10.2012 14:15
Извинявам се колежке  :-D *DRINK*
Че защо се извиняваш ? Грешният израз е колежКЕ- така си казват сервитьорките една на др .
Правилният израз е КОЛЕГА . Виждал ли си някъде да пише - Докторка Иванова или съдийка Колева ?
Аз лично не съм виждал .....
Един  професор на времето ни казваше '' Колежке ще казвате на жените си само , за да се знае , кой е мъжа в къщата ''  :-D

Heartwork

Chulitna

хаха радвам се, че ви хареса, сори за правописните грешки но тук импровизирам с онлаин кирилизирана клавиатура голяма занимавка и като взема да пиша бързо правя грешки :) 

negepamopukc

Баси гладните съседи. За една каракуда, тиган ли са слагали....  =-O
" И да пукна, няма да умра,
а ще възкръсна в старата си кожа
Защото алкохола, който съм изпил.
Не ще ми позволи да се разложа... "

danielm

Цитат на: Ribarche - 10.10.2012 14:24
Че защо се извиняваш ? Грешният израз е колежКЕ- така си казват сервитьорките една на др .
Правилният израз е КОЛЕГА . Виждал ли си някъде да пише - Докторка Иванова или съдийка Колева ?
Аз лично не съм виждал .....
Един  професор на времето ни казваше '' Колежке ще казвате на жените си само , за да се знае , кой е мъжа в къщата ''  :-D
От тази година ... вече е вярно, при е се за правилна норма.

Similar topics (1)

27215

Публикации: 12
Прегледи: 37345