• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 20:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Има ли място в София да карам кола, без да ме претесняват полицаи ?

Започната от sa6eks, 18.02.2010 12:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

Mда....и аз съм изминал първите си метри около един язовир.
И там със сестра ми ще караме. Аз след 5,6 изпускания на съединител тръгнах и после си карах горе долу.

Затова пък сестра ми като е качи, запали и тръгна от раз.
После обаче явно се шашна нещо и вместо спирачка натиска газ, при това право срещу единствения електрически стълб в околността :-)
Добре че баща ми прояви невероятен рефлекс и хем дръпна ръчната, хем успя да си провре крака от неговото място и да натисне спирачката.

suntsu69

Ще помоля тинейджърите да се въздържат от коментари на неща, от които не разбират. Каква е връзката между натискането на педалите и безопасността на движението?  Случайно да сте слушали колко от фаталните катастрофи през последните години са причинени от 16-20 годишни младежи (със или без книжки)?
А да коментираш положението по пътищата, без да караш кола е смешно. Положенито е трагично поради дупките. Задръстванията са особено неприятни, но такива, че и още по-големи има във всеки голям град по света.

Rendaka

Това с натискането на спирачката, без да натискам съединител, освен в случаите да премина на по-ниска предавка ми е редовен номер. Има много причини да го правя, една от които е да спра по-бързо. В ситуаций, когато съм подложен на голям мигновен стрес натискам само спирачката и Raven, ти може би си шофьор от 15 години примерно, но не знам дали не зи забелязал, че повечето автомобили гаснат на под 20km/h , ако не са освободени от скорост и си мисля с оглед на това, че както и да се блъзна, ако е с тая скорост най-много да има нещо малко изкривено. А й не е вярно, че колата става абсолютно неуправляема, това ,че е по - трудна за управление - да, съгласен съм, а й спирачките и без хидравлика, като че ли си работят.

А, между другото съм си правил експерименти с едно Сусуки Игнис, което без да подавам гориво на 4-та скорост си се движи без проблем, при загряла кола, а й да кажа, че не е с ръчен смукач :) Скоростта, която се развива е под 20 км. и оборотите са му някъде около 1200, стига да не ми изневерява паметта за последните цифри (не за километрите).

Поздрави!
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

suntsu69

Цитат на: Rendaka - 19.02.2010 11:00
Това с натискането на спирачката, без да натискам съединител, освен в случаите да премина на по-ниска предавка ми е редовен номер. Има много причини да го правя, една от които е да спра по-бързо. В ситуаций, когато съм подложен на голям мигновен стрес натискам само спирачката и Raven, ти може би си шофьор от 15 години примерно, но не знам дали не зи забелязал, че повечето автомобили гаснат на под 20km/h , ако не са освободени от скорост и си мисля с оглед на това, че както и да се блъзна, ако е с тая скорост най-много да има нещо малко изкривено. А й не е вярно, че колата става абсолютно неуправляема, това ,че е по - трудна за управление - да, съгласен съм, а й спирачките и без хидравлика, като че ли си работят.

А, между другото съм си правил експерименти с едно Сусуки Игнис, което без да подавам гориво на 4-та скорост си се движи без проблем, при загряла кола, а й да кажа, че не е с ръчен смукач :) Скоростта, която се развива е под 20 км. и оборотите са му някъде около 1200, стига да не ми изневерява паметта за последните цифри (не за километрите).

Поздрави!
Двигателя гасне когато падне по определени обороти, скоростта няма значение. Спирачките работят и без хидравлика, но трябва да ги натискаш като слон. Но дали работи ABS-a? А дали няма да се заключи волана?
Просто не разбирам за какво е спора? Определно се налага да се натискат съединител и спирачка едноверменно. Това, че две хлапета разказват какво са прочели по въпроса не променя нещата.
НО НИКОГА НЕ СЕ ДВИЖЕТЕ С КОЛА, НА КОЯТО ДВИГАТЕЛЯ НЕ РАБОТИ. ПРЕВРЪЩАТЕ СЕ В НУРС

Despot

Защо не промените заглавието на темата на: как да караме кола....
Взе да става интересно,явно много разбирачи има,такива невероятни изказвания прочетох...
:popcorn:

ivan_251

Как да не коментирам движението по пътищата,като гледам нявсякъде катастрофи.В всеки галям град бла,бла,бла.....Ще се въздаржа от псувни,но прекарах в Виена един месец и не видях толкова катастрофи и задръствана и дупки колкото са тука.Не шофирам и за разлика от повечето,не бих ходил на маникюр с кола за 500 метра,както правят повечето.Според мен една от причините за задръстванията са липсата на метро и добър градски транспорт,липсата на вело алей и като цяло  и лошата инфраструктура на града.

suntsu69,може и някои от нещата които ги пишеш да са вярни,ама такова самочувствие,грандомания,заяждания и нз още какво,че ако беше някй на живо да тръгне да те слуша би ти гръмнал ситурно един юмрук в лицето.Или си някой сдухан,дето само тука е се прави на отворен.

BTW възмутен съм от написаното в темата,особено от нейният автор.Утре очасвам да  възникнат теми имам Баща ми има една "Чесна" ,на 15 години съм,летях вече два пъти.................омг и тогава тъпите куки ще им дадат едни 100 лв и ще млъкнат.

suntsu69

митко

Когато аз бях пубер,всички ме наричаха така и не се обиждах,но такива бяха времената а и  не се криехме зад интернет анонимност, просто защото интернет нямаше.Каквото имахме да си казваме и изясняваме го казвахме очи в очи.suntsu69 е прав. :-)
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Luton

Някой натиска и трите педала наведнъж без да използват ръчна  :-D
ама това се случва при повече опит
Нека всичко да става в правилното време
избързването при тая работа е опасно и глупаво
спазването на правилата за движение е основно и главно правило
иначе може да свършиш я като млад труп я като млад убиец, приятелю
в най добрия случай като причиняващ големи парични щети и стрес у близките ти
и стигане до момента когато всички набори шофират а  ти се возиш  :-D
или даже и без възможност да се возиш
МИСЛИ

Raven

Петък вечер е, нямате ли по интересен начин за разпускане.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.izbacafe.com%2F002_ru_vodka.jpg&hash=e3f63f8f89e27ae8ef4fd5c6fb6363e1865402ea

Успокойте се и погледнете живота през една запотена чаша ;-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

suntsu69

Ако кажеш тази сланинка откъде я взимате, веднага зарязвам коридорасите

Luton

При мен е раничко още  :-(
Но пък винаги има място за добрата поговорка с ранното пиле
така че слагам да изстудявам.
Наздраве на започналите  *YAHOO*

Raven

Цитат на: suntsu69 - 19.02.2010 19:49
Ако кажеш тази сланинка откъде я взимате, веднага зарязвам коридорасите

Аз си нямам кой да ми прави домашна сланина и за това си купувам от женския пазар от бабите- истинска домашна.
Ползвам я да си правя кайма от диво прасе, меля три части диво прасе с една част шарена домашна сланина- стават страхотни кюфтета :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Асен Евгениев

Сега разбрахте ли защо са измислени автоматиците? :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Luton

Иначе от снимката на "raven" си личи опита и усета на "акваскейпъра".
Подредил си я като за конкурс тая снимка   :-)
Ще ходя и аз да си купя едно парче от братята поляци.
и желателно е без "зарибяваща реклама" с примамващи снимки :-D

Similar topics (5)

1522

Започната от Boby_

Публикации: 16
Прегледи: 11504

2788

Публикации: 10
Прегледи: 4553

41702

Публикации: 5
Прегледи: 5863