• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 15:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Играете ли тото или печалба по български ?!

Започната от denbosch, 16.09.2009 12:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

denbosch

Печелившите числа в трето теглене на играта "6 от 42" на Тото 2 са едни и същи в два поредни тиража - 72-и и 73-и, съобщава "24 часа" под глава.

Изтеглените числа на 6 септември се повтарят и на 10 септември, като шансът това да се случи е 1 към 4,2 млн., посочва изданието.
Чиста случайност е, дори числата са изтеглени в различен ред, твърди зам.-шефката на Българския спортен тотализатор Мария Янева, според която и дума не може да става за манипулиране на тегленето.
То се извършва и предава на живо по БНТ в присъствието на комисия, в която има представител на Държавната комисия по хазарта.
Мнозина обаче са били подготвени за тази случайност, отбелязва вестникът.
Уцелилите шестица във втория - 73-и тираж, когато се падат отново еднаквите числа, са цели 18,пет дни по-рано никой не е играл с точно тези числа.
Затова и вместо обичайните високи печалби от над 100 хил. лв. в трето теглене на "6 от 42" при улучени 6 числа сега сумата е по 10 164,70 лв.
Именно в тази игра джакпотът пада най-трудно - преди време се задържа близо година.
Вероятно много хора използват изтеглените в последния тираж числа, за да играят с тях в следващия, смята Янкова. Това обаче не е много логично, защото вероятността да се паднат едни и същи числа два поредни пъти е много малка.
Парадоксално е, че три от печелившите числа - 4, 35 и 42 дори се падат три пъти поред в трето теглене на "6 от 42". Те са изтеглени и в последния 74-и тираж.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2440431

Който не вярва да провери тук:
http://www.toto.bg/index.php?lang=1&pid=32&sid=46

Съвсем случайно видях по новините,че има 18 шестици и ми се стори шокиращо =-O,а сега разбрах и за повторението на числата.Един-два пъти месечно пускам тото,понеже ми е близко до Еврофутбола,но май ще престана.

//Между другото,този шанс 1 към 4,2млн ми се струва доста голям,някой в час ли е с теорията на вероятностите?Аз я учих отдавна,но не ми беше интересно,а и не беше на изпит,а на зачьот,затова може и да бъркам.

barabata

Формулата за печеливша комбинация от едно теглене е  (или по точно възможните комбинации са):
(m-n)!/n!

За 6 от 49 : (49*48*47*46*45*44)/(1*2*3*4*5*6)=13983816  (едно към 13983816)

За 6 от 42 : (42*41*40*39*38*37)/(1*2*3*4*5*6)=5245786  (едно към 5245786)

Остава да се изчисли каква е вероятността двете събития да се повторят при две тегления.

(и аз учих вероятности преди години и не съм на 100% сигурен в писанията си.)

Аз тото не съм играл още от времето когато господари на ефира пуснаха маТриалчето за това че при тегленето на живо се чуваше лек коментар с предварителното съобщаване на числата които ще се изтеглят (чуваше се някой да казва числото и после то излизаше). Тогава се замислих всъщност до каква степен може да се предвиди всичко и в частност с тези компютаризации дали бързо и лесно не могат да е видят предварително кои числови комбинации не са предположени във фишовете за поредното теглене и до колко може да се манипулира оборудването преди тегленето за да се падне определена комбинация. Още повече че е нормално да не се съобщават данните на хората спечелили заради сигурността на последните.  Това предаване на диска  данните е общо взето парадна глупост защото след като знаеш какви са данните предварително, то може спокойно да се добавят сред тях няколко "вероятни" и така ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

miTko

Не вярвам да има такава явна манипулация. Ако търсиш логика в дейстията на хората, не разчитай на това. Преди години си намислих числа и си носех листчето с мен и така играех с тях дълго време. Един път един тип най-безцеремонно ми преписа числата, докато аз ги гледах от лисчето. *JOKINGLY* Затраях си, никой от нас не спечели. Намери логика!
Разни мои АКВАРИУМИ 

denbosch

Цитат на: miTko - 16.09.2009 13:19Ако търсиш логика в дейстията на хората, не разчитай на това.

Не търся логика,просто преди играех доста редовно тото няколко години подред,но не помня да е имало 18 шестици в едно теглене-толкова обикновено няма за цял тираж,а да не говорим в едно теглене.И сега изведнъж две съвпадения в едно - едни и същи числа в два тиража на едно теглене и същевременно толкова много печеливши-за мен е шашма,каквото и да разправят ;-).

Лафазанов в "Улицата" го каза още преди много време, "Честито Анге...хм,хм..." : Улицата - Тото 2 (original)

Асен Евгениев

Знаех, че тотализатора е хранилка за всяка управляваща партия /чрез свои хора в
управата/, но това вече преля чашата. Дотук бях с тотото. Жалко за спорта.

P.S.  Време е и аз да започна да печеля - като не пускам фишове.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

denbosch

То и аз като се позамисля,сега се сещам,че по едно време Ирен Кръстева беше шефка на тотото,така,че какво да очакваме наистина... :duvar:
Остават букмейкърите,то и те не са цветя,ама с доста четене и с малко късмет може и да ги излъжеш някой път.

Асен Евгениев

Вече предпочитам Еврофутбол. Избирам си коефициентите, умножавам по
заложените пари и знам колко ще спечеля, ако излязат мачовете. Просто и
елементарно, букмейкърът няма думата.
Каква е гаранцията, че ако удариш джакпота /вероятността клони към нула/
ще вземеш всичките мангизи, а няма да ти натресат още пет шестици. Или
цели осемнадесет, както се "случи" този тираж.
И защо са тайна позналите шестици? Заради сигурността им? Глупости!
Всяка мощна банда рекетьори може да разбере кои са. Много хора са
в течение кои са щастливците - и в тотото, и в банката, която оперира
с парите. Предполагам и още много други.
Тайната е за да си крадат спокойно джакпота!

bengan

Не играя тото от времето когато спряха въртящите се сфери и пуснаха "надуваемите". Много държави по света продължават да канят изтъкнати спортисти които лично да въртят сферата и да вадят числата. При нас обаче е друго. Когато всички фишове са приети и обработени компютърно, лесно може да се изчисли кои числа НЕ трябва да се паднат за да няма шестици- с цел натрупване на по голям джак под. Тези числа са две или три на брой и просто се поставят по тежки топки ( пред нас се теглят  всички топки на куп и си мислим че всички са еднакви) естествено те никога няма да се вдигнат достатъчно високо за да бъдат "изтеглени" в конкретния тираж. Как става номера с изтеглянето на едни и същи числа два пъти и 18 калпака чакат на "гюме" аз естествено не зная, но ако и това разберем, значи онези от комисийте наистина са се самозабравили.

Balkandjiev

Колеги спорта печели от спонсори не от тото това е хазарт и пълни джоба на държавата на ли е държавен. Хазарта не е направен да печелим ние а собственика просто тотото е хазартна игра в покровителствана от държавата. За бога не давайте пари на вятъра шанса да спечелите е нищожен по- добре, ако са ви излишни ги дарете за някоя благородна кауза. Аз лично бях зарибен по Евро футбол, но се спрях и отделих 30 лева които мислех да заложа на един мач и боядисах детската площадка пред нас. Това ме направи щастлив особено преди седмица когато разбрах, че ще ставам баща.!?       

Асен Евгениев

Не е задължително това, което виждаме на тв екрана да се случва в действителност.
Или поне не по същото време. Могат и в десет поредни тиража да "изтеглят" едни и
същи числа, естествено в "разбъркан" ред. В "Господари на ефира" са давали как
им засича плейбека.
Само не знам  защо тъпаците са решили да се нагушат осемнадесет пъти с числата
от предния тираж, което неминуемо ще ги компрометира. Най - вероятно технологията
им позволява съвсем лесно да дублират тиража. Все пак трябва да са много тъпи или
много нагли. Или и двете.

jodeci

Цитат на: akapulko - 17.09.2009 01:37
Не е задължително това, което виждаме на тв екрана да се случва в действителност.
Или поне не по същото време. Могат и в десет поредни тиража да "изтеглят" едни и
същи числа, естествено в "разбъркан" ред. В "Господари на ефира" са давали как
им засича плейбека.
Само не знам  защо тъпаците са решили да се нагушат осемнадесет пъти с числата
от предния тираж, което неминуемо ще ги компрометира. Най - вероятно технологията
им позволява съвсем лесно да дублират тиража. Все пак трябва да са много тъпи или
много нагли. Или и двете.

Или пък просто си говорим за "Теория на конспирацията" и я търсим навсякъде... Я се огледайте от колко "сделки" се гушат милиони! Дали някой от последните управляващи ще е опрял до тотото? Не вярвам. И все пак, ако има далавера, то тя скоро ще "изгрее".
И не е вярно, че във всички нормални държави тотото се тегли "на живо". Визирам Италия и Испания. Там така се тегли само юрототото...
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

denbosch

Цитат на: Balkandjiev - 17.09.2009 01:26
Аз лично бях зарибен по Евро футбол, но се спрях и отделих 30 лева които мислех да заложа на един мач и боядисах детската площадка пред нас. Това ме направи щастлив особено преди седмица когато разбрах, че ще ставам баща.!?       

А какво стана все пак с мача ;-)?

Всъщност букмейкърите печелят от лакомията на хората и желанието им за бърза печалба,затова НИКОГА не трябва да се играе с големи залози,особено на абсолютно сигурни мачове.Колкото и да изглежда елементарно всъщност хазарта си е цяла наука, впрегната да разори залагащите.
Има доста статии по въпросите за това какво и как да се залага,за да са загубите минимални и ако имаш късмет дори да си на печалба.Най-общото е,че:
1.отделяш пари,които можеш да загубиш за определен период от време без това да предизвика сътресения на бюджета ти
2.избираш спорт и първенство,което познаваш и започваш да четеш здраво и да следиш събитията и залагаш изключително само там
3.залагаш на тираж /седмично/не-повече от 5% от бюджета
4.залагаш на един или два мача/събития максимум
5.ако имаш възможност играеш един фиш така,че поне да си на нула или минимално отгоре,другите фишове можеш да рискуваш
6.като свърши банката спираш за дълъг период
Доказано е,че ако играеш на малки и сигурни коефициенти,в края на периода е по-вероятно да си на нула или загуба,отколкото,ако залагаш на средни и високи/изненади/

Играе се за тръпка,не за печалба!Повечето пъти губиш,но понякога печелиш,залагам не-повече от пет лева на седмица,най-много съм печелил 300лв със залог 1лв,но има време за още ;-).

А,иначе РЕСПЕКТ за детската площадка и най-вече за това,че те е направило щастлив *thanks!

ЦитатДали някой от последните управляващи ще е опрял до тотото?
jodeci,говорим за няколко милиона на година-кой ли от старите политици би ги отказал?Та това е цяла предизборна кампания с билбордове,клипове,кебапчета и т.н. + коли,вили и прочие за любовници от всякакъв пол.И най-вече тези пари са /или поне бяха доскоро/ необлагаеми и с чист произход.А тук се визират само големите печалби,които виждат всички-какви ли са игрите при тройките,четворките и петиците?Вярно,че са малки,но са много на брой и са редовни,а и никой не му пука за тях.Бизнес сделките и комисионните все пак има някакъв шанс да се проследят,докато тук с тотото ще е доста по-трудно.

Асен Евгениев

Бил съм крупие и съм виждал как за няколко часа се прахосват суми, достатъчни
за кола или апартамент. Никога не залагайте големи суми на сигурни мачове!
Такива просто няма! По тази логика всеки може да си продаде апартамента,
да заложи 100 000 лв. на "най - сигурния" мач и дори при мизерен коефициент
от порядъка на 1.05 или 1.1 да лапне 5 - 10 000 лв. И така няколко пъти.
Да, ама не! Дори и да спечелите веднъж, това само ще ви вдигне адреналина,
след което за нула време ще сте в кюпа!

miTko

Цитат на: akapulko - 17.09.2009 00:49
Вече предпочитам Еврофутбол. Избирам си коефициентите, умножавам по
заложените пари и знам колко ще спечеля, ако излязат мачовете. Просто и
елементарно, букмейкърът няма думата.

Но имат думата други хора, на по-високо ниво в хранителната верига!  ;-) Най-прецакания винаги стои най-отдолу, играта е без значение. Казано по друг начин - губиш с малко, но редовно.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Асен Евгениев

Точно за това залагам само по 3 лв. веднъж седмично - в събота. Това е по - скоро хоби,
отколкото хазарт. И да не печеля, не се терзая особено. Бича дебелите коефициенти
без да се замислям. Ако излязат - добре дошло. Ако не - това по никакъв начин
не накърнява финансите ми. Пределно ясно ми е, че от хазарт забогатяват организаторите,
а не играчите!

Similar topics (5)

17279

Публикации: 17
Прегледи: 8904

21368

Публикации: 6
Прегледи: 3789

27215

Публикации: 12
Прегледи: 37401

48134