• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 07:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Идея за стайно растение?

Започната от RazorJack, 23.07.2008 10:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

RazorJack

Искам да запълня един ъгъл до прозорец с нещо голямо и зелено :) идеята е да се сложи голяма квадратна саксия от сорта на 50х50х50 см и в нея някакво растение дето да не иска много светлина обаче да прави голяма и гъста зеленина с големи листа и поне метър и половина да е високо. Е и да е леснонамираемо и да не е скъпо :) Много ли изисквания станаха? :) Някой да има идеи кво да е тва растение?

botan

Фикуси, растения от сем. Змиярникови (Алоказии, Дифенбахии, Монстери, Филодендрони и др.), Шефлера, Драцени всякакви, Котони/ама те са по-труднички/, Кафе.
Отиваш на някоя борса или оранжерия и там има всичко, което ти трябва.

RazorJack

10х :) бе идеята на тая тема беше да разгледам снимки в интернет и да се ориентирам горе долу

намерих снимки на тези дето предложи и всичките имат някакви ... как да се изразя ... палмовидни листа. а мен ми се искаше нещо като нормален широколостен храст или нещо такова дето да вирее при малко светлина.

а препоръки за борса или оранжерия? досега май съм ходил само в градинския сектор на практикер ама там нещо не е оферта.

head_hunter

Начинаещ съм.   10л аквариум :'(

botan

23.07.2008 15:59 #4 Last Edit: 23.07.2008 16:03 by botan
Ами фикус бенджамин? Голям широколистен храст, при това има няколко вариянта. Шефлерата прилича точно на храст, от къде пък ги вия тия палмовидни листа там.......И кафето ли прилича на плама?
Ето, избирай си! - http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=38&t=1639

Similar topics (5)

21669

Публикации: 45
Прегледи: 20937

36931

Публикации: 9
Прегледи: 4548

19499

Публикации: 24
Прегледи: 9365

1581