• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 06:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

И за здравеопазването

Започната от Violeta, 14.10.2006 18:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Violeta

Не знам дали има медицински лица сред акваристите, но ако някой може да внвсе яснота ще му бъда благодарна.
Дъщеря ми има проблеми със здравето и й е назначено лечение - от личния лекар. Трябва да й се слагат инжекции сутрин и вечер.
До днес всичко беше наред - в кабинета на личната лекарка й ги слагаха, но тази сутрин тя предупреди, че няма да е тук и трябва да потърсим медицинската сестра, която живее на нашата улица. Аз обаче реших да не безпокоим жената у дома и отведох щерката в дежурния кабинет - т.нар. спешна помощ - в Елин Пелин. Оттам ни върнаха, при това доста безцеремонно, като ни заявиха, че такива назначения не изпълняват. Посъветваха ни да идем на частен кабинет. Аз пък не се стърпях да ги попитам не си ли получават от нас заплатите.
Възмутена съм от отношението, както и от това, че не обясниха защо отказват да помогнат. Градът е малък и наистина няма къде другаде да се отиде освен на частен кабинет.
Подобен случай имахме през лятото, но тогава не ни върнаха. Какво се е променило оттогава - знае ли някой?
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

6aro

Освен това , че станаха по-нагли май нищо. Ако има мед. лица във форума да ме извинят, но аз само с такива съм се срещал. Все проблеми.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

jkk

Надяваме се дъщеря ти да се оправи по-скоро и да забравиш за тази неприятност. Но не забравяй че, дежурните лекари и мед. персонал са само за спешни случаи и те не са задължени да лекуват хронични или други заболявания, дори и на деца, какъвто явно е твоя случай. Пробвай да им плащаш на ръка щом се налага, никой няма да ти откаже услуга...Успех!
350 л Малави, 120 л растителен

Violeta

Пробвах, макар че не се гордея с това. Отказаха, колкото и да е странно.
Спешни случаи нямаше, а това все пак е здравно заведение, не мислиш ли? Щеше да им отнеме минутка. Беше жалко и обидно.
Аз съм имала вземане-даване последните две години с нашата здравна система. Мнението ми е, че нещата по принцип вървят на добре. Това за съжаление не се отнася за спешната помощ. Тя е объркана и затънала в бюрокрация. Мога да изредя доста примери - и с мои близки, и с познати. Просто спешната помощ не е нито спешна, нито помощ. Подчертавам още веднъж, че става въпрос за провинцията. Никой не оспорва компетентността и възможностите на персонала на "Пирогов".

Stas

За съжаление медицината стана един доста печеливш бизнес... По-точно го направиха.
В крайна сметка Вили, нищо не се е оправило. Всяка година, а защо не и всеки месец, се измисля нова простотия на ниво Министерство.
Лекарите са недоволни и не им се работи! Това е.
А защо да не ти вземат пари в частен кабинет? То на държавно, да, но делавера няма!

Та като цяло здравеопазването и съдебната система у нас са двете сфери, в които всички ние сме безпомощни! Всичко останало се ядва.
Съжалявам, че точно с такъв проблем си се сблъскала... Хората напоследък станаха половин доктори покрай тия проблеми. Трябва някой да те научи сама да й биеш инжекциите.

theater

Разбирам напълно недоволството ти и именно затова сме записали децата и ги водим на частен лекар, въпреки че си плащаме абсолютно всички данъци и осигуровки.
offtopic   Така заглавието ми напомня на вица за онзи дето се обадил в Топлофикация и казал - "Вие топлофикация ли сте?".
- "Не ние сме Електроснабдяване"
- ........................................
:lol:  :lol:  :lol:
140л - харацини
http://starividri.org

Violeta

Така де! И на здравеопазването също :wink:
Цитат на: "Stas"Трябва някой да те научи сама да й биеш инжекциите.
Мда, съгласна.
Точно това й казах вчера - че за съжаление на човек все не му достига квалификация.

Nemo

Цитат на: "Violeta"Така де! И на здравеопазването също :wink:
Цитат на: "Stas"Трябва някой да те научи сама да й биеш инжекциите.
Мда, съгласна.
Точно това й казах вчера - че за съжаление на човек все не му достига квалификация.

Незнам дали това е най-доброто решение... Все пак си има определено техника... Например мойто Джипи е лекар и на футболен клуб и като се наложи да ми бият само на него разрешавам  :lol: (няма сестри местри).
И нищо не усещам...  :P  :lol:
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Stas

Мойта съседка навремето пък беше сестра в реанимация на Военна болница. Ела да видиш какво се казва професионализъм! :)
Сега е в отпуск по майчинство, но иначе с удоволствие бих завел Вили при нея.

Violeta

Не е там работата - човек винаги намира решение.
Думата ми беше по-скоро за отношението - получава си заплатата от твоите данъци, а те гледа кисело и се държи арогантно като истински бюрократ. Къде отиде Хипократовата клетва? И като не му се работи, да върви на...... Абе аз за малко да им тегля една, ама пусто, нали съм добре възпитана :wink:

Stas

В наше време възпитаните са най-прецакани. (За съжаление.)

А иначе то това си е така с всички, на които заплатите са от нашите данъци.
Ниски заплати, защото плащаме малко данъци и съответно служителите са сърдити... На кого? Ами на нас, разбира се! А сега да видим: ако плащаме повече данъци и им вдигнат запатите, дали ще си променят отношението към данъкоплатеца?

NO CARRIER

До човек и възпитанието му е, Стасе!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Тони

offtopic
Цитат на: "Stas"Ниски заплати, защото плащаме малко данъци и съответно служителите са сърдити... На кого? Ами на нас, разбира се! А сега да видим: ако плащаме повече данъци и им вдигнат запатите, дали ще си променят отношението към данъкоплатеца?
Бих казал, че  заплатите в бюджетната сфера са ниски не заради данъците, а заради прекалено раздутия щат. Иначе данъци се събират - снощи обявиха 2млд. излишък.  :shock: Егати, кой им прави разчетите на тези....
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

niky

Цитат на: "Stas"Лекарите са недоволни и не им се работи! Това е.
А защо да не ти вземат пари в частен кабинет? То на държавно, да, но делавера няма!

За съжаление, никак не си прав. Болшинството от докторите, нищо, ама нищо не разбират. Частните и те са далече от истината. Не всички, но голямата част.

И не е само тук за съжаление. Не искам да раздуваме темата, но има огромен брой починали хора благодарение на намесата на добрите лекари :(

Просто да си лекар е призвание, не може всеки. То и за инженерите важи в пълна сила.

А тук пък и системата ни и пълната безнаказаност съвсем утвърждават статуквото.

ironic_

В момента здравеопазването е пълна търгащина. Който лекар е имал по-кекав морал преди, сега е станал лешояд, корупция до шия, коректните се опитват да се оправят някакси, а в НЗОК потъват някакви чудовищни суми ...

Лошото е, че хората започнаха да се настройват срещу лекарското съсловие, а цялата здравна реформа е една гигантска недомислица с жертви от двете страни. Като човек от лекарско семейство съм станала свидетел на какви ли не лудости ... само се чудят за какво да се хванат, за да глобят практиката. Последната изненада беше 200 лв. стигали са и до 4 цифрени суми  :twisted: