• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 01:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Езерото Танганайка завира

Започната от nikolay0876, 17.05.2010 15:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikolay0876

Tedok

:buff: :duvar: Лошо! Колко много измряла риба :(
200 литра .10 неона , 2 анциструса, 2 сини трихигастера , 1 калихт , 1 лабео , 5 червен неон , 2 САЕ

Асен Евгениев

Ще се случи същото като с Аралско море. :-(
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kdravia

Да му мислят цихлидарите,това в кръга на шегата.Гледал съм филма и ако се случи нещо с тази красота ще бъде истинска катастрофа. *SORRY*
Докато има шарани,ще има и рибари!

Raven

Климатичните промени са много неприятни защото променят цели райони.

Мен в случая повече ме притеснява това :
http://www.moreto.net/novini.php?n=85681

Наистина аз като дългогодишен харпунджия мога да потвърдя че рибата е намаляла в пъти спрямо това което беше преди 20-30 години.
През последните десетина години обаче май има повод за оптимизъм, или поне нещата не се влошават.
Но все пак Черно море е много малка и много уязвима екосистема, достатъчни са само 10-20 години сериозен риболов или застрояване и екосистемата му може да се срине.

Трябва много да се внимава и да се пази, за съжаление Черно море се намира в много неблагоприятен гео-политически район, нито една от страните които го заобикалят нямат -как да го кажа- нужната степен на цивилизованост за да спрът тези процеси.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

nikolay0876

Raven сигурно си прав, но всички плащаме цената на развитието си. Сега най- вероятно улова е навътре в морето, а и едва ли е преди 50 години са влизали 1200 лодки само от това село. Но да се надяваме да не виждаме тази картинка като на Таганайка.

Rendaka

Изригващи вулкани, затоплящи се води, промени в климатичните показатели за даден период.... не мога да разбера какво Ви притеснява толкова? Това винаги го е имало и винаги ще го има, но че имаме и ние пръст в това - определено няма две мнения по въпроса. Някой спря ли да кара автомобила си, след като знае последствията - малцина!!! Според мен трябва да изригнат още 20 вулкана, да се затопли атмосферата до 50 градуса на сянка в умерените ширини и да започнат да се образуват нови континенти морета и океани, за да се пречисти Земята от човешкия ненаситен, алчен, малоумен, гнусен паразит!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Думи нямам :duvar:
Не разбирам само защо трябва животинските видове да си го отнасят заради нас? Ние ли сме най- големите, или няй- глупавите, колкото й да си мислим обратното? *dontknow*
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Luton

С тоя вулкан, само притеснения
днес, като взимах малкия ми сервираха че
не било много добре да играе на вън
докато траел, поредния цикъл на изригване?
Вече ако знам на какво да вярвам?

JEM

Цитат на: Luton - 18.05.2010 03:54
С тоя вулкан, само притеснения
днес, като взимах малкия ми сервираха че
не било много добре да играе на вън
докато траел, поредния цикъл на изригване?
Вече ако знам на какво да вярвам?
Вулкани са изригвали,изригват и трябва да изригват и за напред.Спрат ли да изригват вулкани това значи че ядрото на земята изстива.Вулканите извърлят в атмосферата елементи жизнено важни за природата/на нашенски-азотен цикъл/Никой не ни е карал да се врем до тях или да хвърчим из въздуха!Ние трябва да се съобразяваме със природата,а не тя със нас!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

Luton

Прав си колега, ама като вземат да го правят
около нас не е много приятно, макар че са полезни(вулканите).
Мястото на хората, според мен е на всякъде, и така трябва да бъде!
Да не "замърсяваме" много темата на колегата, все пак !
Поздрави..

vasso

Имаше мнение, че вулканът ще забави глобалното затопляне, което е супер добра новина, както се казва всяко зло за добро! *DRINK*

Similar topics (3)

47865

Публикации: 2
Прегледи: 2266

5190

Започната от miTko

Публикации: 1
Прегледи: 3591

2291

Публикации: 20
Прегледи: 12478