• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.07.2025 18:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дискусия за родословие

Започната от Divane, 13.07.2009 18:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

onyxman

Кой каквото куче иска, такова ще си гледа, нали си е негово. Важното е да се грижи подобаващо за него.

discus

*offtopic Някой замислял ли се е откъде се появиха уличните кучета.  Не защитавам никоя теза, но има доста хора които си взимат куче някоя си порода, минава известно време и хоп "ама аз такова куче не съм искал" и хайде на вън. Не че такъв тъпанар няма да изгони и куче с родословие, но е по-малко вероятно.

Лора

Ех, Боби... Явно си пил кафе преди мен. Това ми се въртеше и на мен в главата.
Обаче искам да обърна темата и в друга посока. Ако е трябвало само порода с порода да се чифтосва, Господ, щеше да го направи (ако се вземе предвид, че той е сътворил света). Т.е. кокери с кокери, пудели с пудели и т.н. Дори и хората. Българи с българи, негри с негри...
А всъщност някой пък замислял ли се е, как са възникнали породите?... Всичко е една селекция и подпор на природата, докато човека не е забелязал и не е започнал да се занимава със селекции. Съжалявам, че не си спомням всичко от средното си образование, но точно в час по животновъдство, когато учехме за породите, крави, овце, кози и т.н. Всички те са кръстоска м/у няколко други животни със специфични признаци, които са искали да запазят в следващите линии. Така, че всико е мелез. И точно прародителите на вашите домашни родословни кучета са имено гореспоменатите от Боби улични превъзходни.  Да не продължавам с логиките си, че ще настане пак луд спор. :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kiril_m

Не разбрах българите мелез ли са или порода? :-)

BOJO

Цитат на: Лора - 14.07.2009 11:46.... И точно прародителите на вашите домашни родословни кучета са имено гореспоменатите от Боби улични превъзходни.  Да не продължавам с логиките си, че ще настане пак луд спор. :-D

Аз нещо не разбрах логиката. И освен това не виждам причина за спор. Въпроса не е в спора. Въпроса е в собсвения избор и отговорността за домашния любимец.

Има селектирани породи от векове.  Едва ли трябва да се отрича всичко с лека ръка.

: 14.07.2009г 13:01ч
Цитат на: discus - 14.07.2009 11:22
*offtopic Някой замислял ли се е откъде се появиха уличните кучета.  Не защитавам никоя теза, но има доста хора които си взимат куче някоя си порода, минава известно време и хоп "ама аз такова куче не съм искал" и хайде на вън. Не че такъв тъпанар няма да изгони и куче с родословие, но е по-малко вероятно.

Съгласен категорично с мнението на ДИСКУС.

И да добавя: Друга категория са хората, които умишлено разпространяват мелези за чистопородни. Както кучета и котки , така и рибки . Изпитано на собсвен гръб - два пъти.

elblanko

Ровейки се из темите за различните модели телевизори, попаднах на една тема досущ като тая, ставаше въпрос какъв телевизор да си купим, за еди колко си пари. Този който беше пуснал темата мислеше да си взема сони, един друг пък му обясняваше за някакъв самсунг ако не се лъжа, че имал същите параметри и някакви предимства изтъкна, да не говорим че цената му беше в пъти по ниска. Точно както аз го обясних за кучетата, демек че не си заслужава да се дават пари за сонито само защото е сони. А пича изръси: еееее да ама е сони и ще си го взема него.  :buff: В психологията май имаше термин за това поведени ама съм забравил какъв точно беше. ;-)
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

onyxman

Три страници изписани и за какво? Човека като иска да си вземе някаква кръстоска ще си вземе. Който иска непременно да е с родословие, такова ще си намери. Не виждам защо е нужно да се спори по този въпрос. Винаги ще има 2 различни мнения по въпроса чистокръвно или нечистокръвно животно.  *privet*

bicho1976

Цитат на: onyxman - 14.07.2009 13:49
Три страници изписани и за какво? Човека като иска да си вземе някаква кръстоска ще си вземе. Който иска непременно да е с родословие, такова ще си намери. Не виждам защо е нужно да се спори по този въпрос. Винаги ще има 2 различни мнения по въпроса чистокръвно или нечистокръвно животно.  *privet*
Аз също се чудех ,ама на.Трябваше някой да си развие тезата.

Лора

Цитат на: kiril_m - 14.07.2009 12:45
Не разбрах българите мелез ли са или порода? :-)

Мелези разбира се. Кой не е си е учил уроците по история, а? :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

petkob

Колега onyxman, по твоята логика нито рекламите, нито политическите дебати имат смисъл.

Повечето хора обикновено не са привърженици на никое от крайните становища и за да вземат решение предпочитат да изслушат и двете страни. Лично аз няма да си взема куче, дори ако всички котки на света се свършат, но темата за чистокръвието далеч не засяга само кучетата, затова ми е интересно да я чета. Странно ми е вие с bicho1976 защо я четете, щом не виждате смисъл в нея.

Отбелязах си също, че когато я провокират, и Divane може да изложи интересни мисли. Сам нямаше да го разбера, понеже нямам куража на Бирата.  :-D *DRINK*
"Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други." - Граучо Маркс

Лора

Цитат на: BOJO - 14.07.2009 13:21
Аз нещо не разбрах логиката. И освен това не виждам причина за спор. Въпроса не е в спора. Въпроса е в собсвения избор и отговорността за домашния любимец.

Разбира се, че това е въпроса. Но да се отхвърлят несполучливите породи без родословие е пълна глупост. Всяко живо същество има нужда от внимание и любов.
ПОдкрепям Бирата и Емо.

bicho1976

Колега, petkob според Вас какъв е смисълът ,освен модераторите да почистят след нас.Колегата чиято обява предизвика тази тема, ясно и категорично каза че не се интересува от чистокръвна порода.Даго анатемосаме,така ли?!И всички като мене грешници които гледаме мелези да им се отнеме правото на домашен любимец.Ето за това ми се вижда бесмислена темата.Поздрави:Станчев

Divane

Лора,пиша ти бавно за да може да ме разбереш(отнася се и за Бирата) - спорът за родословни и неродословни животни НЯМА НИЩО общо с темата за любовта към животните...
Нямам нищо против безпородните животни - по улиците е пълно с тях,имала съм такова куче и съм го обичала дълги години!В тази тема говориме за друго,но явно в бързината да сте ми контра(щото вече и за слепците е ясно колко ме "обичате"),пропускате смисъла и просто драскате нещо там..да става интригата.

Ако трябва да го напиша още няколко пъти?

: 14.07.2009г 14:02ч
Цитат на: bicho1976 - 14.07.2009 14:37
Колега, petkob според Вас какъв е смисълът ,освен модераторите да почистят след нас.Колегата чиято обява предизвика тази тема, ясно и категорично каза че не се интересува от чистокръвна порода.Даго анатемосаме,така ли?!И всички като мене грешници които гледаме мелези да им се отнеме правото на домашен любимец.Ето за това ми се вижда бесмислена темата.Поздрави:Станчев

Бичо,хайде сега и ти се върни в началото на темата и прочети отново всичко,ама внимателно..не бързай. :-)

emilradev

От 19 до 26 Юли 2009 БРФК организира киноложка седмица в Шкорпиловци.

На северното ни черноморие ще се проведат няколко киноложки изложби с ранг САС и CACIB, както и специализирани изложби по породи.

Място на провеждане на изложбите отново ще бъде комплекс Джордаш в Шкорпиловци. Очакванията на организаторите са киноложкия маратон да предизвика огромен интерес от страна както на български, така и на чуждестранни кинолози.

Мероприятията ще започнат на 19 юли с национална изложба с ранг ЦАЦ. Следват няколко международни и специализирани за американски стафордширски териер, черен териер и доберман. Предвижда се и провеждането на национални изложби за Македония и Черна Гора.

В края на киноложката седмица ще се състои и Шоу на шампионите, в което за най- добре представилите се собственици и кучета са предвидени големи предметни награди.

Съдии на изложбите ще са както български, така и чуждестранни гости. Това е една добра възможност за всички запалени кинолози да съчетаят участието си в изложби с почивка на море.

Весела Марева - Хоби ТВ

ДО тук беше официалната информация . Другата неофициална е ,че аз пък те обичам много Деси и ценя и мнението ти и ..... айде няма да навлизам навътре ...  @}->--

Divane

Емо,знам,че ме обичаш ;-) С теб е удоволствие да се спори. :-D