• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 00:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дилема за барбуси.

Започната от tre, 16.04.2012 13:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tre

Здравейте колеги,пред дилема съм, за 3 броя барбуси тетразона.  Мой приятел се отказва от акваристиката,и ми зададе питанката-или вземаш тия барбуси, или отиват в канала.Итака въпроса е къде да ги сложa, имам две акви.1 аква е с американски цихлиди,ривулатуси  ягуари повече от 30 бр зебровидни цихлозоми, и интересното е че има и двойка крибензиси,които си живеят спокойно.Втория аквариум е общ,скаларии неони анциструси живородки и др.Въпроса е в кой, аквариум да сложа барбусите.

FHM

Във втория ще е по безопасно за барбусите .

Mirobg

16.04.2012 14:56 #2 Last Edit: 16.04.2012 15:00 by Caxapa
Цитат на: FHM - 16.04.2012 13:51
Във втория ще е по безопасно за барбусите .
Но не и за Скалариите и живородките.
СкарарИИ колега! Няма дума в Българсият език в мн.ч. която да завършва на Й  *DRINK*
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

FHM

Цитат на: Mirobg - 16.04.2012 14:56
Но не и за Скалариите и живородките.
СкарарИИ колега! Няма дума в Българсият език в мн.ч. която да завършва на Й  *DRINK*
Аз гледам скаларии с 5 вида барбуси е вярно няма тетразона но пък са барбуси. Имаше препирни само в началото когато добавих скалариите. Докато бяха по малки 2 останаха с по 1 пипалце от долу ама са си живуркат заедно . Но има риби и риби така че не се знае . А при цихлидите барбусите може и да не оцелеят така че сам реши каде да ги сложиш .

raadkoo

Слагай ги в общия аквариум. Сигурно все някоя рибка няма да им хареса, така че ги спаси за сега пък ги дай на някой който има условия за тях.

Similar topics (5)

7895

Публикации: 2
Прегледи: 2324

40488

Започната от iivs

Публикации: 15
Прегледи: 7377

1419

Публикации: 22
Прегледи: 12744

36671